שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    סיור קולינרי בין המסעדות הערביות בחיפה
    מאוכל רחוב מופלא ועד מסעדות שף: הסצינה הקולינרית הערבית בחיפה פורחת

     

     

    מסעדת שף לא שגרתית. "לוקס" של השף עלאא מוסא (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    מסעדת שף לא שגרתית. "לוקס" של השף עלאא מוסא(צילום: אפיק גבאי)
     

    הדו קיום החיפאי הוליד סצנה קולינרית בעיר הנמל, שמורכבת ממסעדות ערביות לא שגרתיות שבמקום החומוס-צ'יפס-סלט מגישות מנות מהמטבח הערבי האסלי עם נגיעות עכשוויות. בחיפה יש גם את כמה ממסעדות השף הערביות המוצלחות שפועלות כאן, שזוכות לאהדה רבה בקרב פודי ומביני עניין, ולצידן פועלים גם כמה דוכני אוכל וברים קולינריים.

     

    אגב אוכל רחוב - מדובר בכמה מהדוכנים המופלאים בארץ - החל מפלאפליות ותיקות, שממשיכות להגיש את אותו פלאפל כל השנים, דרך חומוס טעים שמכינים, ועד השווארמה המופלאה שפועלת רק שעות ספורות ביום. 
     

    הכתבה פתחה לכם את התיאבון, ובא לכם לגלות מה עוד אפשר לאכול בחיפה? כנסו לכתבות הבאות:

     

    פסטיבל האוכל הערבי "א-שאם", שנפתח היום (6 בדצמבר) ויסתיים מחר, הוא הזדמנות מצוינת להכיר את הסצינה הקולינרית הטעימה שהתפתחה בעיר התחתית ובשכונת ואדי ניסנאס, ומשלבת בהצלחה בין ישן לחדש, בין מסורת למודרניות ובין אוכל רחוב למסעדות שף.

    חומוס כזה עוד לא טעמתם. ואדי ניסנאס (צילום: גיא גמזו) (צילום: גיא גמזו)
    חומוס כזה עוד לא טעמתם. ואדי ניסנאס(צילום: גיא גמזו)
     

    צפו: השף גיא גמזו יצא לסיור קולינרי בוואדי ניסנאס    (צילום: גיא גמזו)

    צפו: השף גיא גמזו יצא לסיור קולינרי בוואדי ניסנאס    (צילום: גיא גמזו)

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

       

    נדימה

    מסעדת שוק או תבשיליית פועלים, כפי שחלק מהלקוחות הקבועים בה אוהבים להגדיר, שמתמחה במאכלים ביתיים וממוקמת בשוק ואדי ניסנס. את האוכל מכינים במקום ממה שיש באותו היום בשוק, ובין היתר אפשר למצוא שם עולש בר, חוביזה, במיה ברוטב, ממולאים ומג'דרה עם פירורי בשר (ארוחה מלאה, כולל ראשונות ושתייה, תעלה לכם כאן כ-45 שקלים).

     (צילום: גיא גמזו) (צילום: גיא גמזו)
    (צילום: גיא גמזו)

    אבל רגע לפני שמגיעות המנות העיקריות, מוגשים לשולחן מבחר מזאטים ובירה קרה. את המקום, אגב, פתחה נדימה סביתי (ז"ל) שנחשבת עד היום, זמן רב אחרי מותה, למלכת השוק החיפאי הבלתי מעורערת. כייום מנהלים את המקום בניה, שממשיכים את מסורת האירוח הנפלאה של אמם.

     

    יוחנן הקדוש 36 חיפה, 04-8645219, שני-שבת 15:00-7:00, לא כשר

     

    עין הוואדי

    המסעדה הבאה שוכנת במבנה עות'מאני עתיק, והתפריט שלה מציע מאכלים מהמטבח הלבנוני עם מנות כמו סלט פאטוש (42 שקלים), ספיחה (49 שקלים ל-5 יחידות), קובה לבנייה (89 שקלים), מקלובה (59 שקלים), סינייה (79 שקלים), שישברק (98 שקלים) ומסחאן (85 שקלים).

       (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    בנוסף לאלו, מגישים כאן חומוס נהדר ומנות גריל מצוינות. אגב, מלבד האוכל האותנטי, המקום מצטיין בשירות אדיב במיוחד שיגרום לכם לרצות לחזור לכאן פעם אחר פעם.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    עין הוואדי 26 חיפה, 04-8553353 שני-שבת 22:00-11:00, לא כשר

     

    האם נבילה

    המסעדה המשפחתית הבאה נפתחה בוואדי ניסנס ב-1978, ומהרגע הראשון התמחתה בהכנת חומוס ובאוכל לבנוני ביתי. המלצה שלנו: אל תפספסו את האוסובוקו המפורסם, שמכינים כאן משוק של בשר לבן שתובל בתבלינים מהמטבח הלבנוני, וגם לא את הסינייה (38 שקלים) ואת הקבב הסורי (38 שקלים). 

     (צילום: האם נבילה) (צילום: האם נבילה)
    (צילום: האם נבילה)

    בנוסף, יש בתפריט מנות מיוחדות כמו ספיחה - בצק במילוי בשר טחון, וכיסוני פטאייר עם מילויים שונים.

     

    תל אביב 1 חיפה, 04-8521792, ראשון-חמישי 16:30-8:30, שישי 14:30-8:30, שבת 17:00-11:00, לא כשר

     

    שטרודל קפה

    את שטרודל קפה פתחו ב-2007 האחים עיסא ועלאא אסעד (הבעלים של מסעדת "שטרודל" במושבה הגרמנית). לפני שש שנים המקום עבר לידיו של ג'אמל רביע - יליד ואדי ניסנס ואחד מבניו של מישל, בעל הפלאפל האגדי שנמצא גם הוא בחיפה - בעל תואר במשפטים ובמוזיקה, וגם די ג'י מבוקש במגזר הערבי שמתקלט במסיבות בארץ ובחו"ל.

       (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    המסעדה מעוצבת בסגנון רטרו, הקירות מקושטים בתמונות של לקוחות מפורסמים שנוהגים לפקוד את המקום באופן קבוע (בין היתר, תמצאו שם את העיתונאית ואשת האוכל הילה אלפרט ואת השפית איילת לטוביץ') ומסביב מונחים פריטי וינטג' מכל העולם שרביע אסף במהלך מסעותיו ברחבי העולם.

       (צילום: לין לוי)
    ג'אמל רביע(צילום: לין לוי)

    ומה בתפריט? תוכלו להזמין כאן מנות ערביות ומנות קלאסיות של בית קפה. אנחנו ממליצים לכם לטעום את רולדת חזה העוף המגולגלת עם מילוי של קבב חלאבי ושומן כבש (70 שקלים), את ארוחת הבוקר הייחודית שכוללת פיתה לבנונית, שמן זית מגוש חלב, לבנה קטיפתי וזיתים, ואת הקבב החלאבי שמוגש בתוך ג'בטה אוורירית, שסופחת אליה את מיצי הבשר ואת הטחינה המצוינת שמכינים במקום (55 שקלים). בשבועות הקרובים ייכנס לתפריט גם סלט שכולל את כדורי הפלאפל המופלאים של מישל.

     

    יפו 39 חיפה, 04-8507058, ראשון-שישי 22:00-7:30, שבת 20:00-7:30, לא כשר

        

    חומוס הנמל אבו רמי

    את החומוסייה הזו פתח נאג'י עייסא, בוגר הטכניון שלפני שלוש שנים יצא לפנסיה אחרי 30 שנות קריירה בתחום האלקטרוניקה. את החומוס העדין בטעמיו, הוא מכין במקום על פי המתכון של אביו; את הפלאפל הירוק הוא מתבל בתערובת תבלינים מיוחדת (וסודית) של סבתו, שנקראת מיורן ואת סלט הטאבולה, הוא חותך במקום מיד אחרי ההזמנה.

       (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)
     

    צמוד לחומוסייה, במקום שהיה פעם מחסן, בנו רמי, פתח את בר האוכל - "אסקובר", והשניים פועלים בשיתוף פעולה מוחלט ביניהם. האב מגיע בשעות הבוקר המוקדמות וסוגר אחר הצהריים, והבן מגיע לקראת הערב ומפעיל את המקום עד שעות הלילה הקטנות.

     

    ומה בתפריט? הכי מומלץ כאן הוא החומוס החלק והקליל, בעל הטעמים העדינים במיוחד שמוגש בטמפרטורת החדר. אפשר לקבל אותו עם תוספת גרגירים, פטריות, טחינה פול או בשר (25-20 שקלים).

     

    הנמל 30 חיפה, 050-7532150‏, שני-שבת 16:00-8:00, לא כשר

     

    חומוס אבו שאקר

    אחת החומוסיות המפורסמות בעיר ובארץ בכלל, בעיקר בזכות החומוס שמורכב מגרגירי חומוס שנטחנים בבלנדר עד לקבלת מחית חלקה, ומוגש בליווי תבשיל שולבטה (מהטובים שיצא לנו לטעום), חמוצים ופיתות. מחיר המנה הוא 25 שקלים.

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    מגנים 29 חיפה, 054-4466181 ראשון-שבת 18:00-8:00, לא כשר

     

    פלאפל מישל

    הפלאפלייה המיתולוגית הזו הוקמה לפני 44 שנים על ידי מישל ג'מאל, וכיום פועלים שני סניפים נוספים של הפלאפלייה המנוהלים על ידי בניו של מישל.

       (צילום: אמיר דיב)
    (צילום: אמיר דיב)

       (צילום: אמיר דיב)
    (צילום: אמיר דיב)

    את תערובת הפלאפל עבור כל הסניפים מכין רק מישל, ואילו הבנים מחוייבים להחליף את שמן החמניות שבתוכו מטוגנים הכדורים לפחות פעם אחת ביום, ממש כמו בסניף המקורי. וכמה תשלמו על מנת פלאפל בפיתה עם תוספות? 16 שקלים בדיוק. והאמת? זו מנה ששווה כל שקל.

     

    ואדי ניסנאס 21 חיפה, 04-8517054, ראשון-שבת 19:00-8:00, לא כשר

    יפו 39 חיפה, 04-6444139, ראשון-שבת 18:00-10:00, לא כשר

     

    שווארמה אמיל

    השווארמה של אמיל עשויה מבשר כבש, ומוגשת אך ורק בפיתה יחד עם בצל, עגבנייה וחמוצים בצד (32 שקלים למנה אחת). יחד עם זאת ולמרות המינימליזם, מדובר באחת השווארמות הטובות שידענו פה. אגב, אם עשינו לכם חשק לטעום אותה, חשוב שתדעו כי המקום פתוח במשך שעות בודדות בלבד במהלך היום.    

     (צילום: יהודה נהר)
    (צילום: יהודה נהר)

    דרך אלנבי 33 חיפה, 04-8517096, שני-שישי 15:00-11:00, לא כשר

     

    גארדן

    אחת מהמסעדות הוותיקות בעיר, שממוקמת בשדרות בן גוריון ושוכנת למרגלות הגנים הבהאיים (במושבה הגרמנית). המסעדה, שנמצאת בבעלותם של תאיר חליפה ועבאד עדוי, החליפה לפני כחצי שנה את התפריט, עליו אמון כיום השף עומר עילואן (לשעבר "עלה גפן"), ובימים אלה אפשר למצוא בו סלט פריקי (58 שקלים) וזאהרה מקלאייה - פרחי כרובית מטוגנים ומתובלים בלימון המוגשים מעל טחינה, ג'לי עמבה ואבקת טחינה (45 שקלים).

       (צילום: אנטולי מיכאלו)
    (צילום: אנטולי מיכאלו)

    עוד בתפריט: שישברק (84 שקלים), סאמאק בלטאבון - דניס או לברק עם ירקות בטאבון (109 שקלים) וגם מנות ילדים וארוחות בוקר (59-48 שקלים). מלבד האוכל הערבי הלא שגרתי, יש במקום גם חצר יפהפייה עם פינת משחקים מאובזרת לילדים.

       (צילום: אנטולי מיכאלו)
    (צילום: אנטולי מיכאלו)

    שדרות בן גוריון 43 חיפה, 04-8507061‏, ראשון-שבת 24:00-10:00, לא כשר

     

    LUX

    מסעדתו השנייה של השף עלאא מוסא (הבעלים של מסעדת "אל מרסא" בעכו), אותה הקים יחד עם שותפו, אחמד אסאדי. המקום משלב בין מטבח מקומי, עונתי ואישי, ומזוהה עם האוכל שמכין השף - שעבד בעברו מסעדות עטורות מישלן בסקנדינביה, לצד האווירה השמחה של העיר התחתית.

       (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    במקום יש וייב תל אביבי, בר ארוך ומטבח פתוח, והתפריט עצמו מציע מנות כמו סביצ'ה דג ים עם לבנה שנקליש ופיסטוק חלבי (46 שקלים); טרטר ערבי של סינטה עם בורגול דק (58 שקלים); פירות ים בחמאת שרי ולימון כבוש (69 שקלים); ופילה מוסר על ריזוטו פריקי ותרד בר (92 שקלים). אגב, בשעות הקטנות של הלילה, הווליום של המוזיקה עולה והמקום הופך לבר קולינרי תוסס.

     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)

     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)

    הנמל 13 חיפה, 077-2060970, ראשון-שישי 2:00-18:00, שבת 17:30-12:30, 2:00-18:00, לא כשר

      

    פטוש

    האוכל שמוגש כאן הוא ערבי מסורתי עם אלמנטים מערביים. המסעדה עצמה ממוקמת בבית ערבי ישן, יש בה חצר יפה, רצפת אריחים צבעוניים, שנדלירים ועיצוב שכולל חפצי אומנות ואספנות. ובל נשכח את המוזיקה שמתנגנת כל העת ברקע, ומשלבת את התרבות האוריינטלית עם התרבות המערבית באופן מושלם.  

     

    בגזרת האוכל אפשר למצוא כאן הכול מהכול: ארוחות בוקר לא שגרתיות כמו מחלוטה עם ביצים ושייטל על לבנה (42 שקלים), סלטים וטוסט פטאייר, פלטת נשנושים שכוללת קובה, ספיחה, סמבוסק גבינה, לבנה וטחינה (56 שקלים) ורשימה ארוכה של מנות בשר נוספות מהמטבח הערבי, בין היתר גם ערוס אלואדי (58 שקלים) ופטושייה.

     

    שדרות בן גוריון 38 חיפה, 04-8524930, ראשון-שבת 24:00-8:00, לא כשר

     

    שווארמה סבאח

    המקום הבא פועל כבר יותר מ-30 שנה, והוקם בזמנו על ידי תאופיק סבאח. כיום, מנהל אותו בנו נזהר, שמכין כאן שווארמה עגל וכבש, מתובלת בתערובת תבלינים סודית, שעוברת בין דור לדור במשפחה. אגב, את השווארמה מומלץ לטעום לצד רוטב הפלפלים המיוחד שמגישים כאן, שמבוסס על רסק פלפל ותערובת תבלינים, שמדגיש את טעם הבשר.

       (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    מנה בפיתה תעלה לכם כאן 30 שקלים, ועבור מנה בלאפה תתבקשו לשלם 34 שקלים. בנוסף, מציעים כאן את "מנת הבית" שכוללת שווארמה בצלחת לצד עגבנייה ובצל צלויים, רוטב הבית, רוטב שום, חריף ופטרוזיליה טרייה ומנה נוספת של שווארמה בצלחת לצד חומוס שמכינים במקום, כמובן (45 שקלים).

     

    אלנבי 37 חיפה, 04-8535450, ראשון-שבת 22:00-10:00, לא כשר

     

    פלאפל הזקנים

    מוסד חיפאי ותיק שפועל משנת 1950, שלפני כמה שנים אפילו זכה לערך בוויקיפדיה. אצל הזקנים יגישו לכם פלאפל בפיתה עם סלט ירקות, מלפפון חמוץ וסלט כרוב, שהופכים כל ביס מהמנה הזו לגן עדן עלי אדמות.

     (צילום: אלעד גרשגורן) (צילום: אלעד גרשגורן)
    (צילום: אלעד גרשגורן)

    תמורת 14 שקלים, תוכלו לטעום חלק מפיסת ההיסטוריה של העיר שבה מכינים, לדעת רבים, את הפלאפל הטוב ביותר בישראל.

     

    הוואדי 18 חיפה, 04-8514959, שני-שבת 19:30-8:00, לא כשר

     

    מסעדת אבו יוסף

     מסעדה שהוקמה ב-1968 ושוכנת בתוך היכל ענק בעל תקרות מקושתות. מנת הדגל כאן היא, באופן לא מפתיע, החומוס, שאף זיכתה את המסעדה בכניסה להיכל התהילה הקולינרי החיפאי. אז מה כל כך מיוחד בחומוס הזה? המנה העשיר בטעמים ומתובלת בהרבה שמן זית, לימון ופטרוזיליה.

     

    המלצה שלנו: לכו על מנת החומוס מסבחה או על מנת החומוס בשר (והכי טוב - לטעום משתיהן), שיעלו לכן שם 40 שקלים.

     

    המגנים 1 חיפה, 04-8663723, ראשון-שבת 24:00-8:00, לא כשר

     

    באק טו בלאק

    המקום הבא נפתח בתור בר המבורגרים, אבל לאחרונה החליף בעלים והפך למסעדה שמגישה אוכל ערבי עם אלמנטים מודרניים. את המקום מנהלים כיום בני משפחה ערבית-נוצרית, נצר למסעדנים שבעבר היו בבעלותם מספר מסעדות בנצרת, ביניהן גם מסעדת "פולמונדו" שזכתה לפופולריות רבה בעיר ומחוצה לה. 

       (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    את התפריט הייחודי יצר השף ראיד עאוד, והוא כולל מאכלים כמו קבב חלאבי המוגש מעל שולבטו - תבשיל בורגול וירקות (69 שקלים); מקלובה כרובית עם נתחי עוף (69 שקלים); מנסף טלה (99 שקלים); מסאחן עוף (89 שקלים); מדליוני פילה על מג'דרה מבורגול ועדשים (120 שקלים) וחציל ממולא במוס סלמון עם חזה עוף, תבשיל בורגול וירקות ואורז. לפתיחת הארוחה, מוגשת פלטת סלטים מסורתיים וצבעוניים (35 שקלים).

       (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    דרך יפו 26 חיפה, 04-8254295‏, ראשון, שלישי-שבת 24:00-12:00, לא כשר

     

    חומוס אבו מרון

    חומוסייה שהיא קאלט חיפאי. היא הוקמה על ידי האב עוקלי, וכיום מנוהלת על ידי הבן מרון, שמקפיד להגיש כאן מנות נדיבות של חומוס שהוא לא פחות מאגדה.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    מדובר בחומוס עדין במיוחד, כזה שלא  יכביד עליכם גם אם תאכלו אותו ממש מוקדם בבוקר. לצידו, מציעים כאן גם מסבחה סמיכה ועשירה במיוחד, שנחשבת על ידי מביני עניין ללהיט בתחומה. את מנת החומוס יגישו לכם כאן לצד חמוצים וזיתים, פלחי בצל ועגבניות, פלפלים חריפים ורטבי שום ופלפל ירוק (מחיר המנה הוא 25 שקלים).

     

    קיבוץ גלויות 1 חיפה, 04-8664605, ראשון-שישי 16:00-8:00, לא כשר

     

    פלאפל ג'ורג'

    ג'ורג' אבו שקארה הוא בנו של מי שהקים בזמנו את "פלאפל הזקנים", שהחליט ללכת בעקבות אביו - רק עם מקום משלו. את הפלאפלייה הוא פתח לפני כ-15 שנה, ויחד עימו עובדים שם גם בנו ובתו.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    את הכדורים, שנכנסים לטיגון בשמן החם רק אחרי שמתקבלת ההזמנה, אורזים כאן לתוך פיתה עמידה במיוחד, לצד סלט עגבניות עם פלפל חריף. מחיר המנה הוא 15 שקלים.

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
      

    יוחנן הקדוש 26 חיפה, 050-5292089, שני-שבת 17:00-7:00, לא כשר

     

    מנאקיש אלסראיא

    מסעדת פועלים ומאפייה שמייצרת בעיקר פיצות, שמגיעות כאן בגודל בינוני ונאפות בטאבון מיוחד שנמצא במקום. הן יכולות להגיע עם כמה סוגי תוספות - בשר וצנוברים, ירקות ואפילו עם שרימפס. מלבדן, אגב, אפשר לאכול כאן גם ספיחה ומסחאן.

     

    בצהרי היום, מציעים במקום עסקית ענקית ושווה במיוחד ב-50 שקלים, שכוללת חש'ווה (תבשיל אורז עם בשר), תפוחי אדמה, סלטים, חמוצים ופיתה עם שום. בנוסף, יש כאן את כל ההיילט מהמטבח הערבי כמו ממולאים, סינייה, מדפוני, מרק מלוחייה ומרקים ערביים נוספים.  

     

    י"ל פרץ 11 חיפה, 052-5529551 או 052-2419712, ראשון-שישי 18:00-8:00, לא כשר

     

    פאטמה שחאדה - אלבית ביתק

    ברחוב המרכזי של שוק ואדי ניסנס יש מקום קטן ונסתר מהעין, שבה פאטמה הלבבית מגישה קובה ומאפים שונים, אותם היא אופה בטאבון שבמקום.

     

    לצידם, היא מגישה שם גם פטייאר עם מילויים שונים, לחמא בעג'ין, מנקיש ומיני פיצות. לקראת סופי השבוע, אפשר למצוא שם גם תבשילים ביתיים כמו קוסא מחשי, עלי גפן וכרוב ממולאים באורז ובשר, תבשילים צמחוניים, שישברק ועוד.

     

    לקינוח, פאטמה מגישה מעמולים, קטאייף (אותו אפשר לטעום שם רק בתקופת הרמאדן) ובסבוסות. המחירים נוחים ולא עוברים את ה-50 שקלים למנה.

     

    יוחנן הקדוש 34 חיפה, 054-5759288, שני-שבת 17:30-7:30, לא כשר

     

    שטרודל

    מסעדה נוספת השוכנת למרגלות הגנים הבהאיים, ממש בלב המושבה הגרמנית, שכוללת חצר רחבה עם בוסתן עצי פרי וצמחי תבלין, מזרקת מים וציפורים שמנעימות את האווירה עם שירתן. בעלי המקום, האחים עיסא ועלאא אסעד, מגישים שם תפריט שמתאים לכולם ולכל שעות היום.

       (צילום: עדי סרדס)
    (צילום: עדי סרדס)

    אז מה אוכלים כאן: ארוחות בוקר אותנטיות כמו "הבלאדי של סבתא" - מגש כסף ענק עליו מונחות צלוחיות של כל מה שכיף לאכול בבוקר (56 שקלים), לצד מנות מהמטבח הערבי כמו קובנייה (52 שקלים), חציל באשה עם גבינה צ'רקסית ופטאייר (44 שקלים) ועוד. 

       (צילום: עיסא אסעד)
    (צילום: עיסא אסעד)

    בנוסף, אפשר לטעום כאן קצת מהכול במנה אחת שמופיעה בתפריט תחת השם "מאזה שאמית" שכוללת קובה, סמבוסק גבינה, סמבוסק בשר, ספיחה, טחינה, טאבולה וסלטים טריים (78 שקלים). ואם כל זה לא מספיק לכם, אפשר למצוא שם גם פסטות, דגים, מנות בשר, סלטים ועוד.

     

    שדרות בן גוריון 39 חיפה, 077-7004312, ראשון-שבת 24:00-9:00, לא כשר

     

    כנאפת אלסראיא

    צמוד ל"מנאקיש אלסראיא", פועל מקום קטן שמתמחה בכנאפה, ומגיש אותה כשהיא ממולאת בגבינת עיזים שמכינים במקום. מלבדה, מוכרים שם מתוקים נוספים מהמטבח הערבי, ובתקופת הרמאדן שם גם בקלוואה ממולאת בסחלב.

     

    י"ל פרץ 11 חיפה, 052-2732992, ראשון-שבת 20:00-14:00, לא כשר

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: רון שלף
    סיור קולינרי בין המסעדות הערביות בחיפה
    צילום: רון שלף
    מומלצים