שתף קטע נבחר

זה המקצוע שבו תרוויחו 30 אלף שקל שנתיים לאחר התואר

באולפן ynet מבהיר אבי שמחון, יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה: "כדאי לכולם ללמוד מדעי המחשב, ומי שיכול להתקבל לאוניברסיטה ורוצה, אני מאוד מאוד ממליץ לו. זה מצוין בשבילו, זה מצוין בשביל המדינה". על גובה השכר הוא אומר: "זאת משכורת דמיונית, אבל אלה המשכורות וזה הממוצע"

 

 

מתלבטים לאיזה מסלול לימודים כדאי לכם להרשם על מנת להבטיח לעצמכם פרנסה מכובדת בתוך זמן קצר? מחקר חדש של המועצה הלאומית לכלכלה לא משאיר הרבה מקום לספקות: לפי הממצאים, שכרם של בוגרי תארים במדעי המחשב באחת מהאוניברסיטאות המובילות בישראל מגיע ללא פחות מכ-30 אלף שקל בממוצע לחודש, בתוך שנתיים בלבד מסיום התואר.

 

קרנית פלוג: מערכת החינוך אינה מייצרת שוויון הזדמנויות

הנגיד מזהיר: "הגירעון עלול להתייצב על יותר מ-4.5%"

 

מדובר בשכר הגבוה ביותר מפי שניים לעומת שכרם של בוגרי כלכלה ומשפטים, שנע סביב 12 אלף שקל. "זאת משכורת דימיונית, אבל אלה המשכורות וזה הממוצע", אומר באולפן ynet יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה, פרופ' אבי שמחון, "אם קופצים שלוש-ארבע שנים לאחר סיום התואר, המשכורות של בוגרי מדעי המחשב באוניברסיטאות כבר מזנקות אף יותר, כך שבני 30 וקצת כבר מגיעים למשכורות של 35 עד 40 אלף שקל". ממצאי המחקר הוצגו אתמול לראשונה בכנס הורביץ לכלכלה וחברה של המכון הישראלי לדמוקרטיה בירושלים.

תמונה של אבי שמחון (צילום: עמית שאבי)
אבי שמחון, יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה(צילום: עמית שאבי)

מה זה אומר על החלום הישן של האמא היהודייה על בן עורך דין או בן רופא?

שמחון: "גם רופאים מרוויחים מצוין, לא כמו מהנדסי מחשבים - אבל הם מרוויחים מצוין. עורכי דין לא מרוויחים כל כך מעט, אבל זה בערך חצי ממה שמרוויחים בוגרי מדעי המחשב. אתן נתון שדי הדהים אותי: אנשים שסיימו תואר בביולוגיה ירוויחו שנתיים אחרי סיום התואר באוניברסיטה טובה סביב 7,000 שקל בחודש.

 

"כל הזמן אומרים לי 'שמע, אבל אני אוהב ביולוגיה'. בסדר, 100%. אתה אוהב ביולוגיה, אחלה, לך תלמד ביולוגיה, תלמד מה שמעניין אותך, זה בסדר, אבל מה שאני רוצה זה שאתה תדע מה צפוי לך. כמה אתה צפוי להרוויח אחרי זה, כי אנשים אומרים 'סיימתי תואר, עבדתי מאוד קשה והנה אני מרוויח בקושי 8,000 שקל לחודש'. נכון, השאלה היא איזה תואר סיימת".

 

איך זה משליך על הכלכלה הישראלית?

"דבר ראשון, זה אומר שיש מחסור עצום במהנדסים בישראל. בישראל יש יותר מהנדסים לנפש מכל מדינה אחרת בעולם, אנחנו פי שלושה במספר המהנדסים לנפש מהממוצע של ארגון ה-OECD, שזה המדינות המפותחות. מקום שני ושלישי בעולם אחרינו אלה דנמרק ושוודיה עם שליש פחות מהנדסים. למרות זאת, השכר גבוה כי כנראה המהנדס הישראלי הוא מאוד טוב. למהנדסים שלמדו מדעי המחשב והנדסת חשמל יש ביקוש אדיר בכל העולם".

 

למי שמתלבט לאיזה תואר להירשם, ממליץ שמחון: "מדעי המחשב זה הדבר הכי טוב, ובגלל זה אנחנו מנסים לפתוח את צוואר הבקבוק באוניברסיטאות, כי קשה להתקבל לזה. לאוניברסיטאות קשה להכשיר את מספר האנשים שמגיעים אליהם. יש אנשים מאוד טובים שהם לא מצליחים להתקבל ולכן אנחנו עובדים מאוד מאוד קשה משרד האוצר ועם הות"ת (ועדה לתכנון ותקצוב במל"ג - ב.פ.) לפתוח את צוואר הבקבוק ושיקבלו יותר אנשים. גם כל אחד כזה מצד אחד מרוויח המון כסף, ומצד שני תורם למדינה המון כסף".

 

אבל אומרים מצד שני שהכלכלה הישראלית אולי נסמכת יותר מדי על חברות ההזנק ועל ההייטק אז אולי לא כדאי לקרוא לכולם ללמוד מדעי המחשב?

"לא. כדאי לקרוא לכולם ללמוד מדעי המחשב, ומי שיכול להתקבל לאוניברסיטה ורוצה, אני מאוד מאוד ממליץ לו. זה מצוין בשבילו, זה מצוין בשביל המדינה, אני לא חושב שההייטק הולך מכאן ב-10-20 שנה הבאות".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי
אבי שמחון, יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה
צילום: עמית שאבי
מומלצים