שתף קטע נבחר

סין: החניכים במחנות ההכשרה סיימו את הלימודים

מושל מחוז שינג'יאנג, בו כלואים לפי הערכות לפחות מיליון מוסלמים במרכזי חינוך מחדש, אמר ש"החניכים סיימו את ההכשרה וכעת הם מאושרים". הוא הוסיף שאחרים ממשיכים להירשם לתוכנית מרצונם. "אפשר לבוא וללכת בחופשיות". מסמכים שדלפו לאחרונה חשפו את האכזריות במחנות

אנשים שנכלאו במחנות בחבל שינג'יאנג בסין סיימו את הלימודים וחיים כעת חיים מאושרים. כך מסר היום (ב') מושל המחוז שוחרט זאקיר. הוא הוסיף כי אנשים ממשיכים להירשם למחנות וכי מי שרוצה חופשי לעזוב. עם זאת, מוסלמים אויגורים ובני מיעוטים אתניים אחרים טוענים כי קרוביהם עדיין עצורים במחנות ובבתי כלא.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

בשלוש השנים האחרונות כולא המשטר הקומוניסטי מוסלמים מהמיעוט האויגורי, שהיה אחראי לשורת פיגועי טרור, במחנות במערב הרחוק של סין. לפי ההערכות, בין מיליון לשני מיליון מוסלמים מוחזקים במחנות לחינוך מחדש. סין טוענת שמדובר במרכזי הכשרה תעסוקתית. המחנות הם למעשה בתי סוהר לכל דבר: מדובר במתקנים מאובטחים עם מגדלי שמירה ומצלמות שמתעדות כל תזוזה של העצירים.

 

 

במסיבת עיתונאים הוסיף זאקיר, גם הוא ממוצא אויגורי, כי "ההכשרה מבוססת על רצון חופשי. בעזרת הממשלה, החניכים השיגו תעסוקה יציבה ואיכות חייהם השתפרה". לדבריו, חקלאים, עניים ובוגרי תיכון מובטלים ממשיכים להירשם לתוכנית המאפשרת להם "לבוא וללכת בחופשיות".

 

זאקיר התייחס גם לגינוי סין בשבוע שעבר בקונגרס האמריקני, בשל מדיניותה האכזרית כלפי המיעוט המוסלמי. "כאשר חייהם של אנשים מכל הקבוצות האתניות בשיאנג'ינג היו תחת איום טרור ממשי, ארה"ב התעלמה מכך", הוא אמר.

 

"כעת, כאשר החברה בשיאנג'ינג מתפתחת בהתמדה ואנשים חיים ועובדים בשלום, ארה"ב מרגישה לא בנוח, תוקפת ומגנה את שיאנג'ינג", הוא הוסיף. לאחרונה ארה"ב הטילה סנקציות על גופים וחברות מסין בעקבות דיכוי האויגורים.

סין תיעוד לכאורה של הובלת עצירים ב חבל שינג'יאנג מחנות מוסלמים אויגורים ()
תיעוד לכאורה של עצירים בחבל שינג'יאנג

סין תיעוד לכאורה של הובלת עצירים ב חבל שינג'יאנג מחנות מוסלמים אויגורים ()

עצורים לשעבר וקרוביהם סיפרו שהמרכזים לחינוך מחדש הם למעשה בתי כלא שבהם הם נאלצו לוותר על האיסלאם ולהביע הכרת תודה למפלגה הקומוניסטית השלטת. הם היו נתונים לאינדוקטרינציה ועינויים, אמרו העצורים. חלק מהעצורים אמרו שאולצו לחתום על חוזי עבודה בכפייה ונאסר עליהם לעזוב את שטח המפעל שבו עבדו במהלך ימי חול, תוך שהם עובדים שעות ארוכות תמורת שכר נמוך.

 

בעוד הרשויות בסין מתארות את המחנות כמרכזי הכשרה מקצועית, מסמכים מסווגים שהודלפו לאחרונה חשפו אסטרטגיה מכוונת לכליאת מיעוטים אתניים אף שלא ביצעו פשעים. לפי המסמכים, העצירים נשלחים למחנות לתקופה של שנה לפחות, וישוחררו רק אם יראו ששינו את התנהגותם, את אמונתם ואת שפתם.

 

סין שולטת בכל היבט של חיי העצירים, שאותם היא מכנה "תלמידים". במסמכים נכתב שלמוסלמים במחנות צריך להיות מקום קבוע במיטות, בתורים, בכיתה ובמטלות השונות במחנה. המפקדים נדרשו "ליישם נורמות התנהגותיות ודרישות משמעת בהשכמה, במסדר, ברחצה, בהליכה לשירותים, בסידור החדר, באכילה, בלימודים, בשינה, בסגירת הדלת וכך הלאה".

מרכז חינוך מחדש ל מוסלמים אויגורים מחוז שינג'יאנג סין  (צילום: רויטרס)
מרכזי "הכשרה תעסוקתית" בשינג'יאנג(צילום: רויטרס)

מרכז חינוך מחדש ל מוסלמים אויגורים מחוז שינג'יאנג סין  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

בהנחיות נכתב עוד כי "יש לעודד הכאה על חטא בתוספת וידויים של התלמידים, כדי שילמדו היטב על האופי הלא החוקי, הפלילי והמסוכן שהיה להתנהגותם הקודמת. אם הגישה של העצירים שלילית, והם אף מביעים התנגדות, נדרשים מפקדי המחנות "לבצע את השינויים החינוכיים הנדרשים כדי להבטיח שמשיגים תוצאות".

 

גורמים רשמיים בסין סירבו שוב ושוב לומר כמה אנשים נמצאים במרכזים הללו, אך מתעקשים שהנתון נמוך בהרבה ממיליון. במסיבת העיתונאים היום אמר זאקיר כי המספר הוא "דינמי".

 

במהלך התדרוך של זאקיר הוצג סרטון שהופק על ידי ערוץ הטלוויזיה הממלכתי של סין CCTV. הסרטון, ששמו "להילחם בטרור בשינג'יאנג", הציג קטעי וידאו ישנים של מתקפות טרור מהעשור האחרון, כולל פיגוע דקירה שהתרחש בתחנת רכבת ב-2014 ובו נהרגו 31 בני אדם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים