שתף קטע נבחר

עקבו אחרי לקוחות: כתב אישום בכפוף לשימוע נגד בכירים ברמי לוי

פרקליטות מחוז ירושלים שוקלת להעמיד לדין את העובדים בגין פגיעה בפרטיות ושימוש אסור במאגרי המידע של הקבוצה. על פי החשד, מנהל החברה וחתנו של רמי לוי, הורה לאחראי האבטחה להוציא מהמערכת פרטים של עיתונאים על רקע כתבה שלילית על החברה, ואף ניסה לאתר חשודים בפריצה שהתרחשה בביתו הפרטי

כתב אישום בכפוף לשימוע נגד בכירים בחברת רמי לוי, בגין שימוש אסור במאגרי מידע של חברת התקשורת שבבעלות הקבוצה ופגיעה בפרטיות: פרקליטות מחוז ירושלים הודיעה לעורכי הדין של חברת "רמי לוי שיווק השקמה תקשורת", ובעלי תפקידים בחברה ובחברת האם כי היא שוקלת להעמידם לדין בכפוף לשימוע בשל עבירות פגיעה בפרטיות.

 

למרות פתיחת חנויות חדשות: קיפאון במכירות ברשת של רמי לוי

בקשה לייצוגית: "רמי לוי חיקה אריזות והטעה צרכנים"

קופיקס מציגה: ירידה במכירות בתי הקפה וצמיחה במרכולים

 

החשודים בביצוע העבירות הם אופיר אטיאס, מנהל החברה וחתנו של בעל השליטה רמי לוי, שלמה ג'וליאן, אחראי אבטחה בחברה, שמואל לוי, סמנכ"ל בחברת "רמי לוי שיווק השקמה" ואפרים יהודאי, קב"ט ראשי בחברת "רמי לוי שיווק השקמה".

רמי לוי ()
רמי לוי
 

על פי הודעת הפרקליטות, לאחר שבשנת 2011 קיבלה חברת רמי לוי רישיון ממשרד התקשורת למתן שירותים סלולריים, היא התקשרה עם חברת פלאפון וקיבלה ממנה גישה למערכות הפעלה שונות של פלאפון, ובין היתר למערכת המתעדת נתוני תקשורת ומאפשרת להפיק פלטי שיחות ואיכונים. המערכת נועדה לשימושן של חברות תקשורת לצורך מניעת הונאות ולמטרה זו בלבד.

 

אולם על פי החשד, בין השנים 2011-2016 בוצעו מאות בדיקות במערכת, בניגוד למטרת מאגר המידע. לטענת הפרקליטות, "החשודים, איש לפי חלקו, ניצלו לרעה את המערכת על מנת להתחקות, לבלוש ולחקור אודות אנשים, עובדי החברה ושאינם עובדי החברה, בלא ידיעתם או הסכמתם ותוך פגיעה קשה בפרטיותם. זאת עשו החשודים לצרכים שונים - אישיים ועסקיים, בהזדמנויות רבות ושונות ובאופן שהפך לדפוס פעולה חוזר לבירור עניינים שונים שאותם ביקשה הנהלת החברה או ביקשו הם לברר באמצעות מאגר הנתונים שהופקד בידם".

 

כך למשל, בשנת 2013 ערך ג'וליאן, לבקשתו של אטיאס, בדיקות על אנשים שונים במערכת, וזאת במטרה לאתר חשודים בפריצה שהתרחשה בביתו של אטיאס. במקרה אחר ביצע ג'וליאן בדיקה במערכת על מספרו של אדם בשל תביעה קטנה שהגיש כנגד חברת רמי לוי. במקרה נוסף, ביצע ג'וליאן בדיקות במערכת על מספרי טלפון של עיתונאים, וזאת על רקע כתבה שלילית שפרסמו על החברה. בדיקות נוספות נעשו לעובדי חברת בת של רמי לוי על רקע חשד להקמת ועד עובדים.

 

לגרסת הפרקליטות, "הבדיקות המופיעות בכתב החשדות נערכו שלא למטרה לשמה הוקם המאגר ושבגינה נמסר המידע ומבלי שהתקבלה הסכמתם של הנבדקים, תוך הפרת חובת סודיות שנקבעה בדין לגבי ענייניו הפרטיים של אדם ובאופן המהווה בילוש או התחקות אחרי אדם, העלולים להטרידו, ובניגוד להוראות הדין בדבר שימוש במאגר מידע".

 

החקירה שהחלה ב-2016 בוצעה על ידי משטרת ירושלים והרשות למשפט, טכנולוגיה ומידע במשרד המשפטים. גם רמי לוי עצמו נחקר במרץ 2016 בפרשה, ובעקבות זאת הודיעה החברה לבורסה כי "נציגי החברה שיתפו פעולה באופן מלא עם משטרת ישראל ומסרו למשטרת ישראל את כל הראיות והמסמכים שביקשה". עוד טענה החברה אז כי "לא נעשה כל שימוש במערכות המידע שאינו בסמכות או שאינו כדין. החברה סומכת ידיה על גופי החקירה כי יסיימו חקירתם בהקדם וכי מלאכתם תעשה נאמנה".

 

המשטרה המליצה ביוני 2016 להעמיד לדין לצד שאר הבכירים גם את לוי עצמו, אולם לפי הודעת הפרקליטות הבוקר, בשלב זה לוי לא זומן לשימוע.

 

מעו"ד גדי טל, המייצג את "רמי לוי שיווק השקמה תקשורת", את רמי לוי ואת אופיר אטיאס, לא התקבלה תגובה.

 

התיק מנוהל על ידי עורכות הדין אביה גליקסברג ועו"ד מיכל בלומנטל מפרקליטות מחוז ירושלים.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים