שתף קטע נבחר

ביופידבק לחולי ניוון רשתית: האם האימון המוחי עשוי לשפר את הראייה?

בקרב החולים בניוון רשתית מתפתחת פגיעה במקולה (מרכז הראייה) אשר גורמת לירידה הדרגתית בחדות הראייה ובמקרים קיצוניים אף לעיוורון. החולים בניוון רשתית סובלים מהגבלה ניכרת בפעילות ומפגיעה משמעותית באיכות החיים. האם קיימים טיפולים שיכולים לשפר את הראייה? סליחה, אני רק שאלה – האופטומטריסט עדי קרמר מסביר

בשיתוף המרכז לראייה ירודה ואינפומד

ניוון רשתית, או ניוון מקולרי היא מחלה אשר גורמת לפגיעה הדרגתית בחדות ראייה. התוצאה היא הגבלה ניכרת בפעילויות שגרתיות וחיוניות, בהן קריאה, כתיבה, נהיגה ואף היכולת לזהות פרטים או אנשים. מדובר במחלה נפוצה בעיקר בגיל המבוגר, שהשלכותיה על החולים גורמות פעמים רבות לתחושת בדידות וחוסר עצמאות. קיימת שיטת תרגול חדשנית באמצעות ביופדבק המאפשרת לאתר את האזורים במרכז הרשתית בהם קיימת חדות ראייה טובה יותר, לאמן את המוח להשתמש בהם וכך לשפר את חדות הראייה.

צפו בהסבר:

 

 

כיצד מתבצע הטיפול?

בשלב הראשון לטיפול מתבצע מיפוי מדויק של מרכז הרשתית כדי לאתר את האזורים במקולה בעלי פוטנציאל הראייה הטוב ביותר. בשלב השני, מתבצעת סדרת טיפולי ביופידבק במטרה "להרגיל" את המוח להשתמש באזורי מרכז הרשתית בהם חדות הראייה היא הטובה ביותר. התרגול הקצר מתבצע באופן שבועי, במשך כעשרה מפגשים. הטיפול מסייע בשיפור משמעותי בחדות הראייה, וכיוצא בזאת גם תורם לתחושת העצמאות ולשיפור איכות חייהם של החולים בניוון רשתית.

 

 

בשיתוף המרכז לראייה ירודה ואינפומד

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
האם ביופידבק עשוי לעזור?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים