שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    איך מכינים חמאה בבית?

    חבצתי לבד: אם המחסור בחמאה מציק לכם, ומחירה של החמאה המיובאת גבוה מדי, למה שלא תכינו בבית חמאה? מתכון לחמאה ביתית

     

    צילום: אלי סגל

    צילום: אלי סגל

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    בגלל המחסור בחמאה על המדפים, ובגלל שאינני יכולה לוותר על הטעם ועל הריח שלה בזמן האפיה, החלטתי לחזור למקורות ולהכין חמאה בבית, בעצמי. אז נכון שתוכלו להשיג בסופרמרקט חמאה מיובאת, אבל מחירה מרקיע שחקים. לכן, הפתרון מבחינתי הוא לעשות זאת בבית, הום מייד לגמרי, בעזרת מרכיב אחד בודד.

     

    מהמתכון שלפניכם נקבל 180-190 גרם חמאה, וכל היתר נוזל של מי חלב. הנוזל הזה הוא כמו רוויון, והוא יכול להעשיר כל עוגה בחושה. אז בפעם הבאה כשישאלו אתכם מאיפה השגתם חמאה, תענו: חבצתי לבד!

     

    חמאה ביתית (צילום: אלונה זוהר)
    חמאה ביתית(צילום: אלונה זוהר)

     

    מתכון לחמאה תוצרת בית

    המצרכים:

    2 חבילות שמנת מתוקה 38% שומן (500 סמ”ק)

     

    אופן ההכנה:

    1. שופכים את השמנת לקערת המיקסר עם וו הקצפה.
    2. מקציפים 2 דקות במהירות בינונית (בשביל שלא נלכלך את כל המטבח עם הנתזים של השמנת שעפים לכל עבר).
    3. מגבירים את מהירות המיקסר, ומקציפים עוד 8 דקות במהירות גבוהה.
    4. עכשיו, תראו שהתקבלו גושים שנפרדו מהנוזל - זו החמאה.
    5. הניחו מסננת מעל קערה, ושפכו את תכולת המיקסר. סננו היטב את החמאה, תוך כדי לחיצה על גושי החמאה שהתקבלו. בשלב הזה אתם יכולים גם לעצב לה צורה. גם לתת לה צורה.
    6. מאחסנים את החמאה במקרר. שימו לב - בגלל שאין בחמאה חומרים משמרים היא נשמרת בקירור מספר ימים בלבד. 

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים