שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    מה אוכלים בזכרון יעקב?

    קופסאות בנטו טבעוניות, מסעדה רומנטית, אירוח ביתי מוקפד, המבורגרים מפתיעים ועוד - יצאנו לסיור קולינרי במושבה הוותיקה והיפה בארץ

    המושבה זכרון יעקב הוקמה בשנת 1882, וחוגגת יומולדת 137 בדצמבר. לרגל המאורע יצאנו לבדוק איזה אוכל מגישים באחד המקומות הותיקים והיפים בארץ, ומצאנו כמה מסעדות מעניינות באזור המדרחוב וגם אירוח ביתי מיוחד ומקום טבעוני ונטול גלוטן, וגם מקומות שנמצאים הרחק מהאזור התיירותי והמשוחזר שמושך אליו את רוב המבקרים.

    מסעדת גרינגוס (צילום: לין לוי)
    מסעדת גרינגוס(צילום: לין לוי)
     

    כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

     

    באזור העתיק של זכרון, על הגבעה ממנה צמחה העיר בסוף המאה ה-19, נמצא "הבית של נעמה בזכרון". זהו בית אבן עתיק שנבנה לפני למעלה מ-130 שנה, ויש לו דלת כניסה, תקרה וחלונות עשויים עץ, וקמין מקורי בחלל האירוח. בבית הזה נעמה צפתי מארחת לארוחות פרטיות צמחוניות שמורכבות ממנות מקוריות מאוד.

    נעמה צפתי ()
    נעמה צפתי
     

    מה שנעמה יוצרת מירקות, בצק וגבינות הוא לא פחות מקסם. את הלאבנה (שהיא מכינה בעצמה) היא מגישה בתיבול של פפריקה מרוקאית, שמן זית וורדים, ואין בה טיפת חמיצות. את הפוקאצ'ה היא אופה ממחמצת שהיא מגדלת כבר שנה, והירקות האורגניים עוברים צלייה ולאחר מכן הופכים לעוגה רב שכבתית מלאת צבע. לקינוח היא מגישה חליטה מצמחים הגדלים בגינה, ועוגה. הכול מוגש לשולחן בכלים יפים והאסתטיקה נמצאת שם בכל פרט קטן.

     

    כל ארוחה בבית של נעמה מורכבת מדברים שאתם אוהבים, והאוכל שם הוא רק פן אחד בחווית האירוח שלה, כי כמו הבית והאוכל, גם האישה שעומדת מאחוריהם, מיוחדת במינה: היא נולדה בכפר שמריהו להורים ממוצא סורי-לבנוני-אוקראיני-רוסי, ומזה 6 שנים היא צמחונית ופעמיים בשבוע טבעונית.

    הבית של נעמה (צילום: לין לוי)
    הבית של נעמה(צילום: לין לוי)
     

    אחרי שסיימה את הלימודים בקורדון בלו בצרפת, התחתנה עם קוסם והעתיקה את חייה לשוויץ למשך 18 שנה. לפני שנה חזרה לארץ עם שני ילדיה, ומאז היא מנסה להביא לידי ביטוי את הכישורים הקולינריים שלה ולעשות את מה שהיא הכי אוהבת לעשות - לארח. הבית המשוחזר שבו היא מתגוררת הוא מסוג המבנים שעולים בדמיון כשחושבים על זיכרון, ונעמה לא דומה לשום מארח אחר. כמו האוכל, כך גם המילים וההסברים שלה - מתובלים באישיות הצבעונית שלה.

     

    את האירוח נעמה מציעה לקבוצות של 20-2 איש, והמחיר לארוחה מתחיל ב-170 שקלים. אפשר להזמין ארוחה טבעונית וגם ארוחה נטולת לקטוז. תוכלו לשבת בפנים וגם לפתוח את דלתות הכניסה וליהנות מיופיו של עץ התות הענקי, או שתוכלו לבחור לשבת בחוץ, בגינה.

     

    צעדים ספורים משם, ממוקמת מסעדת "אדמה", מסעדה ותיקה בזכרון יעקב. את המסעדה פתחו לפני 11 שנה בני הזוג דגנית ורפי אזולאי, שהחליטו לפרוש יחד מעולם ההייטק לטובת עולם המסעדנות.

    יין ואוכל טוב למול נוף כזה: צריך יותר? ()
    יין ואוכל טוב למול נוף כזה: צריך יותר?
    המסעדה שלהם שוכנת בחלל בעל תקרות עגולות וקיר אבן חיצוני שהיה פעם הקיר של הרפת של משפחת בלום, ממקימי העיירה. מהצד השני יש מרפסת עם סגירת חורף, וחצר פתוחה. הדלתות, חלונות העץ וקירות האבן החשופים, יוצרים אווירה רומנטית נעימה.

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    תפריט המסעדה מציע מטבח ים תיכוני מקומי עם מנות אופנתיות עם טוויסט אישי כמו סלט עגבניות מעל טחינה שחורה בטעם מעושן ופיקנטי (42 שקלים) וארטישוק א-לה רומנה המוגש מעל לאבנה מתובלת בתערובת תבלינים.

     

    יש שם גם מנה מוצלחת של רביולי ממולא בקייל ובמסקרפונה מעל קרם ארטישוק ירושלמי (52 שקלים), ספיישל של פיצה עם בשר מעושן וגם מספר מנות המוגשות מאז פתיחת המסעדה, בהן מרק ערמונים (46 שקלים). רפי אמון על הפן הקולינרי ודגנית אחראית על ניהול הפלור, ועל סיורים היסטוריים לקבוצות (אפשר לשלב בין סיור לארוחה).

     

    מסעדה נוספת שפועלת הרחק מההמולה התיירותית של המדרחוב נקראת "ניבה בנטו", אותה פתחה לפני פחות משנה ניבה קרן אור גולדצוויג. במקום מציעים ארוחות בנטו יפניות טבעונית ונטולות גלוטן עם אג׳נדה אקולוגית. בעשר השנים שקדמו לפתיחת המסעדה, ניבה עסקה בלימוד שיטות ההכנה של בנטו. היא גם  העבירה סדנאות בנושא ואפילו הוציאה יחד עם ילדיה ספר בישול במימון המונים שנראה כמו קומיקס יפני, ובו מתכונים והסברים על הכנת הבנטו.

    בנטו, זכרון יעקב (צילום: לין לוי)
    ניבה בנטו, זכרון יעקב(צילום: לין לוי)

    המסעדה של ניבה פתוחה מרביעי-שבת בין 17:00-12:00 וחשוב להזמין מקום מראש. בבנטו אפשר לשלב גיוזה נטולת גלוטן ממולאת בכרוב ופטריות שיטאקי, סושי טבעוני, סנדוויצ׳ים מאורז בצורות שובבות, וגם שניצל טופו ואדממה.

     

    טווח המחירים 65-44 שקלים (בהתאם לגודל הקופסה), ולמי שאוכל במקום ניבה מגישה את המנה בקופסה שעשויה מבמבוק, ואם לוקחים טייק אווי המרכיבים יארזו בקופסת קרטון. חוץ מבנטו ניבה מכינה גם ראמן טבעוני נטול גלוטן עם אטריות אורז (35 שקלים) וגם ארוחות בוקר עם ביצה טבעונית.

     

    במדרחוב שמושך אליו את רוב המבקרים שמגיעים למושבה, ממוקמת מסעדת "מנואלה" האיטלקית של השף נדב שרז ושל המסעדנים אלה יריץ וגלעד אלוני. יש למסעדה הזו מרפסת חיצונית רומנטית שצופה למדרחוב, ותפריט איטלקי מהודק עם פסטות טריות ופיצות שנאפות בטאבון איטלקי. האוכל במסעדה הזו איטלקי קלאסי, בלי פרשנויות אישיות ובלי השפעות ים תיכוניים. גם העיצוב פשוט ואלגנטי שמחמיא לבניין האבן שבו שוכנת המסעדה.

     (צילום: אלעד גרשגורן) (צילום: אלעד גרשגורן)
    (צילום: אלעד גרשגורן)
     

    התפריט מציע מנות ראשונות כמו קרפצ'יו בקר שמוגש עם טוויל פרמזן וארוגולה (46 שקלים) וקוביות פולנטה עם פטריות פורטובלו (46 שקלים); פיצות כמו פיצה פטריות לבנה וגם קלצונה ממולא בתבשיל ראגו ורזיוטו (78 שקלים); מנת ספגטי קרבונרה עם בייקון קריספי (76 שקלים);  רביולי ממולאים בתרד וריקוטה; ופרפרדלה ראגו וזנב שור (86-62 שקלים). מדי יום יש במסעדה גם ספיישלים משתנים כמו פורקטה שמכינים במקום.

     

    לא רחוק משם, בחצר פנימית ומוסתרת נמצאת מסעדת "נחמן - BBQ & Grill", מסעדה שמתמחה בבשרים מעושנים. המקום הזה הוא הגלגול החדש של מסעדת "הנשיקה" שפעלה באותו המקום בתחילת שנות ה-2000. נחמן קרויה על שמו של סבא נחמן שהגיע לזכרון בעלייה הראשונה ובנה את הבית שבו ממוקמת היום המסעדה. המקום שייך לרונן רביב, נכדו של סבא נחמן.

    נחמן, זכרון יעקב (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    רונן הוא טבח אוטודידקט, וקרן אשתו היא אומנית, שבימים אלה עוזרת בניהול המסעדה וכשצריך גם מתרוצצת בין השולחנות בתפקיד מארחת ומלצרית. המסעדה מחולקת למספר חללים שבהם רהיטי וינטאז׳ ופריטי אספנות של המשפחה.

     

    יש שם גם חצר יפה שמפרידה בין מתחם המסעדה לביתם של בני הזוג. באחת הפינות בחצר ניצבת מעשנה סביבה רונן מעביר מדי פעם סדנאות בישול. למקום יש תעודת כשרות, ומלבד מנות הבשר המעושן כמו בריסקט, אסאדו, ספריבס ושוק אווז (135-89 שקלים) יש שם גם חומוס עם בשר מעושן (49 שקלים) וגם מרק שום עם חיטה. התפריט מציע פלטות של בשרים מעושנים (195-140 שקלים).

      

    גם "גרינגוס" היא מסעדה לקרניבורים וגם היא שייכת לבני זוג שעובדים יחד. היא ממוקמת בספוט מרכזי במדרחוב, ולעומת נחמן, גרינגוס לא כשרה. היא נפתחה לפני כארבע שנים על ידי בני הזוג דניאל ומיטל בוראקס, שהכירו באילת כשעבדו יחד במסעדה. דניאל, יליד צ׳ילי, מביא למסעדה את האהבה לבשר, ומיטל מוסיפה עידון ונשמה. יש שם אווירה שמחה ומוזיקה לטינית ברקע, ואפשר לשבת בפנים או בחלק החיצוני שצופה למדרחוב.

    מסעדת גרינגוס (צילום: לין לוי)
    המבורגרים מפתיעים, גרינגוס(צילום: לין לוי)

    התפריט של "גרינגוס" משקף את החיים של בני הזוג שחיו מעל עשור בארה"ב ואחרי זה גם עשו רילוקיישן לצ׳ילי - הוא משלב בין מאכלים דרום אמריקאים לבין נגיעות של קולינריה אמריקאית והמבורגרים.

     

    אפשר להזמין כאן מרגריטה עם פירות יער ואמפנדס מטוגנים ממולאים בבשר וביצה (34 שקלים), כנפיים ברוטב ברביקיו, סלט בלו צ׳יז (64 שקלים) וגם צ׳ילי קון קרנה וטאקוס. המנה שבשבילה שווה להגיע לכאן במיוחד היא מנת ההמבורגר. בתפריט ההמבורגרים תמצאו גם כמה מוגזמים כמו המבורגר "אל גרינגו", המבורגר שהקציצה שלו ממולאת בשלוש גבינות (69 שקלים) והמבורגר "אל קובנו" שממולא בצ׳אנקים של קבנוס והוא מוגש כשמעליו ריבת בצל, קבנוס מטוגן וגוואקמולי (68 שקלים). חוץ מזה מציעים כאן גם נתח ואסיו (109 שקלים) ופלטת בשרים בשם   לזוג או יותר (330-276 שקלים).

     

    בכניסה למדרחוב, צמוד לתחנה המרכזית הישנה של זכרון יעקב, נמצאת מסעדת "המייסדים 16", מסעדה כשרה המתמחה בשילובים בין בצק ללחם. מהמרפסת המקורה של המסעדה יש נוף לים, ובעלי המקום - אלון פיינגולד ובת זוגתו סיגל - מגדירים את המסעדה כ"טאבון בשר". אלון מכין במקום סופלקי עם קבב כבש או פרגית המוגש כפיתה פתוחה עם בשר ותוספות מעל (69 שקלים), לחמעג׳ון עם בשר טלה (56 שקלים) וגם המבורגר ומסחן שמורכב מפוקאצ'ה עגולה ודקה עם בצל, סומק ועוף מעל.

     

    יש בזיכרון גם מסעדה חלבית כשרה - מסעדת "תשבי", הממוקמת גם במדרחוב, במבנה אבן עתיק. התפריט מציע מנות כמו קרפצ'יו סלמון (52 שקלים), מאפה בירה וקממבר (46 שקלים), מבחר פסטות ומנות כמו פיש אנד צ׳יפס.

     

    בתי אוכל נוספות שפועלים במושבה ובסביבה הקרובה:

    יקב תשבי בו פועלת מסעדה חלבית כשרה, מאפיה ובימי שישי גם מעשנת בשרים; היכל הבשר "דוריס קצבים"; "אומה בר סושי" - מטבח אסייתי; מסעדת שף כשרה "אורטוריו" במלון אלמה; ומסעדת "נילי" במדרחוב שיש בה ארוחות בוקר, מנות איטלקיות וגם תפריט סושי.

     

    כתובות:

    הבית של נעמה בזיכרון, בתיאום מראש 058-7039171‏, לא כשר

    אדמה, מעלה הראשונים 8, 04-629-3183‏, לא כשר

    ניבה בנטו, בתיאום מראש בלבד, מרכז מסחרי נווה הברון, 055-6604068‏, לא כשר

    מנואלה, המייסדים 41 , 04-6290249, לא כשר

    נחמן - BBQ & Grill, המייסדים 37, 054-5544760‏, בשרי כשר

    גרינגוס, המייסדים 54, 04-6555735‏, לא כשר

    המייסדים 16, המייסדים 16, 04-8580555, בשרי כשר

    תשבי, המייסדים 33, 04-6290280, חלבי כשר

    יקב תשבי, כביש 652 בין זכרון יעקב לבנימינה, 04-6380434‏, כשר

    דוריס קצבים, בכניסה לרמות הנדיב, 1599-5000-21‏, לא כשר

    אומה בר סושי, הנדיב 29, 04-6292969‏, כשר

    נילי, המייסדים 43, 04-6292899‏, חלבי כשר

    אורטוריו במלון אלמה, יאיר 1, 077-7356321‏, כשר

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים