שתף קטע נבחר

"שבור" של אסף גרניט: המסעדה הטובה בפריז

המגזין הפופולרי בצרפת, "פיגארו סקופ", הכתיר את מסעדת "שבור" בפריז של השף אסף גרניט למסעדה הטובה ביותר בעיר. גרניט אף הופיע על שער המגזין. גרניט: "אני לא יודע לעכל את זה"

הבוקר (יום ד') הכתיר אחד המגזינים הפופולרים בצרפת, "פיגארו סקופ" מבית העיתון "לה פיגארו", את מסעדת "שבור" בפריז של השף אסף גרניט וקבוצת מחניודה, באחד התארים הנחשקים. בגיליון קולינרי מיוחד שהוקדש ל-20 המסעדות הטובות בפריז, נבחרה מסעדת "שבור", שנפתחה בסך הכל לפני כשלושה חודשים, למסעדה הטובה ביותר בפריז, בירת הקולינריה העולמית.

שער המגזין
שער המגזין "פיגארו סקופ"

בגיליון המדובר, שראה אור הבוקר, נבחרו כאמור 20 המסעדות הטובות בעיר, בחלוקה לקטגוריות כמו שף השנה, המסעדה השיקית של השנה והמסעדה האיטלקית של השנה. התואר הנחשב ביותר שמור לקטגוריית המסעדה הכי טובה בעיר - והוא, כאמור, הוענק למסעדתם של גרניט ושותפיו - השותף אורי נבון, השף בפועל דן יושע והמנהל תומר לנצמן.

מסעדת
(צילום: יח"צ)

מסעדת
מסעדת "שבור" בפריז(צילום: יח"צ)
זאת ועוד, תמונתו של גרניט התנוססה על כריכת המגזין, הנחשב לעיתון הנקרא ביותר בפריז.

 

זאת לא פעם ראשונה שגרניט ומסעדת "שבור" עולים לכותרות: עם פתיחת המסעדה זכה גרניט לכתבה מפגרנת ויוצאת דופן בעיתון "לה פיגארו". חודש לאחר הפתיחה היללו במגזין "פורבס" את המסעדה, והיא נבחרה לאחת מ- 13 המסעדות הטרנדיות בפריז. רק לפני כחודש זכתה מסעדתו של גרניט בפרס "דלפק השף הכי טוב בפריז", בתחרות של המגזין הצעיר והבועט "לה פודינג".

 

"אני לא יודע לעכל את זה", מסר גרניט, "אני מסתכל על זה וזה גורם לי לתפוס את הראש. ממש אין לי מילים, ובדרך כלל אני בנאדם שיש לו הרבה מה להגיד".

 

אתה לא חושב שזה הרבה מדי, מהר מדי?

"לא, כי כנראה יש במוצר הזה שנקרא 'שבור' משהו מאוד מסויים שגורם לכזה אימפקט. בפעם האחרונה שעשינו משהו שהתפוצץ ככה זה היה הפתיחה של מסעד 'מחניודה' בירושלים, אני לא זוכר מאז משהו כל כך גדול כזה".

 

אתה יודע להסביר את זה? לא קל למסעדה לבלוט בעיר כמו פריז.

"אין חיה כזאת בפריז, ואין גם משהו דומה לה, אני חושב שזו הסיבה שהיא מייצרת כזה עניין. החיבור בין תרבות האירוח שלנו, לירושלים - העיר שהגענו ממנה, להגשה אלגנטית, הוא עוצמתי מאוד. ארוחת טעימות במסעדה שלנו נקראית 'וואיייז'', שזה מסע בעברית. אנחנו לוקחים את הסועד למסע. מהרגע שלקוח מזמין אצלנו מקום המטרה שלנו היא לחשוף אותו לכל התרבות שלנו, לסיפור שלנו ולעיר שבאנו ממנה, וכל זה משתלב בתוך העיר העיר שאנחנו נמצאים בה".

 

כל כתבה כזאת וכל בחירה כזאת בטח מייצרים לכם הרבה עבודה.

"זה לא משנה כי המסעדה מוזמנת 6 שבועות מראש, אז זה לא שהיא פתאום מתמלאת.  היא כבר מלאה".

 

גם אסף גרניט ישתתף בוועידת "האנשים של המדינה" - לפרטים והרשמה

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
המסעדה של אסף גרניט בפריז: המסעדה הטובה בעיר
צילום: יח"צ
מומלצים