שתף קטע נבחר

חנויות אונליין יחויבו לסמן הרכב רהיטי עץ באינטרנט

הרשות להגנת הצרכן הורתה ליבואנים ויצרנים לסמן באתרי האינטרנט שלהם את מרכיבי הריהוט, סוג העץ והגימור. כיום הם מחויבים לסמן את הרהיטים עצמם בלבד. כעת יוכלו לוותר על הסימון על גבי הרהיט ולפרט רק באינטרנט

הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן הודיעה כי מעתה יחויבו יבואנים ויצרנים לסמן את מרכיבי הריהוט , סוג העץ והגימור, גם באתרי האינטרנט שלהם. הם יוכלו לבחור האם לסמן את רכיבי הריהוט על גבי הרהיטים ו/או אריזתם כפי שהם מחויבים כיום, לצד פירוט באתר האינטרנט שלהם, או לפרט לגבי הרכב הרהיטים באתר האינטרנט שלהם בלבד.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

בדרך לארץ? טרנד השכרת הבגדים בארה"ב תופס תאוצה

מסימני החולשה בענף הריהוט: הרשתות מוותרות על מוצ"ש

הרדור נמכרה: הלקוחות יצטרכו להוסיף כסף כדי לקבל את מה שהזמינו

 

אם היצרן או היבואן יחליטו שהם מפרטים לגבי הרכב הרהיט באתר האינטרנט בלבד, עליהם לתת את המידע הזה והפניה לאתר לצרכן בעת מעמד הקנייה. בנוסף, הפירוט לגבי הרכב הרהיט יישאר באתר האינטרנט שבע שנים לאחר שהפסיקו למכור אותו.  

אילוסטרציה. מעוניינים לרכוש רהיטים חדשים? חנויות אונליין יחויבו לסמן הרכב רהיטי עץ באינטרנט (צילום: index open) (צילום: index open)
אילוסטרציה. מעוניינים לרכוש רהיטים חדשים? חנויות אונליין יחויבו לסמן הרכב רהיטי עץ באינטרנט(צילום: index open)
 

בכך הרשות בעצם מוותרת למשווקים על החובה לסמן רהיטים על גבי הרהיט עצמו והיא עלולה לפתוח פתח להטעיות בזמן הקנייה. יחד עם זאת, היא מתקנת את המצב לגבי גילוי מלא באתרי אינטרנט מכירתיים.

   ()
 

 

ברשת קל יותר לאתר את ההרכב

ברשות טוענים שהסיבה לשינוי היא שקשה לאנשים לאתר את הרכב הרהיטים בקנייה אונליין וחלקם אף רוצים לברר מהו ההרכב אחרי הקנייה, כדי לדעת איך לטפל ברהיט לאחר מספר שנים (למשל, עץ מלא דורש שימון).

 

בנוסף, יש תופעה של הצגת רהיטים בקטלוגים בלי לציין את המפרט שלהם, כך שצרכן קונה לפי התמונה, וכשהרהיט מגיע, הוא מבין שזה לא מה שהוא חשב. יש לפריט גימור צבע, במקום עץ מלא עם לכה, לדוגמה.

 

כיום יש חובה לסמן את הרכיבים בתצוגה על גבי שלט שיונח על הרהיט או בסמוך אליו וכן לסמן את הרכב החומרים על גבי האריזה או על גבי הרהיט באמצעות הטבעה, חריטה או תווית מדבקה.

 

רוב הרהיטים מגיעים ללא אריזה ולכן הסימון צריך להיעשות על גבי הרהיט עצמו, על פי רוב בתחתית הרהיט או במקום נסתר אחר, כדי לא לפגוע במראיתו.

 

כך שאמנם הפריטים מחויבים בסימון במוצר הפיזי, אבל לעיתים קרובות קשה לצרכן לאתר אותו, במיוחד אם מדובר ברהיט כבד כשהסימון שלו נמצא על גבי מדבקה שממוקמת באזור התחתון הפנימי של הפריט.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים