שתף קטע נבחר

כולם מרוויחים: העסקת עובדים בגיל פרישה

כשמבוגרים בוחרים להמשיך לעבוד גם אחרי גיל הפרישה המעסקים שלהם זוכים בעובדים מנוסים ומסורים. טניה בת ה-65 העובדת כדיילת קרקע מספרת שהיא קמה כל בוקר עם חיוך ושמעון בלאו, מדריך ספינינג בן 69 מאמן מבוגרים וצעירים יחד וגאה על כך. "מדובר בנוסחה מנצחת", אומרת שרון אל על סמנכ"לית משאבי אנוש בחברת לאופר-GHI

המדור בשיתוף "מגדלי הים התיכון"

 

להמשיך לעבוד למען איכות החיים. לפני כחמש שנים נדחתה עתירה על ידי בג"ץ להגדלת גיל הפרישה מכיוון ששופטי בג"ץ קבעו כי גיל הפרישה משרת מטרות מוצדקות כמו הגנה על עובדים ושיפור הבטחון התעסוקתי, אך בפסיקתם התייחסו השופטים למשמעות פרישה שלא מרצון: "אדם כזה יכול להרגיש חסר ערך, מבודד ואף מושפל. הוא גם עלול לחוש שהוא מצוי מחוץ למרכז העיקרי בחברה, וכידוע, לעיתים קר מאוד בחוץ", כתב השופט ניל הנדל.

 

שיעור המבוגרים החיים בישראל עולה בהתאמה עם העלייה בתוחלת החיים בארץ אך מנגד שיעורם בשוק העבודה הולך וקטן, דבר שעשויה להיות לו השפעה קריטית על המשק. אם כיום האוכלוסייה שמעל גיל 65 היא כ־ 11% מהציבור, בעוד כ־ 25 שנה היא כבר צפויה להיות 15% מהציבור בישראל.

 

לצד המשמעות המבורכת של התקדמות הרפואה והעלייה בתוחלת החיים, יש לה השלכות כלכליות. תוחלת החיים עולה כל הזמן בעוד גיל הפרישה כמעט אינו משתנה. הוצאות המבוגרים על בריאות ושירותים נוספים רק גדלות עם התבגרותם, בעוד הכנסתם עם יציאתם לפנסיה מתכווצת.

 

על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בחמש השנים האחרונות אחוז העובדים בישראל בגילאי 65 ומעלה עלה בכ-5%. בשנת 2018, 22.4% מבני 65 ומעלה השתתפו בכוח העבודה בישראל לעומת 18% בשנת 2014 .

 

עוד במדור 60 פלוס:

עלייה בפרידות בגיל השלישי. מה תעשו כדי שלכם זה לא יקרה

למי יש סיכוי טוב יותר לעשות אקזיט - לצעיר או מבוגר?

סיפורי סבתא: להוציא את הספר הראשון בגיל 80

 

טניה נרסיס (צילום: לאופר)
"לקום כל בוקר עם חיוך". טניה נרסיס(צילום: לאופר)
 

המתכון המושלם להצלחה

יותר ויותר חברות מכירות ביכולות וביתרונות של כח עבודה בגילאי 60 ומעלה, אחת מהן היא חברת לאופר מקבוצת ממן, המספקת שירותי קרקע לחברות תעופה בנתב"ג ומגייסת אנשים בגילאי 45 עד 65 כחלק מהחלטה אסטרטגית על פיה כ- 15% מכח העבודה בחברה, בעיקר בתפקידים של דיילי קרקע, יהיה מורכב מעובדים בני 60 ומעלה תוך הכרה בתרומה של כח אדם מנוסה ויציב למקום העבודה.

 

שרון אל-על סמנכ"לית משאבי אנוש בחברת לאופר-GHI: "היוזמה לקיים את שיתוף הפעולה עם תוכנית "אמצע הדרך" עלתה מתוך הבנה כי קיימת אוכלוסיית עובדים פוטנציאלים בגילאי 45 ומעלה הנמצאים בצומת דרכים בחייהם המקצועיים ומחפשים "קריירה ב'", אתגר מקצועי חדש, גיוון תעסוקתי וסביבת עבודה דינאמית ומיוחדת בשדה תעופה אנו מציעים לאוכולוסייה זו הכשרה מקצועית, יציבות תעסוקתית, אפשרויות קידום ופיתוח, עבודה מול קהל מכל העולם, עבודה בשעות מגוונות וסביבת עבודה משפחתית על אף גודל החברה".

 

עוד מציינת שרון כי בעקבות מחקרים שהוכיחו את היתרונות הגלומים הן למעסיק והן לעובדים בסביבת עבודה רב גילית, התקבלה בחברה החלטה לפנות באופן אקטיבי באמצעות אפיקים שונים לאוכלוסייה זו "אנו גאים במהלך זה אשר מוכיח את הצלחתו לשני הצדדים".

 

"הצטרפתי ללאופר בתור דיילת קרקע לפני כ-8 חודשים ומאז אני קמה לעבודה עם חיוך וחוזרת עם חיוך," מספרת טניה נרסיס (65) שעובדת בתור דיילת קרקע חברה.

 

בהתחלה משפחתה של טניה היו מאוד סקפטים לכך שהיא החלה בעבודתה כדיילת קרקע, אך עם הזמן המשפחה הבינה כי העבודה נותנת לטניה סיפוק אישי ומקצועי ובעיקר הנאה." בתחילת הדרך הייתי צריכה לעשות כמה התאמות מקצועיות ומשפחתיות, אך גם המנהלים וגם צוות העובדים סייעו לי רבות בהתאקלמות ובלמידה".

 

"בגדול כיף לעבוד עם סביבה צעירה שמכניסה לחיים אנרגיות חדשות, מוטיבציה והמון מצב רוח חיובי שהחבר'ה הצעירים מביאים איתם לעבודה כל יום."

 

טניה ממליצה לאנשים בגילה, לא להפסיק לעבוד אלא ההפך "חשוב לשמור על שגרת חיים קבועה ומסודרת. בנוסף הקיפו את עצמכם בסביבה צעירה, אתם לא יודעים כמה אנרגיות וכוח זה יכול להוסיף לחייכם". 

שמעון בלאו (צילום: הולמס פלייס)
שמעון בלאו. מאמן מבוגרים וצעירים יחד(צילום: הולמס פלייס)
 

"יש לי יכולות שלרוב הגברים בני גילי אין"

גם קבוצת הולמס פלייס הצטרפה למגמה ומעסיקה במועדוניה יועצי ומאמני כושר שחצו את גיל 65 אחד מהם הוא המאמן שמעון בלאו בן ה- 69. עם 3 נכדים וקבוצות ספינינג שהוא מדריך במועדוני הרשת בתל-אביב ורמת-גן בלאו שמוכר יותר כצ'יאו, מקפיד לעמוד בכל מטלת דיווש שהוא נותן למתאמנים שלו, שחלקם צעירים ממנו בחמישה עשורים.

 

צ'יאו שיחק כדור מים בצעירותו ובהמשך גם אימן בתחום ולמד בווינגיט. הוא מספר כי הוא מקפיד להתעדכן בכל שנה בחידושים בתחום ואת הידע הרחב שלו, למעלה מ 30 קורסים והשתלמויות הוא נהנה לחלוק עם המתאמנים שלו.

 

למעט חובבי ספינינג מעטים המגיעים לשיעורים שלו במקרה ומעט מופתעים לראות את הגבר החסון המופקד עליהם, רוב המתאמנים של צ'יאו מגיעים לשיעורים עם המלצה שקבלו עליו מפה לאוזן ולכן לא ממש מופתעים מפקטור הגיל.

 

צ'או מעיד על עצמו שכל אתגר שהוא נותן למתאמנים מולו על זוגות האופניים בסטודיו - הוא יעשה אותו בעצמו ואף יעמוד בו. בשיטת האימון שלו הוא נותן לכל אחד ואחת מולו אתגרים אישיים, כשהוא עצמו יעמוד באתגרי דיווש שהוא נותן לצעירים.

 

לצ'יאו אין מחסור ברגעים מרגשים בשיעורים, כשהדופק עולה והעצימות עולה במקביל הוא מספר בגאווה על אתגר אישי שנתן השבוע לספורטאי מקצועי כבן שלושים מול גבר בן שבעים המתאמן אצלו כבר שנים רבות. "הייתי מאוד גאה כשהמבוגר עמד באתגר בדיוק כמו הספורטאי הצעיר ממנו". הוא מספר.

 

בין לבין בחיי היום-יום צ'יאו שוחה וגולש בים ונהנה מהחיים ומכושר הגבוה שלו. הוא גאה מאוד בקבוצות המתאמנים שלו, שם ניתן למצוא חבר'ה הרוכבים אתו בקביעות כ-22 שנים ברציפות ומקפידים לא לפספס שיעורים. במקביל, הוא שמח מאוד שמתאמנים חדשים מגיעים אליו.

 

פרופיל המתאמנים שלו כולל עורכי דין, רואי חשבון, מנכ"לים ועובדי משרדים המחליטים לפתוח אתו בצוותא דף חדש של כניסה לכושר גבוה, מה שמצריך מהמתאמן עצמו דבקות במטרה .

 

צ'יאו בעצמו כבר חדור מטרה "תן לי אותם לשנה של פעילות. פעמיים בשבוע ותראה לאיזה רמת כושר גבוהה הם יגיעו". הוא אומר עם חיוך ענק.

 

 

 

צפו בכמה עובדות מפתיעות על הפנסיה

 

המדור בשיתוף מגדלי הים התיכון

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מגדלי הים התיכון
צילום: הולמס פלייס ולאופר
טניה ושמעון: כל הצדדים מרווחים
צילום: הולמס פלייס ולאופר
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים