שתף קטע נבחר

גלידות נסטלה תקים בדרום מפעל ב-200 מיליון שקל

המפעל החדש לייצור גלידות ישתרע על שטח של 5,000 מ"ר סמוך לקריית מלאכי וצפוי להעסיק את 300 עובדי המפעל הישן הפועל באזור

אחרי שהבעלות על גלידות נסטלה עברה מאסם לחברת פרונרי (Froneri) מגיעה הבשורה: מפעל גלידות חדש יוקם בכ-200 מיליון שקל באזור קריית מלאכי, שם פועל המפעל הישן (טנא נגה לשעבר) עשרות שנים. בשבוע שעבר ביקר בארץ מנכ"ל פרונרי, איברהים נג'אפי, ונתן אור ירוק למהלך.

 

שינוי בהרגלי הצריכה: נסטלה רוצה שתקנו לחם, גבינה ואוכל לכלב

אסם במגעים למכירת גלידות נסטלה וחמוצי בית השיטה

קרטיב אחד, שלושה משקלים: למה במגזר הערבי הקרטיב קטן יותר?

 

המפעל מעסיק 300 עובדים, ומנכ"ל גלידות נסטלה ישראל, עופר גרין, התבקש לאתר 30 דונם באזור כדי לשמר את כוח האדם. המפעל ישתרע על 5,000 מ"ר לעומת 1,500 מ"ר, יהיה יעיל יותר ויביא שיפור ברווחיות עם הידע של פרונרי.

עופר גרין (צילום: אורלי מנע - שני)
מנכ"ל גלידות נסטלה ישראל, עופר גרין (צילום: אורלי מנע - שני)
 

לפי הערכה, הוא יוקם בתוך כארבע שנים. כיום, בגלל מגבלת כושר הייצור, מיובאים 10% ממכירות מוצרי גלידות נסטלה ממפעלי פרונרי.

  ()
 

למרות טרנד הבריאות, הביקוש לגלידה גדל מדי שנה. שוק הגלידות (המבורקד, כלומר השוק של רשתות המזון שבו נותנים ברקוד למוצר, בניגוד לקיוסקים, בתי קפה, גלידריות ועוד) מגלגל לפי סטורנקסט כשני מיליארד שקל. רוב השוק נחלק בין גלידות שטראוס שבבעלות יוניליוור (39.7%) ונסטלה (36%), והיתר יצרנים קטנים. פלדמן תופסת 3.5% מהשוק המבורקד, והחלה לייצר גלידות לשופרסל במותג פרטי. פעם שלטו גלידות שטראוס בכמעט חצי מהשוק, אבל נסטלה מדביקה פערים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורלי מנע - שני
מנכ"ל גלידות נסטלה ישראל, עופר גרין
צילום: אורלי מנע - שני
מומלצים