שתף קטע נבחר

שכנעו להשקיע בנדל"ן ברומניה – ויחזירו מיליונים

יהלומן העביר כ-1.2 מיליון דולר לאחים שמואלי לטובת ההשקעה, ולימים גילה שההבטחות שקיבל היו ריקות מתוכן. בית המשפט קבע שהם הטעו אותו

בית המשפט המחוזי בתל אביב קבע לאחרונה שהיזמים דוד וצדוק שמואלי, ששכנעו יהלומן להעביר לידיהם מיליוני שקלים להשקעה בנדל"ן ברומניה, הטעו אותו ונהגו בחוסר תום לב. השופטת רחל ברקאי הורתה להם להחזיר לו את כספו, סכום שבתוספת הפרשי הצמדה וריבית מגיע לכארבעה מיליון שקל.

 

סוחר היהלומים הכיר את האחים שמואלי ב-2007 בנסיבות חברתיות ושוכנע על ידם להשקיע כ-1.2 מיליון דולר בנדל"ן ברומניה. השניים הבטיחו לו שמדובר בהשקעה בטוחה שתניב לו תשואה גבוהה ושיחזירו לו את כספו בתוספת רווחים מתי שיבקש. האחים לא החתימו את היהלומן על הסכם, אך לאורך תקופה דאגו לטפח עמו יחסים קרובים והציגו לו אנשי עסקים רבים שהצטרפו להשקעה, ולכן הוא בטח בהם.

 

חודשים ספורים לאחר שהעביר את הכספים הוא ביקש חלק וקיבל 300 אלף דולר בלבד. ברבות השנים הוא הבין שלא יזכה לקבל את כספו, קל וחומר את הרווחים שהובטחו לו, וב-2015 הגיש נגד האחים תביעה להחזר כספי ההשקעה ולפיצוי על הנזקים וההפסדים שנגרמו לו.

 

בתגובה טענו האחים שהיהלומן העביר להם כספים לרכישת נדל"ן ולא לצורכי השקעה – וזה אכן נרכש באמצעות חברה שהקימו ברומניה ונרשם על שמה, כיוון שרק תושבי רומניה רשאים להחזיק שם בנדל"ן. לדבריהם, התכנון היה להשביח את הקרקעות שנרכשו ולמכור אותן ברווח, אך המשבר העולמי ב-2008 טרף את הקלפים והביא לצניחת מחירים קיצונית שממשיכה עד היום, ולכן הן עדיין לא נמכרו.

 

השופטת רחל ברקאי האזינה לעדויות של משקיעים נוספים שהלכו בעיניים עצומות אחר היזמים, וקבעה כי השניים ניצלו והטעו אנשים תמימים וחסרי הבנה בנדל"ן. הם שכנעו אותם להעביר לידיהם סכומי עתק תוך שרכשו את אמונם וגרמו להם להאמין שהכסף נמצא בידיים טובות ועתיד להניב להם רווחים עצומים.

 

נקבע ששני האחים, אנשי נדל"ן מנוסים, לא טרחו ליידע את המשקיעים שהשקעה בנדל"ן יכולה להיות גם הפסדית משום שזוהי המציאות הכלכלית של השוק. בנוסף, הם לא דאגו להחתים את המשקיעים על הסכמים מסודרים שיבטיחו את ההשקעה ואת התחייבויותיהם.

 

השופטת קבעה כי גרסת האחים שלפיה העסקה הייתה לרכישת נדל"ן לא הוכחה ואף נסתרה בעדויות ובראיות, שאישרו כי החברה שהקימו הייתה קרן השקעות. אמנם היא לא סברה שהיזמים ניסו לרמות את התובע, אך היא קבעה כי הם נהגו ברשלנות, הטעו אותו, הפרו את חובת הנאמנות כלפיו, נהגו בחוסר שקיפות, הבטיחו לו הבטחות חסרות בסיס והציגו בפניו מצגי שווא.

 

לפיכך נקבע שהיהלומן זכאי לקבל את כספו חזרה בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מאוגוסט 2008. השופטת לא פסקה לו פיצוי נוסף, "מחמת אשם תורם שמן הראוי לייחס לו בהתנהלותו הרשלנית, משבחר ללכת שבי אחר דוד וצדוק בעיניים עצומות כשהוא מסכן את כספו בהשקעת נדל"ן בחו"ל, בלתי מסודרת ומבלי להסתייע בליווי מקצועי".

 

בסך הכול חויבו היזמים לשלם לתובע כארבעה מיליון שקל, בנוסף להוצאות משפט של 100 אלף שקל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים