שתף קטע נבחר
 

אלפי עסקים קטנים בישראל סובלים ממתקפות סייבר

נשיא לשכת ארגוני העצמאים והעסקים בישראל הגיע למרכז הסייבר כדי לדון בסיוע לעסקים שניזוקים תדיר מהתופעה. לדבריו, עסקים אלה הפכו ליעד מרכזי לפריצות בגלל חוסר ההיערכות שלהם והסיכוי שיעדיפו לשלם כופר בתמורה לחומרים: "מרבית אירועי הסייבר לא מדווחים בגלל שהעסקים מפחדים שהמוניטין שלהם יפגע"

עסקים קטנים ובינוניים הפכו ליעד מרכזי של האקרים ושל פריצות סייבר. כך אמר נשיא להב (לשכת ארגוני העצמאים והעסקים בישראל), עו"ד רועי כהן, בפגישה עם ראשי ארגוני העצמאים והעסקים הקטנים במרכז הסייבר הלאומי. לדבריו, זאת בעיקר לאור חוסר ההיערכות של העסקים הקטנים והבינוניים לתרחיש מסוג זה, והסיכוי הגבוה שיעדיפו לשלם כופר בכדי למנוע החרפה של התקיפה, ולצורך קבלת החומרים הגנובים בחזרה.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו 

 

מעצרים וחיפושים בחברת סייבר בחשד לעבירות ביטחוניות ומרמה

הושעה רישיון היצוא הביטחוני של חברה המייצרת מערכות האזנה

עלייה במתקפות הסייבר: בבנקים חוששים שהאקרים יפרצו לחשבונות שלכם 

 

מסתבר כי מדי חודש מתרחשות אלפי תקיפות סייבר על עסקים קטנים. בביקור במטה הסייבר, נמסר כי התקיפות צומחות במאות אחוזים בשנה, וכי קיים קושי להעריך את גובה הנזק לעסקים, שכן מעבר לנזק המיידי שיכול לבוא לידי ביטוי בהשבתת פעילות הארגון או בתשלומי כופר לפורצים, יש גם נזקים מתמשכים בעלי פוטנציאל ארוך טווח. בין השאר מדובר בבריחת לקוחות, פגיעה במוניטין של הארגון וחוסר יכולת לייצר עסקים חדשים.

גלישה בטוחה ברשת (צילום: shutterstock)
מדי חודש מתרחשות אלפי תקיפות סייבר על עסקים קטנים ובינוניים(צילום: shutterstock)

לפי הערכה של ד"ר רובי נתנזון, הכלכלן של להב, ובהסתמך על נתונים עולמיים ומקומיים מדובר על נזק של 1.1 מיליארד שקל בשנה לעסקים בישראל בלבד. הנזק בכלל העולם מוערך בכ-1 טריליון שקל.

 

בפגישה במרכז הסייבר הלאומי נדו דרכים לסיוע לעסקים הקטנים הנתקלים תדיר בתופעה זו. אל"מ (במיל') ירון עידן, ראש מרכז הכוונת המשק במערך הסייבר הלאומי, מסר לנציגי ארגוני העצמאים כי "היום המלחמה היא מלחמה שקטה לכאורה, ללא גבולות וללא מגבלות, דפוס או שיטה שעלולה לפגוע בתשתיות וגם בשרשרת האספקה של העסקים הקטנים והבינוניים בישראל. המגזר העסקי מושפע מהכל".

עו
עו"ד רועי כהן, נשיא להב(צילום: מוטי קמחי)
  

עוד הוסיף אל"מ עידן כי "מרבית אירועי הסייבר אינם מדווחים למרות החובה החלה על ארגונים ועסקים. זאת משום שעסקים רבים מפחדים שהמוניטין שלהם מול הלקוחות ייהרס, ובנוסף, עלולים לקבל קנס מהרשות להגנת הפרטיות על שלא השתמשו באמצעי המיגון הדרושים".

 

אם כך, למה עסקים לא ממגנים את עצמם? "ביטחון דיגיטלי הוא משאב 'זללן'", טען עידן. "אין עליו הכנסות - רק הוצאות. האיום 'רחוק' ולא מעניין את בעלי העסקים".

 

 

העלאת המודעות לאיומי ומתקפות סייבר

לאחרונה נפתח מרכז סייבר ייעודי לעסקים ופיננסיים ומוקד טלפוני 119, ייעודי לעסקים קטנים ובינוניים, וייחודי גם מול רוב מדינות העולם. בעלי עסקים אשר נפגעו מתקיפות סייבר יכולים לפנות למוקד זה בטלפון או בדוא"ל ולקבל מענה כיצד להתמודד עם התקיפה. חשוב לציין כי הדיווח של המוקד לרשויות במקרה של תקיפת סייבר חל אך ורק על פשיעה כלכלית, והשמירה על פרטיות העסקים ברמה מאוד גבוהה.

 

מתוך ההכרה וההבנה כי איומים אלה על המגזר העסקי ילכו ויתרחבו עם ההתקדמות הטכנולוגית המואצת, להב הקימה ועדה בראשות עו"ד יעקב עוז ומר קובי פרידמן, שתפעל להסברה, הכוונה ופעולות מנע עבור עצמאים ועסקים קטנים בהתמודדות מול התקפות סייבר ואיתן.

 

במסגרת פעילות הוועדה, נפגשו העומדים בראשה רפאל פרנקו, ראש מערך הסייבר הלאומי עם הרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים, לטובת העלאת המודעות לאיומי ומתקפות סייבר ודרכי התגוננות מפניהם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מתקפות סייבר
צילום: shutterstock
מומלצים