שתף קטע נבחר

אחרי הניצחון: הסכם הברקזיט של ג'ונסון אושר בפרלמנט

דרכה של בריטניה אל מחוץ לאיחוד האירופי נסללה: אחרי הניצחון הגדול של השמרנים בבחירות, הצביע הפרלמנט ברוב גדול בעד חוק שיאפשר ברקזיט בסוף ינואר, אם כי הוא טרם אושר סופית. "זמן לכתוב פרק חדש בהיסטוריה שלנו", אמר ג'ונסון

 

 

הפרלמנט הבריטי תמך הערב (יום ו') בהסכם הברקזיט של ראש הממשלה בוריס ג'ונסון. 358 מחוקקים הצביעו בעד ההסכם, בעוד ש-234 התנגדו לו. ההצבעה היום לא אישרה סופית את ההסכם, אך היא סוללת את דרכה של בריטניה אל מחוץ לאיחוד האירופי ב-31 בינואר 2020, כפי שג'ונסון הבטיח לעשות טרם הבחירות שהתקיימו בממלכה בשבוע שעבר. ג'ונסון והשמרנים זכו אז בניצחון סוחף וברוב מוחלט בפרלמנט.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

הצעת החוק שעליה הצביעו המחוקקים קובעת, בין היתר, כי תקופת המעבר שלאחר הפרישה בסוף החודש הבא - שבה בבריטניה עדיין יחולו כללים רבים של האיחוד האירופי - לא תוכל להימשך מעבר לשנת 2020. למעשה, ג'ונסון מציב מגבלה על השלמת המשא ומתן עם בריסל על הסכם סחר חדש עד סוף השנה הבאה, כפי שהבטיח לעשות.

  (צילום: AFP, Jessica Taylor /UK Parliament)
"משליכים לאחור את ההגדרות הישנות". ג'ונסון בפרלמנט(צילום: AFP, Jessica Taylor /UK Parliament)

ג'ונסון אמר כי ההצבעה על החוק היום מביאה את בריטניה "צעד אחד נוסף לעבר השלמת הברקזיט", אחרי שלוש וחצי שנים מתישות שבהן לא הצליחה הממלכה לקבוע את הדרך הנכונה ליישם את תוצאות משאל העם על הפרישה מהאיחוד ב-2016.

 

"זה הזמן שבו אנחנו ממשיכים הלאה ומשליכים לאחור את ההגדרות הישנות של 'לעזוב' ו'להישאר'", אמר ג'ונסון בפתח דבריו לפני ההצבעה. "זה הזמן שנפעל יחד כאומה רעננה, בריטניה אחת". הוא הוסיף כי "זה הרגע להתאחד ולכתוב פרק חדש בהיסטוריה הלאומית שלנו, לעצב שותפות חדשה עם ידידינו האירופים ולעמוד זקופים בעולם".

 

מנהיג הלייבור ג'רמי קורבין, שספג תבוסה קשה בבחירות בשבוע שעבר, הורה לחברי מפלגתו להצביע נגד החוק, בטענה ש"ישנה דרך נכונה וראויה יותר" לפרוש מהאיחוד האירופי. עם זאת, שישה מחוקקים מהלייבור כן תמכו בחוק של ג'ונסון.

אינפו גרפיקה תוצאות בחירות בריטניה בוריס ג'ונסון ג'רמי קורבין ()

ההצבעה היום היא שלב אחד - אם כי חשוב ביותר - בדרך לאישור הסופי של החוק ולפרישת בריטניה בסוף החודש הבא. השלבים האחרונים צפויים להתקיים לאחר חג המולד. שלושה שבועות יוותרו לאחר מכן להמשך הדיונים על החוק בבית הנבחרים, כמו גם הצבעה עליו בבית הלורדים - הבית העליון של הפרלמנט הבריטי שלא צפוי לחסום את החקיקה. החוק יהפוך לרשמי לאחר שמלכת בריטניה, אליזבת השנייה, תחתום עליו.

 

ביום שני האחרון אמר דוברו של ג'ונסון כי הוא מתכוון "להתחיל את התהליך לאישור ההסכם עוד לפני חג המולד". הדובר ציין כי "ג'ונסון מעוניין לעמוד בתאריך היעד שהציב האיחוד האירופי לפרישת בריטניה - 31 בינואר 2020". עוד ציין כי הממשלה משוכנעת שתשיג הסכם סחר ארוך טווח עם האיחוד האירופי בעידן שאחרי הברקזיט.

 

 

אתמול הציגה המלכה אליזבת את חזון ממשלתו החדשה של ג'ונסון. הנאום המסורתי שפתח את מושב הפרלמנט החדש התמקד בעיקר בברקזיט, שכאמור צפוי להתקיים ב-31 בינואר. "השרים שלי יקדמו חקיקה שתבטיח את יציאת בריטניה בתאריך הזה ושתביא כמה שיותר הזדמנויות עבור העם הבריטי", אמרה המלכה בפני המחוקקים. לאחר הפרישה, היא אמרה, "השרים שלי יקדמו מערכת יחסים עתידית עם האיחוד האירופי, על בסיס הסכם סחר חופשי שיועיל לכלל בריטניה. הם גם יקיימו משא ומתן עם כלכלות גלובליות אחרות" - כשהיא מתייחסת ככל הנראה להסכם הסחר שג'ונסון מקווה לחתום לאחר הפרישה עם ארצות הברית.

 

בהקשר זה ציינה המלכה כי השאיפה של הממשלה החדשה היא להשלים, עד שנת 2022, 80% מכלל הסכמי הסחר החדשים שעליהם היא תצטרך לחתום עם מדינות העולם לאחר הפרישה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP, Jessica Taylor /UK Parliament
הדרך לעזיבת האיחוד נסללה. ג'ונסון
צילום: AFP, Jessica Taylor /UK Parliament
מומלצים