שתף קטע נבחר

צרפת אישרה: אנטי-ציונות היא אנטישמיות מודרנית

הבית התחתון של הפרלמנט אישר את הצעת החוק ברוב של 154 מול 72. מדובר בהחלטה הצהרתית בלבד ולא חלק מחוק העונשין. חבר הפרלמנט מאיר חביב: "ישראל היא תעודת ביטוח החיים היחידה של העם היהודי"

 

מאיר חביב נאום במליאת האסיפה הלאומית של צרפת (צילום: מרים לגרד)
מאיר חביב נואם באסיפה הלאומית, היום(צילום: מרים לגרד)

האסיפה הלאומית של צרפת (הבית התחתון של הפרלמנט) אישרה הערב (ג') הצעת חוק הקובעת כי אנטי-ציונות היא צורה חדשה של אנטישמיות. ההחלטה התקבלה ברוב של 154 תומכים מול 72 מתנגדים. הצעת החוק עברה בחודשים האחרונים שינויים על רקע דיון ציבורי סוער בעניין, ולבסוף רוככה ואושרה כהחלטה הצהרתית בלבד, ולא כחלק מחוק העונשין במדינה.

 

ההצעה קודמה בעקבות שורה של אירועים אנטישמיים בשנה האחרונה, ובהם תקיפת הפילוסוף היהודי-צרפתי אלן פינקלקראוט במהלך מחאת האפודים הצהובים. ימים ספורים לאחר מכן הצהיר הנשיא עמנואל מקרון שצרפת תגדיר אנטי-ציונות כצורה מודרנית של אנטישמיות, בהתאם להגדרת הברית הבינלאומית לזיכרון השואה (IHRA). הצעת החוק הייתה אמורה לעבור כבר במאי, אבל למרות ההצהרה הפומבית של מקרון היא נדחתה כמה פעמים.

 

חבר הפרלמנט היהודי מאיר חביב הציג באסיפה את עמדת מפלגתו (UDI) במסגרת הטיעונים בעד ונגד החוק. בנאומו הוא חזר על החיבור בין העם היהודי לארץ ישראל והסביר למה החוק חשוב לא רק ליהודים: "המדיניות הצרפתית במאבק נגד האנטישמיות היא כישלון. יש התפרצות של תקיפות אנטישמיות. 12 צרפתים נרצחו בגלל היותם יהודים מאז 2003. מחצית מהמעשים הגזעניים בצרפת בוצעו נגד יהודים אף שהם מהווים פחות מאחוז האוכלוסייה. מול הדחיפות היו הרבה נאומים ומעט מאוד מעשים".

מאיר חביב נאום במליאת האסיפה הלאומית של צרפת (צילום: מרים לגרד)
ההצבעה באסיפה הלאומית בצרפת, היום(צילום: מרים לגרד)
 

 

 

חביב התייחס לדחיית האישור של הצעת החוק ממאי: "יש חמלה, אבל בעיקר חסר אומץ פוליטי. עדות לכך היא העיכוב ואי-הנוחות סביב החוק הזה, שהיה צריך לעבור פה אחד, כמו בגרמניה או בריטניה. חרף התחייבותו של הנשיא, החוק נכתב מחדש וחזר היום בגרסה מרוככת. למה? אנסה להוכיח זאת: שנאת ישראל היא האנטישמיות החדשה.

 

"בעיני האנטי-ציונים, מדינת ישראל הוקמה מתוך 'פיצוי' לאחר השואה. זה מקומם וזה שקר. אני מאמין שאם מדינת ישראל הייתה קיימת אז, לא הייתה שואה. ישראל היא תעודת ביטוח החיים היחידה של העם היהודי. האנטי-ציונות מעולם הסתפקה בביקורת על מדיניות ישראל. מדובר בדמוניזציה אובססיבית, שימוש מוטעה ברטוריקה אנטי-גזענית ואנטי-קולוניאלית במטרה לשלול מהיהודים כל זהות לאומית. האנטישמיות החדשה משגשגת על רקע שנאת ישראל, האיסלאמיזם ותיאוריות קונספירציה".

 

חביב הזכיר בנאומו קריאות שהיו פופולריות במחאת האפודים הצהובים כגון "מקרון = רוטשילד = ציון", "מקרון – זונה של היהודים", "גזע מלוכלך" ועוד.

 

"תתעוררו", קרא חביב. "מאז דרייפוס, המאבק נגד האנטישמיות חופף למאבק למען הרפובליקה. זאת הסיבה לכך שהמאבק נגד האנטי-ציונות אינו שאלה שמעניינת רק את היהודים. כמחווה נגד האנטישמיות היינו צריכים להכניס את האנטי-ציונות לחוק העונשין. כיום, חסר אומץ פוליטי לכך. עם זאת, הצבעה זו היום היא, אני מקווה צעד קטן לקראת העתיד, תקווה".

 

שר החוץ ישראל כ"ץ אמר בתגובה: "אני מברך על החלטת הפרלמנט הצרפתי, שמאשרת את דברי הנשיא מקרון. זה צעד חשוב במאבק באנטישמיות ואני קורא למדינות נוספות ללכת בעקבות צרפת".

 

השר לנושאים אסטרטגיים, גלעד ארדן: "אני מברך את הפרלמנט הצרפתי על ההחלטה החשובה שתסייע להילחם באנטישמיות הגואה גם בצרפת ובאירופה בכלל. אנחנו מצפים כמובן לראות גם צעדים מעשיים מממשלת צרפת כנגד גורמי bds ופעילים אנטישמיים המפיצים שנאה בצרפת כנגד ישראל והיהודים".

 

יו"ר הסוכנות היהודית, יצחק הרצוג, הודה "כמייצגי העם היהודי בכל רחבי תבל לאסיפה הלאומית של צרפת ולנשיא צרפת, מנואל מקרון, על החלטה היסטורית הניצבת כתמרור מוסרי כנגד גילויי האנטישמיות ושנאת ישראל. מדינתו של אמיל זולה שנאבק באנטישמיות ניצבת כיום בעידן של אנטישמיות גואה, בעד החופש לחיות חיים יהודיים חסרי פחד, בעד הציונות ובעד מדינת ישראל".

  

סגן יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית, יעקב חגואל, הממונה על המאבק באנטישמיות במוסדות הלאומיים: "אני מברך את צרפת על העברת ההחלטה החשובה ברוב גדול ומצפה ממדינות נוספות באירופה להעביר החלטה דומה. משמח מאוד שמורידים את המסכות. אנטי ציונות היא אנטישמיות. התחפושת הזו ניסתה להכשיר מניעים אנטישמים וגזעניים נגד העם היהודי".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מרים לגרד
האסיפה הלאומית בצרפת, היום
צילום: מרים לגרד
מומלצים