שתף קטע נבחר

נפתח מתחם סינמה סיטי בב"ש בהשקעה של חצי מיליארד שקל

המתחם, בשטח 50 אלף מ"ר, יתחרה ביס פלאנט הממוקם כמה מאות מטרים ממנו. הוא יכלול 30 אולמות קולנוע, היכל מופעים ומתחם החלקה על הקרח

 

 

מתחם סינמה סיטי חדש נחנך היום (ג') בבאר שבע. המתחם, שנבנה בהשקעה של כ-550 מיליון שקל, משתרע על פני שלוש קומות בשטח של 50 אלף מ"ר, וכולל קומה שלמה של 20 אולמות קולנוע, היכל מופעים, תיאטרון, מרכז כנסים, מתחם הופעות ייחודי בשיתוף זאפה וכן מתחם החלקה על הקרח המשולב באטרקציית שלג ייחודית.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

מאפיית אנג'ל מוכרת את פעילות ייצור העוגות והמאפים

"רשתות מזון שלא ינפיקו יימכרו ויצאו מהענף"

מקדונלד'ס נתב"ג מציגה: סניף ללא המבורגרים

 

80% מהמתחם שייך לחברת י.ח דמרי ו-20% אחוז הנוספים לקבוצת סינמה סיטי. יזם הנדל"ן יגאל דמרי, הבעלים של י.ח דמרי, ומשה אדרי, מבעלי הסינמה סיטי, הגיעו ליום הפתיחה.  "ההשקעה חרגה ממה שתכננו", אמר אדרי. לדבריו, על פי הערכות בקבוצה, השנה יגיע מספר רכישות הכרטיסים לקולנוע בארץ ל-20 מיליון.

  (צילום: עידן אסלן)
מתחם סינמה סיטי באר שבע (צילום: עידן אסלן)

מרכז החלקה על הקרח בסינמה סיטי בבאר שבע (צילום: הרצל יוסף)
מרכז החלקה על הקרח בסינמה סיטי בבאר שבע(צילום: הרצל יוסף)
 

"בסופו של דבר, אנחנו מאמינים שהנטפליקס והאון ליין יפגעו יותר בעולם הכבלים. אנשים צריכים לצאת החוצה ולהנות, ולא יכולים לשבת בבית כל היום. אנחנו צופים שיהיה לנו מאבק עם כל השוק, אבל אני לא קניון ואני לא מתחרה בעולם הקניונים, כי מדובר במרכז בילוי ובידור ולא במרכז שופינג". אדרי העריך כי כיום הם צופים מכירת מכירה של כמיליון כרטיסים בשנה במתחם הדרומי. "הצלחה מבחינתנו תהיה מכירה של שני מיליון כרטיסים לשנה".

 

מתחם הסינמה סיטי צפוי להתחרות באופן ישיר ביס פלאנט, הממוקם כמה מאות מטרים ממנו. ממוצע הפדיון החודשי ביס פלאנט היה כ-216 מיליון שקל בשנת 2017. בשנת 2018 עמד הפדיון כבר על כ-240 מיליון שקל, ואילו בשנת 2019 (בסיכום 10 חודשים) על כ-300 מיליון שקל.

  (צילום: הרצל יוסף)
מימין: משה אדרי, מבעלי הסינמה סיטי; רוביק דנילוביץ', ראש עיריית באר שבע ויגאל דמרי, בעלי חברת הבנייה דמרי(צילום: הרצל יוסף)
 
  (צילום: הרצל יוסף)
יגאל דמרי ורוביק דנילוביץ' במתחם השלג בסינמה סיטי(צילום: הרצל יוסף)

מתחמי ילדים ומוזיאון הקולנוע הישראלי

מתחם הסינמה סיטי כולל שדרת חנויות, מסעדות ובתי קפה מהמובילות בארץ, אשר ייפתחו בהדרגה, כגון: פקטורי 54, אדידס, ניופאן, DAISO, מקדונלדס, גלידה גולדה, קפה נמרוד ועוד. כיום 80% מהמקום כבר מאוכלס, אולם, כאמור, שופינג הוא לא הייעוד של המתחם.

 

בנוסף ניתן יהיה למצוא במקום מתחם ילדים בשילוב מסלולי נינג'ה, מתחם טרמפולינות, בריכות כדורים ועוד. במתחם יהיה גם מוזיאון הקולנוע הישראלי, שצפוי להיפתח במהלך שנת 2020 על שטח של כ-300 מ"ר. במוזיאון יוצגו ההיסטוריה וההווה של היצירה הקולנועית הישראלית והיהודית.

 

יש להדגיש כי באר שבע היא עיר רוויה במתחמי בילוי ושופינג, בהם תשעה עיקריים (כולל הסינמה סיטי) המשתרעים בסך הכל על שטח של כ-400 אלף מ"ר ברוטו.

 

בראש הרשימה נמצא הגרנד קניון, המשתרע על שטח בנוי של 50 אלף מ"ר; אחריו מתחם ביג בשטח של 34 אלף מ"ר, יס פלאנט המשתרע על 30 אלף מ"ר, מתחם B7 בשטח של 24.2 אלף מ"ר, מתחם מבנה בשטח של 23.3 אלף מ"ר (שהפך עם השנים למתחם עודפים), קניון הנגב בשטח של 20 אלף מ"ר (בשנים האחרונות עבר שינויים רבים ושיפוצים בניסיון להתמודד עם התחרות הקשה מהקניונים סביב), השדרה השביעית בשטח של 15.5 אלף מ"ר, וקניון קריית הממשלה בשטח של 6,200 מ"ר.

 

בעיר ניתן למצוא גם את קניון שאול המלך ואת קניון אביה, שבהם היו אולמות קולנוע בעבר. גם בקניון הנגב, יש לציין, היו אולמות קולנוע שנסגרו עם השנים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: עידן אסלן
מתחם סינמה סיטי באר שבע
צילום: עידן אסלן
מומלצים