שתף קטע נבחר

אחרי פרישתו מ-WeWork, אדם נוימן הגיע לביקור פרטי בישראל

נוימן נאלץ לפרוש בחודש ספטמבר האחרון מהחברה שאותה הקים לאחר שורה של לחצים מצד המשקיעה המרכזית של החברה סופטבנק. הוא קיבל פיצויים של כ-1.7 מיליארד דולר

אדם נוימן, מייסד WeWork והמנכ"ל לשעבר, הגיע מניו יורק לביקור משפחתי בישראל. כך נודע לכלכליסט. נוימן לא יבקר במשרדי החברה בישראל.

 

הלחצים עשו את שלהם: אדם נוימן יפרוש מתפקיד מנכ"ל WeWork

 נוימן הוא לא שורש הבעיה של WeWork

הדחה יקרה: אדם נוימן נפרד מ-WeWork כמיליארדר

 

נוימן נאלץ לפרוש בחודש ספטמבר האחרון מהחברה שאותה הקים ביחד עם מיגל מקלבי. עם פרישתו מהחברה נוימן פרסם הודעה רשמית ובה נאמר: "אף שהעסק שלנו מעולם לא היה חזק יותר, בשבועות האחרונים תשומת הלב שהופנתה אלי הפכה להיות הסחת דעת משמעותית, והחלטתי שזה לטובת החברה לפרוש מתפקידי כמנכ"ל. תודה לקולגות שלי, לחברינו, לשותפי בעל הבית שלנו ולמשקיעים שלנו שהמשיכו להאמין בעסק נהדר זה".

אדם נוימן נואם (צילום: רויטרס)
אדם נוימן, מייסד WeWork והמנכ"ל לשעבר(צילום: רויטרס)

החלטת הפרישה של נוימן מהחברה הגיע לאחר שורה של לחצים מהמשקיעה המרכזית של החברה סופטבנק אשר רצתה להשתלט על החברה ולבצע בה ארגון מחדש משמעותי שכולל מינוי מנכ"ל חדש וכן פיטורים מסיביים של אלפי עובדים. נוימן ויתר על אחוזי שליטה בחברה ועל כל מעורבות בפעילות השוטפת בה, אך קיבל פיצויים של כ-1.7 מיליארד דולר. שני בעלי תפקידים בכירים, החליפו את נוימן ויכהנו כמנכ"לים משותפים של WeWork - ארטי מינסון, מי ששימש כנשיא-משותף וכסמנכ"ל הכספים הראשי של החברה, וסבסטיאן גנינגהאם, לשעבר המשנה ליו"ר.

  

הפיטורים בחברה החלו כבר בכל רחבי העולם. בישראל, לנוכח תפקידה החשוב במערך הטכנולוגי של החברה, פוטרו רק עשרות עובדים בלבד לעומת אלפים רבים שפוטרו על ידי החברה בכל העולם, תוך כדי סגירה של פרויקטים ורכישות שונות שעשתה החברה וכעת מנסה לסגור אותם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים