שתף קטע נבחר

תוכנית מעגלי תעסוקה תיעצר בעקבות קיצוץ של 17 מיליון שקל

על פי החלטת משרד האוצר, ב-2020 יצומצם התקציב ל-229 מיליון שקל במקום 246 מיליון שקל. התוכנית מסייעת לתובעי הבטחת הכנסה להשתלב בשוק העבודה, ורק לאחרונה הוחלט להרחיבה לעשרות לשכות ברחבי הארץ. שירות התעסוקה: "נדהמנו לגלות באופן אקראי על הקיצוץ"

תוכנית מעגלי תעסוקה, המסייעת לתובעי הבטחת הכנסה להשתלב בשוק העבודה, תיעצר בעקבות החלטת משרד האוצר לקצץ כ-17 מיליון שקל מתקציבה. כך מסר היום (א') שירות התעסוקה. הודעה זו מגיעה במקביל להרחבת התוכנית לעשרות לשכות נוספות ברחבי הארץ, כפי שדווח לראשונה ב-ynet.

 

התוכנית לשילוב מקבלי הבטחת הכנסה בשוק העבודה מתרחבת

אחרי 44 יום: הסתיימה השביתה בשירות התעסוקה

"לא קיבלתי דמי אבטלה בפברואר - יש לי משכנתא לשלם"

 

בשירות התעסוקה הודיעו היום כי הם גילו בימים האחרונים על הקיצוץ מיידי בבסיס התקציב ההמשכי של השירות, כאשר בסוף שנת 2019 עמד בסיס תקציבו על 246 מיליון שקל - אולם הוא יעמוד על 229 מיליון שקל בלבד בתקציב ההמשכי לשנת 2020.

לשכת התעסוקה (באדיבות שירות התעסוקה)
לשכת התעסוקה(באדיבות שירות התעסוקה)

עוד נמסר כי הקיצוץ נעשה ללא התייעצות עם שירות התעסוקה, וכי לא ברור האם ההחלטה חוקית. זאת משום שלפי "יסודות התקציב התשמ"ה 1985", הסמכות לבצע קיצוץ בתקציב שירות התעסוקה נתונה לשני השרים בלבד: שר האוצר ושר העבודה הרווחה והשירותים החברתיים, ועל פי החלטת ממשלה.

 

"בשירות התעסוקה נדהמו לגלות באופן אקראי על הקיצוץ, במיוחד לנוכח העובדה שבשבועות האחרונים החל השירות להרחיב את תוכנית מעגלי תעסוקה לכל לשכות השירות, מ-36 הלשכות שכבר פעלה בהן ל-66 הלשכות הפרוסות ברחבי המדינה", נמסר. "עקב הרחבת התוכנית והגדלת היקף דורשי העבודה המשתתפים בה, לשירות נדרשים דווקא תוספות תקציביות, לרבות תוספת בכוח אדם עליהם כבר סוכם עם משרד האוצר, על מנת לספק את השירותים הנדרשים להם בפריסה מלאה".

 

 

עוד נמסר כי "הקיצוץ יעצור את פעילות התוכנית, שכבר הוכיחה את יכולותיה בשילוב מסיבי של עשרות אלפי מובטלים כרוניים בעבודה תוך שנים בודדות. תמוה אף יותר ההיגיון הכלכלי שבקיצוץ זה, שהרי כדאיותה הכלכלית נמצאה אפקטיבית ביותר במחקר חיצוני; התוכנית חוסכת לקופת המדינה 220 מיליון שקל בשנה".

 

התוכנית מטפלת ב-15 אלף דורשי עבודה מדי שנה

תוכנית מעגלי תעסוקה החלה ב-2014 כפיילוט בשמונה לשכות ברחבי הארץ, התרחבה עם הזמן ל-36 לשכות, וכעת אמורה להתרחב לכ-30 לשכות נוספות. היא כוללת מסלולים ותוכניות השמה לתובעי הבטחת הכנסה, במטרה לשלבם בעבודה ולמנוע מהם לגלוש לאבטלה ולתלות ארוכת שנים בקצבאות.

 

בעקבות הרחבת התוכנית, מספר דורשי העבודה, שאמורים היו להיות מטופלים במסגרתה, היה צפוי לגדול בכ-7,500 תובעי הבטחת הכנסה בשנה, בנוסף לכ-15 אלף תובעי הבטחת הכנסה המטופלים במסגרתה בממוצע במהלך השנתיים האחרונות. הטמעת התוכנית בלשכות הנוספות כבר החלה, כשהיעד להשלמת הפריסה הוא תחילת 2020.

 

לפי נתוני מחלקת המחקר של שירות התעסוקה, התוכנית מטפלת כיום ב-15 אלף דורשי עבודה מדי שנה, מהם כ-10,000 משתלבים בהצלחה בעבודה. בסך הכל, מאז תחילת התוכנית התבצעו במסגרתה כ-120 אלף אימונים אישיים וכ-2,100 סדנאות, ליותר מ-60 אלף דורשי עבודה, מהם כ-52 אלף השתלבו בהצלחה בשוק העבודה - נתון שווה ערך לכ-2% משיעור האבטלה הכללי של המשק.

 

ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "לצערנו, למדנו על טענות שירות התעסוקה דרך אמצעי התקשורת, כשתגיע פנייה רשמית נתייחס לדברים. ככלל, משרד האוצר אינו מבצע קיצוץ בתקציב על דעת עצמו, אלא מיישם את החוק לעניין התקציב ההמשכי שיכנס לתוקפו בינואר 2020".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות שירות התעסוקה
לשכת התעסוקה
באדיבות שירות התעסוקה
מומלצים