שתף קטע נבחר

השוכרים לא באים: פתיחת עזריאלי שרונה שוב נדחית

בעוד שמגדל המשרדים במקום כבר שווק במלואו, הקבוצה מתקשה לאייש את השטח המסחרי בן כ-9,400 מ"ר, והקונספט שלו שונה כבר מספר פעמים

קבוצת עזריאלי שוב דוחה את השקת קניון עזריאלי שרונה. מגדל המשרדים שווק במלואו, אך היא מתקשה לאייש את השטח המסחרי, בן כ-9,400 מ"ר. בינתיים, הקונספט של המתחם כבר שונה מספר פעמים.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

גינדי החזקות מכרה את שרונה מרקט לביג ולמגה אור ב-160 מיליון שקל

לא רק שרונה: גם מתחם התחנה בת"א ישנה את פניו

שרונה מתרוקנת: גם מגה ספורט תצא מהמתחם

 

הקרקע נרכשה במאי 2011, ובניית הקניון החלה כשנה לאחר מכן. כבר בדוחות 2018 דיווחה קבוצת הקניונים שהקמתו של מגדל המשרדים - 119 אלף מ"ר להשכרה - הסתיימה ב-2017. עזריאלי דיווחה אז גם כי "הקמת הקניון המצוי בבסיסו של מגדל המשרדים צפויה להסתיים ב-2019", על חלק מהחזית המערבית של הקניון התקבל טופס אכלוס כבר בינואר, אבל עד היום המקום לא נפתח.

   (צילום: אוראל כהן)
מתחם שרונה. פתיחת עזריאלי שרונה שוב נדחית(צילום: אוראל כהן)
 

עם פרוץ המשבר בענף האופנה החליטו בקבוצה שלא לאייש את המתחם בחנויות קונבנציונליות כמו שיש בכל קניון, אלא בחנויות יוקרה, מותגים בינלאומיים וחנויות דיגיטליות שישמשו כשואו-רום למותגים כאלה. בהמשך שינו שוב את התוכניות, ורצו להביא למתחם את Eataly, רשת מעדניות איטלקית עם עשרות נקודות בעולם, בהן בארה"ב, איטליה, רוסיה ויפן. כשגם זה ירד מהפרק, שינתה הקבוצה שוב את התוכניות לטובת מתחם מזון.

   ()
 

היא פנתה לבעלי קבוצות מסעדנות, כמו האחים ירזין - בעלי המסעדות קפה איטליה, מגזינו, טאקריה וטוני וספה. הירזינים מפעילים בבניין הזה את "פלנטה", מסעדה שמשרתת את עובדי המשרדים ונסגרת ב-15:00. הכוונה הייתה לפתוח גם בייקרי, וכן מסעדה של השף יובל בן נריה.

 

אלא ששוכרים פוטנציאליים לא הביעו עניין במתחם. "אין לי עניין להיות בקניון הזה", אמר אתמול מסעדן שקיבל פנייה לפני חודשים. "לא היה לי משא ומתן עם עזריאלי. הציעו לי לפתוח שם מסעדה, שקלתי, ועניתי שזה לא מעניין אותי. זה לא לוקיישן שאני עף עליו. יש שם בעיות. זה לא קניון כמו עזריאלי - הוא מוגבל בשטח, לא ברור איזה תמהיל יהיה בו, וגם בעזריאלי לא מגובשים מה הם רוצים שם. הם הבינו שחנויות יוקרה לא יעבדו, ושבשביל יוקרה אנשים נוסעים לחו"ל או הולכים לקניון רמת אביב. 'איטלי' זו הצלחה בעולם אבל גם זה לא צלח, ואז הם דיברו על מסעדות, וגם זה לא התרומם".

 

אדם אחר שהקבוצה פנתה אליו סיפר: "דיברנו עם עזריאלי לפני תשעה חודשים, ומאז לא שמענו מהם כלום. נראה שהם תקועים כי שוכרים לא רוצים להיכנס למתחם הזה. לו היו להם שוכרים הם כבר היו פותחים אותו. בשלב כלשהו הם דיברו על פתיחה בפברואר-מרץ 2020, ועכשיו הם כבר מדברים על קיץ 2020. המזל שלהם הוא שכל המשרדים שם כבר מאוישים, ובמקרה הגרוע הם יהפכו את השטח הזה לעוד משרדים. ימצאו פתרון כמו שבעזריאלי תל אביב הפכו חלק מהחניה לחנות אורבניקה".

 

 

ה-מקום

תמיר בן-שחר, מחברת הייעוץ צ'מנסקי בן-שחר, מסביר כי בעוד שהמשרדים מסביב לעזריאלי שרונה נהנים משכירות גבוהה, המסחר באזור סובל. "האזור סביב קניון עזריאלי הראשון, תחנת רכבת השלום והצומת על איילון זה לב העניינים בארץ, זה ה-מקום", הוא אומר. "זה ניכר גם במחירי השכירות הגבוהים למשרדים באזור ובהיקף הגדול של התנועה סביב. כולם רוצים להיות כאן.

 

"עם זאת, בתחום המסחר, האזור הזה סובל ומדמם. ראו את הכישלון של המקום הכי יפה בארץ - שרונה - ואת ההאטה בשרונה מרקט. קניון TLV של גינדי מתקדם לאט לאט, בטח לא לרמות התפקוד להן ציפו, פרויקט מידטאון שינה ייעוד אחרי שבמשך שנתיים לא הצליחו לשווק 16,500 מ"ר, וגם כל השטח של קניון עזריאלי שרונה חסום וטרם שווק".

 

בן שחר טוען שכל התכנון באזור כושל, ואין זרימה בין מבנים ופעילויות בו. "זאת החצר האחורית של תושבי תל־אביב. הם לא באים לפה. גם מחוץ לתל אביב האזור הזה לא מייצר בשורה. כל מה שיש פה יש גם ליד הבית, ואין סיבה לבוא מעיר אחרת. גם הנגישות בעייתית. להתקרב לפה בשעות הפעילות זה סיוט. כשהנגישות באזור תוסדר, העירייה תידרש לתכנן את האזור, ובעלי הנכסים יידרשו לייצר להם קונספט ותמהיל חדשני, אחרת הלקוחות לא יגיעו".

 

מעזריאלי נמסר: "שטח המסחר עזריאלי שרונה היה עד לאחרונה שטח התארגנות לבניית מגדל המשרדים, שאוכלס כולו. כעת אנו פועלים במרץ לסיים את עבודות הגמר בשטח המסחרי. הקניון הוא מוקד להתעניינות רבה מצד שוכרים מגוונים, מקומיים ובינלאומיים, וצפוי להיפתח ב-2020".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוראל כהן
מתחם שרונה בת"א
צילום: אוראל כהן
מומלצים