שתף קטע נבחר

8 מתכונים לסופגניות ולביבות ל-8 ימי החנוכה

ספינג' מרוקאי אסלי, פריקסה טוניסאי, לביבות לעצלנים וגם מאפינס טבעוני: 8 בשלניות מנדבות מתכונים מחוברת המתכונים הפרטית שלהן, לכל יום בחג הכי טעים בשנה

צפו: מה קרה לסופגניות שאהבנו? 

 

ספינג' מרוקאי אסלי

קארין אוחיון

 

המצרכים:

1 ק"ג קמח

2.5 כפות שמרים יבשים

1 ביצה

1/2 כפית מלח

4 כפות סוכר

1 סוכר וניל

1 כפית אבקת אפיה

2 כפות שמן

4 כוסות מים פושרים

שמן לטיגון

סופגניות ולביבות (צילום: יפעת פאר)
(צילום: יפעת פאר)

לסירופ סוכר -

2 כוסות סוכר

1 כוס מים

1 סוכר וניל

1/2 לימון

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה מתסיסים שמרים, סוכר וחצי כוס מים ל-10 דקות.
  2. מוסיפים קמח ואת יתר החומרים ולשים לבצק רך ודליל.
  3. מתפיחים חצי שעה, לשים שוב ומתפיחים עוד שעה.
  4. מחממים שמן עמוק, לוקחים כדורים מהבצק, יוצרים חור באמצע.
  5. מכניסים את הכדורים לשמן, מטגנים עד להזהבה וזורים אבקת סוכר.
  6. לסירופ סוכר: ממיסים את חומרי הסירופ על הגז (למעט הלימון), עד שמתקבל צבע ענברי, מוסיפים את מיץ הלימון ומטגנים עוד 10 דקות.

 

לביבות גבינה מלוחה 

חגית יצחק (חגית מבשלת מהלב)

 

המצרכים:

350 גרם גבינה מלוחה קשה

4 יח' בצל ירוק, קצוץ

6 ביצים

2 כפות גדושות קמח חיטה מנופה

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. מגררים את הגבינה בחלק העבה.
  2. מוסיפים את הביצים והבצל הירוק ומערבבים.
  3. מוסיפים את הקמח.
  4. מחממים שמן במחבת.
  5. בעזרת כף גדולה לוקחים מהעיסה ומניחים בזהירות בשמן החם.
  6. מטגנים את הלביבות כ-3 דקות מכל צד להשחמה קלה, ומעבירים לניר סופג.

 

לביבות כרובית  

קרן שקד

 

המצרכים:

1 כרובית בינונית, חלוטה במים ומסוננת

3 תפוחי אדמה בינונים מגורדים דק

2 ביצים

1/4 כוס פירורי לחם

1 בצל מגורד גס

צרור פטרוזיליה נקי מגבעולים וקצוץ דק

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

שמן לטיגון

סופגניות ולביבות ()
 

אופן ההכנה:

  1. מועכים בקערה עם מזלג את הכרובית.
  2. מוסיפים את שאר המצרכים.
  3. מחממים מחבת שמן.
  4. מטגנים את הקציצות עד הזהבה.

 

פריקסה טוניסאי

שרית יעקב

 

המצרכים:

1 ק"ג קמח מנופה

2 כפות שמרים

2 כפות סוכר לבן

1 כף מלח

1/2 כוס שמן

2 כוסות מים פושרים

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה מערבבים קמח, שמרים וסוכר עד לאחידות החומרים ולשים.
  2. מוסיפים מלח שמן ומים.
  3. לשים במיקסר עם וגיטרה כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק ורך למגע.
  4. מתפיחים שעה וחצי ולאחר מכן מורידים אויר על ידי טפיחה על הבצק.
  5. מחלקים ל-12 חתיכות מעוצבות בצורה שנרצה ומתפיחם שוב עוד חצי שעה.
  6. מטגנים בשמן עמוק.
  7. ממלאים בביצים קשות, תפוח אדמה מבושלים, זיתים, מלפפון חמוץ, טונה, סלט ירקות, פלפל צ'ומה.

   

מאפינסופגניות טבעוני  

שונטל מהלר

 

המצרכים:

1/2 1 קמח כוסמין לבן או קמח חיטה רגיל (מנופה)

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס חלב סויה/ שקדים/ וניל

1/3 כוס שמן קוקוס נוזלי או שמן קנולה

1 כף סולת

100 גרם רסק תפו"ע ללא סוכר

1 כפית תמצית וניל

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס ריבת תות/ קונפיטורה תות

1/2 כוס אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. שמים בקערה סוכר, חלב, שמן, רסק תפו"ע ותמצית וניל. טורפים היטב.
  2. מוסיפים את הסולת, קמח מנופה ואבקת אפייה, מערבבים בעדינות עד שהתערובת אחידה, לא לערבב יותר מידי.
  3. שמית כף אחת מהתערובת בכל שקע בתבנית, מעל חצי כפית ריבה ומעל מכסים בעוד כף של התערובת.
  4. מכניסים לתנור חם שחומם מראש לטמפרטורה של 180-200 מעלות ל-15-20 דק', עד שהמאפינס זהובים ויציבים למגע.
  5. מצננים 10 דק', מוציאים מהתבנית, מוסיפים 1/2 כפית ריבה למעלה ומפזרים אבקת סוכר (במידה ומגישים מאוחר יותר, לפזר לפני ההגשה).

 

לביבות לעצלנים - לביבות שורש אפויות

לילך חן

 

המצרכים:

שקית ירקות שורש מגורדים, כ-400 גר'

1/2 כוס קמח רגיל

1/4 כוס שמן

2 ביצים

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

רק אם רוצים: 1/4 כוס שביבי בצל מטוגן

סופגניות ולביבות ()
 

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את כל החומרים.

מניחים תלוליות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות.

אופים בתנור שחומר מראש ב-170 מעלות, כחצי שעה (משתנה מתנור לתנור).

 

סופגניות עם קליק

רות אופק

 

המצרכים: 

למילוי - 

500 מ"ל שמנת מתוקה

1 כף אבקת סוכר

2 חבילות של סוכריות קליק

 

לציפוי וקישוט -

100 גרם שוקלד (חלב או מריר לבחירתכם)

100 מ"ל שמנת מתוקה

סופגניות ולביבות (צילום :מייק מור)
(צילום :מייק מור)
 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים במעבד מזון את הקליקים עד לקבלת אבקה.
  2. מקציפים את השמנת מתוקה עם כף אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
  3. ומוסיפים לקצפת את הקליקים הטחונים.
  4. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם פיה משוננת.
  5. ממסים בקערה 100 גרם שהוקולד (חלב או מריר) עם 100 גרם שמנת מתוקה.
  6. חוצים כל סופגנייה לחצי ומסדרים אותן בזוגות. טובלים את החלק העליון הסופגנייה בשוקולד ועל החצי השני מזלפים את המילוי.
  7. סוגרים את המכסה של כל סופגנייה ומקשטים בקליקים.

 

עוגיות סביבון ושוקולד

רחלי רפאל

 

המצרכים:

100 גרם חמאה מומסת

1/2 כוס סוכר

1 כוס קמח

1/2 כפית תמצית וניל

1 ביצה

1 כפית אבקת אפייה

1 כף חלב

1 חפיסת שוקולד מריר

 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים חמאה, סוכר ותמצית וניל עד לקבלת מרקם שמנת בצבע בהיר.
  2. מוסיפים ביצה ומערבבים. מנמיכים למהירות נמוכה ומנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה.
  3. מוסיפים חלב ומערבבים עד לכדי בצק אחיד.
  4. מוציאים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לחצי שעה במקרר.
  5. לשים את הבצק קלות, מרדדים וקורצים צורות של סביבון.
  6. מרפדים תבנית בנייר אפייה ואופים את העוגיות ב-180 מעלות עד להזהבה (כ-15 דק')
  7. במיקרו ממיסים שוקולד, טובלים את השפיץ של הסביבון ומפזרים סוכריות כשהשוקולד עדיין חם ומניחים להתקרר.

 

המתכונים באדיבות עיריית כפר סבא, שהוציאה לכבוד החנוכה את "מתכונים בקנים", חוברת מתכונים קהילתית בשיתוף 8 אושיות בישול ואפייה של העיר

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
8 מתכונים לסופגניות ולביבות
מומלצים