שתף קטע נבחר

מרק עם דגים: 3 מתכונים

קערה של חורף: מתכונים למרקים חורפיים עם דגים - מרק דגים מרוקאי, טום יאם תאילנדי ומרק סיני עם דג

  

מרק דגים מרוקאי

המצרכים:

1 ליטר ציר דגים (או מים)

4 פילה דג בלי עצמות ועור (450 גרם)

100 גרם גרגירי חומוס מבושלים מקופסה או מבושלים עם מים

1/2 ק"ג עלי מנגולד קצוץ עבה

1/2 כוס כוסברה טריה קצוצה

3 כפות שמן זית

2 בצל לבן קצוץ לפרוסות

3 שיני שום כתוש

2 כפות אריסה

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כף כורכום

מלח פלפל לפי הטעם

מרק דגים (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן זית בתוך סיר. מטגנים את הבצל עד שמשחים מעט, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים אריסה.
  2. מבשלים דקה, מוסיפים את השום ומבשלים למשך שתי דקות נוספות. מוסיפים עלי מנגולד ואת גרגירי החומוס, מערבבים את הכל ביחד מבשלים למשך שלוש דקות על להבה נמוכה.
  3. מוסיפים את ציר הדגים, מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את הכוסברה והתבלינים, מבשלים במשך עשר דקות על להבה נמוכה.
  5. מוסיפים את הדג לתוך המרק ומבשלים במשך חמש דקות. מתקנים את התיבול.
  6. מבשלים כ-20 דקות, מעבירים את המרק לקערה ומגישים עם רבע לימון.

 

מרק דגים תאילנדי

המצרכים:

700 גרם ציר עוף (או מים)

3 פילה דניס בלי עצמות ועור (450 גרם)

פלפל צ׳ילי אדום כ-5 פרוסות

ג׳ינג׳ר טרי (1/2 יחידה, פרוס דק)

למון גראס (5 פרוסות דקות)

חופן כרוב לבן

2 גבעולי בצל ירוק (קצוצים דק)

5 גבעולי כוסברה (קצוצים דק)

2 כפות רוטב דגים מוכן (פיש סוס)

1 כף מירין

1/2 כפית שמן צ׳ילי

מרק דגים (צילום: ירון ברנר)
מרק דגים(צילום: ירון ברנר)
  

אופן ההכנה:

  1. מחממים את ציר העוף ומצמצמים במשך חמש דקות על להבה בינונית.
  2. מוסיפים ג׳ינג׳ר, צ׳ילי ולמון גראס, ומשאירים על להבה קטנה במשך שלוש דקות.
  3. מוסיפים את רוטב הדגים ואת המירין, ומבשלים למשך שתי דקות.
  4. מוסיפים את הדג, הכוסברה והכרוב ומבשלים במשך 10 דקות על להבה גבוהה. 
  5. כשהמרק מוכן מוזגים לקערה, שמים מעל את הבצל הירוק ומעט שמן צ׳ילי, ומגישים.

 

מרק דגים בסגנון סיני

המצרכים:

700 גרם ‏ציר עוף (או מים) 

2 פילה דניס בלי עור ועצמות (450 גרם)

1/4 כוס סויה

1/4 כוס חומץ אורז

1/2 1 כפית סוכר

1 חבילה פטריות שימאג'י

2 גבעולי בצל ירוק (פרוס לאצבעות)

50 גרם כרוב לבן (פרוסות דקות)

1 כפית סאקה

1 כף הויסין

5 פרוסות צ׳ילי אדום

מרק דגים (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. ‏מחממים את ציר העוף ו‏מצמצמים במשך שלוש דקות. מוסיפים סויה, חומץ, סוכר וצ׳ילי, ומבשלים במשך שתי דקות.
  2. מוזגים שמן זית למחבת ומטגנים את הדגים שתי דקות בכל צד, עד לקבלת צבע. מוסיפים את הסאקה ומאדים.
  3. מוסיפים את ההויסין ומעבירים על כל הדגים. מניחים בצד.
  4. מוסיפים את הכרוב, את הבצל הירוק, את הפטריות, את הצ'ילי ואת הדגים. מבשלים 2-3 דקות, ומוזגים לקערה.

 

 

פאדי יעיש הוא השף של מסעדת "גולדמן בחצר" ביפו

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מתכון למרק חרירה ולעוד מרקים לחורף
צילום: ירון ברנר
מומלצים