שתף קטע נבחר

קמח טף ותבלינים: פסטיבל אוכל אתיופי

תבלינים אתיופים, קמח טף והשפית מסרט: פסטיבל תרבות אתיופית בסימן אוכל אתיופי, נפתח בתל אביב

קמח טף, המיוצר מדגן קטן, הוא מרכיב התזונה העיקרי באתיופיה, והוא מלווה כמעט כל ארוחה. אתיופיה אחראית לכמעט 90% מקמח הטף המיוצר בעולם כולו. הוא הפך פופולרי בארץ בשנים האחרונות אחרי שגילו כאן את יתרונותיו התזונתיים - נטול גלוטן ודל קלוריות.

קמח טף (צילום: חגי לפלר) (צילום: חגי לפלר)
קמח טף(צילום: חגי לפלר)

חוקר הטף, ג'ג'או בימאו, אשר חוקר בשנים האחרונות את הטף ואת מידת ההתאמה שלו מבחינה אגרונומית לישראל, יתאר בפסטיבל הסיגדיאדה, פסטיבל תרבות אתיופית, שנפתח היום (יום ה'), במתחם הקאמרי בתל אביב.

 

פסטיבל הסיגדיאדה, המתקיים זו השנה השמינית, כולל הופעות (בתשלום) תיאטרון, מחול ומוזיקה - מהארץ ומחו"ל - שיועלו באולמות שונים של הקאמרי.

פסטיבל לתרבות אתיופי ()
פסטיבל סיגדיאדה
 

לצד ההופעות יתקיימו במסגרת הפסטיבל פעילויות פתוחות לקהל הרחב בחינם: מסיבת ריקודים אתיופית, מופע ריקוד אתיופי, דוכני אוכל ושתייה אתיופיים, תצוגת אופנה אתיופית, יריד אומנות ועוד.

 

השנה יינתן בפסטיבל דגש מיוחד לאוכל האתיופי, שעליו תפקד השפית מסרט (שזכתה במקום השלישי בעונה הרביעית של מאסטר שף). קבלת הפנים החגיגית, במעמד נשיא המדינה רובי רבלין, מכיבוד צמחוני על טהרת המטבח האתיופי. מסרט מעצבת פנים היום, ובמקביל היא גם מציעה קייטרינג לאירועים קטנים ומנחה סדנאות בישול.

 

במתחם הפסטיבל יהיה דוכן בו תודגם האומנות המסורתית של טחינת טף, לצד דוכני תבלינים אתיופים כמו התערובת צ'או ותבלינים נוספים כדוגמת הל, שום, פלפל שחור, קינמון, ציפורן, זנגביל טחון, חילבה, קצח, פפריקה מתוקה, אגוז מוסקט וסוגים שונים של צ'ילי.

 

בפסטיבל יהיה דוכן בירה אתיופית מסורתית, שבו יוגש המשקה האתיפי המיוחד טג', וגם דוכן שבו תוגש האינג'רה המסורתית - המאכל הפופולרי במטבח האתיופי וסימן ההיכר שלו.

 

פסטיבל סיגדיאדה, 9-7/11, מתחם הקאמרי, תל אביב 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פסטיבל תרבות אתיופי נפתח בתל אביב
מומלצים