שתף קטע נבחר

"האחריות על החיסכון לפנסיה עברה מהמדינה לאזרח הפרטי"

מנכ"ל כלל ביטוח הסביר את הסיבות למשבר בוועידת תחזיות 2020 של כלכליסט. לדבריו, "הבעיה של החיסכון לפנסיה אינה ייחודית לישראל - מדובר בבעיה עולמית"

"לאורך השנים אנחנו רואים שהאחריות על החסכון לפנסיה עברה מהמדינה לאזרח הפרטי". כך אמר יורם נוה מנכ"ל כלל ביטוח בוועידת תחזיות 2020 של כלכליסט.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו  

 

הגיע זמן ההכרעה: גיל הפרישה לנשים חייב לעלות ל-64 

גמלאי המשטרה מקבלים פנסיה של יותר מ-13 אלף שקל, המורים מסתפקים ב-7,700 שקל

תקדים בפנסיית נכי צה"ל שפרשו לפני גיל 50

 

"הבעיה של החסכון לפנסיה אינה ייחודית לישראל אלא בעיה עולמית", הסביר נוה, שאמר שגם במדינות בעלות תוכניות רווחה מתקדמות כמו צרפת קיימת בעיה דומה.

יורם נוה, מנכ
יורם נוה, מנכ"ל כלל ביטוח(צילום: יריב כץ)
 

נוה המשיך לפרט את הסיבות לבעיה: "ישנן ארבע סיבות מרכזיות לירידה בחיסכון לפנסיה. הראשונה היא ירידה בריבית ובתשואות הגולמיות, ואפשר לראות את הירידה העקבית בתשואות האג"ח של ממשלת ארה"ב לאורך עשר השנים האחרונות.

 

"הסיבה השנייה לירידה בחיסכון היא העלייה בתוחלת החיים: תוחלת החיים הממוצעת של גברים בשנת 1977 עמדה על כ-71 שנים, והיום היא עומדת על כ-80; עבור נשים היא עמדה ב-1977 על כ-74 והיום היא על כ-84".

 

הוא ציין כי הסיבה השלישית לבעיה היא "ביטול מקדמי הקצבה המובטחים: החיסכון לאורך תקופה של 40 שנות עבודה מספיק בקושי לקצבה של 25 שנות פרישה. הסיבה הרביעית והאחרונה היא אי־רציפות בעבודה ותקופות של אבטלה".

 

נוה הזכיר שני פתרונות במוצרי חיסכון לטווח הארוך שנתנה המדינה: קופת גמל להשקעה ותיקון 190, תוכניות חיסכון פרטיות המאפשרות קבלת קצבה מעל גיל 60 עם פטור מלא ממס.

הוא הדגיש כי ניהול נכון של תוכנית הפנסיה צפוי להעביר בעתיד חלק ניכר משוק קרנות הנאמנות וניהול התיקים לחיסכון באחת התוכניות החדשות הללו.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יריב כץ
יורם נוה, מנכ"ל כלל ביטוח
צילום: יריב כץ
מומלצים