שתף קטע נבחר

סנדוויצ'יה פולנית בשוק הכרמל ועוד מקומות חדשים בארץ

סנדוויצ'יה בהשראת מתי המקלל משוק לוינסקי, ביסטרו איטלקי ברמת גן, מסעדת דגים ופירות ים על הכנרת, בר אוכל במודיעין וסניף נוסף לסטקיית הבוקרים בקרית ביאליק: המקומות החדשים שכדאי לכם להכיר ולטעום

צפו: ביקרנו בסנדוויצ'יה הפולנית בשוק הכרמל ששואבת השראה ממתי המקלל 

 

   (  )

מיטמרקט יידישע מאמע

הבעלים של איטליז "מיטמרקט" ומסעדת הבשר m25 בשוק הכרמל, פתחו בימים אלה דוכן סנדוויצ'ים חדש בסמוך לאיטליז. את ההשראה למקום הם קיבלו מ"מתי המקלל", דמות מוכרת לחובבי הבירה ומקדשי החמארות. מתי, שהלך לעולמו בחודש מאי בשנה שעברה, הותיר אחריו מסורת מפוארת ועדת מעריצים.

סנדוויץ' פולני של המיטמרקט (צילום: ירון ברנר)
הסנדוויץ' הפולני של המיטמרקט(צילום: ירון ברנר)
 

הסנדוויצ'יה החדשה היא לא יותר מ"חור בקיר", שמולו מוצבים כמה כיסאות קטנים. בויטרינה יש שלל נקניקים ובהם קורנביף, ברזאולה, סלמי, בייקון טלה, סרוולד והלשון הכבושה של m25. כל אלה נכנסים לתוך לחם חלה טעים. זה מקום לבוא, לחטוף משהו, להוריד צ'ייסר (וודקה או ערק) ולהמשיך. מי שבכל זאת רוצה לשבת רגע, יכול להזמין את המנה היחידה בצלחת - צלחת נקניקים משגעת, או את אחד הספיישלים של אותו היום - העלזעל (מאכל יהודי אשכנזי המורכב מעור של עוף ממולא בכל טוב) או רגל קרושה.

 

את כל הנקניקים אפשר גם לקנות במשקל הביתה, כולל סלטים כמו סלט ביצים, קישוא בטעם כבד, לימון כבוש ועוד.

 

יום טוב 3 שוק הכרמל תל אביב, 03-5173086, שני-שישי 10:00-16:00, לא כשר

 

Chimera Asian Bar

בר אוכל אסייתי בצפון תל אביב, שיש בו 10 מקומות ישיבה על הבר ועוד 20 מקומות בחוץ, והוא מלא באווירה וגוד וייב. המקום נקרא על שם חיה שהיא הכלאה של כמה חיות, בדומה למטבח המסעדה שמציע שילוב בין אוכל יפני, הודי, נפאלי ותאילנדי.  

כימרה ()
 

התפריט משלב בין סושי למנות מהמטבח האסייתי. עוד בתפריט: סלטים אסייתיים, מרקים כמו קאמו סובה (69 שקלים), מומו, לחמניות באן, קארי ירוק (59 שקלים), יקיטורי ופאד תאי.

יהודה מכבי 62 תל אביב, 054-3583535‏, כשר ללא תעודה

 

רביבה הקומה השנייה

מסעדת פיין דיינינג המגישה ארוחות בוקר וצהריים, ובשעות הערב הופכת למקום לאירועים. המסעדה נפתחה בחלל שאיכלס בעבר את מסעדת "מיסטר אנד מיסס לי" של שאול בן אדרת, שנסגרה לפני שנה בדיוק.

 

המקום החדש שוכן בקומה השנייה של מתחם G צמרת, ממש מעל המעדנייה ובית הקפה של המותג.במקום יש 8 שולחנות, בר עם 6 מקומות ישיבה ומרפסת. על הצד הקולינרי אמון השף שי מונטג, שאחראי על הצד הקולינרי בכל הסניפים. על הובלת המטבח אחראית השפית אידית פדידה (בתפקידה האחרון - "פנטסטיק"), שמנהלת צוות נשי הממשיך את המורשת של רביבה אפל ז"ל.

רביבה הקומה השנייה (צילום: מיכל לופט)
(צילום: מיכל לופט)
 

המסעדה פתוחה בימים ראשון-חמישי, ומגישה ארוחות בוקר וצהריים בתפריט קבוע. ארוחת בוקר המוגשת עד השעה 12:00 עולה 135 שקלים לאדם, וארוחת צהריים עולה 210 שקלים לאדם.

מתחם G צמרת, 050-9006402, לא כשר

 

Minibar

השבוע נפתח ברחוב מרמורק, בחלל הצמוד לבר השכונתי הוותיק "פיקוק", בר קטן חדש בשם Minibar. את המקום פתחה המנהלת האגדית של ה"פיקוק", מעיין בזק, אחרי תקופה ממושכת בה התגוררה באירופה. יחד איתה במיזם גם הדוד - שמעון משל - הבעלים של "פיקוק" (וגם "שחקי שחקי" של יהלומה לוי). המקום הוא בר יין צנוע עם תמחור הוגן ותמהיל יין לא שגרתי. לצד היין יגישו פרושוטו, ברוסקטות, גבינות וזיתים.

מרמורק 16 תל אביב, לא כשר

  

Onasis

אונסיס היא מסעדה ים תיכונית חדשה שנפתחה בקו המחבר בין מרכז תל אביב עם דרומה. עד סיום שלב ההרצה המסעדה פתוחה רק בערב, החל מ-19:00 וסגורה בימי ראשון. התפריט מחולק למנות קרות וחמות: בגזרת המנות הקרות אפשר למצוא צזיקי, סקורדליה ודג בכבישה ביתית, סלט זוקיני ומילפיי טונה (68-24 שקלים). בגזרת המנות החמות יש פולנטה עם ארטישוק, קריספי עלי גפן, גירוס עם שווארמה דג, דג על הפלאנצ׳ה ושרימפס (94-52 שקלים).

המשביר 2 תל אביב, 077-2302500‏, לא כשר

 

PAPASAN

מסעדה חדשה של השף משה בדישי (לשעבר השף של "מינה טומיי") המשלבת גם בר.

פאפאסאן (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

התפריט מציע מנות חלוקה ממטבחי דרום מזרח אסיה, לצד קוקטיילים וכמה סוגים של סאקה וצ׳ויה. תפריט האוכל מחולק לשש קטגוריות ובהן יש מנות כמו טרטר, סשימי, סלט (49-39 שקלים), כיסונים, סטייק מסאמן, מנות ווק (64-54 שקלים) וגם סושי.

כצנלסון 59 גבעתיים, 03-7506070, לא כשר

 

מוסקט

בית קפה חדש שנפתח ברמת אביב הירוקה, במרכז ברודצקי. המקום מציע תפריט חלבי עם ארוחות בוקר, כריכים, פסטות, קישים, לזניות, מרקים, קינוחים אישיים ומבחר מנות טבעוניות. יש אפשרות להזמין אוכל הביתה ב- T.A מהמעדנייה שפועלת במקום.

 

המקום שייך לאילן וחגית עובד, הבעלים לשעבר של "מוסקט" שפעל במושב אודים מעל 15 שנה. בתפריט - מרק בצל בקערת לחם (46 שקלים), פולנטה עם פטריות ופרמזן (32 שקלים), לזניה תרד ועוד.

ברודצקי 15 רמת אביב, 053-9372409, כשר

 

מנצ'וק

מסעדה קטנה שנפתחה בשכונת ביצרון, ובה מציעים חמישה סוגי מנצ'וק - מנת ניגוב משודרגת המבוססת על ירק ומוגשת עם חלה אישית ומטבלים. טווח המחירים של המנות 42-37 שקלים ואפשר לקבל אותן עם ביצה עלומה או ביצה קשה (בתוספת 3 שקלים).

 

בגזרת השתייה יש צ׳ייסרים ותה עשבים קר (את התה מקבלים על חשבון הבית עם הזמנת מנה). שימו לב, שעות הפעילות משתנות מדי יום והמקום לא תמיד פתוח מוקדם בבוקר או מאוחר בערב, אז מומלץ להתעדכן בדף הפייסבוק לפני שמגיעים.

שדרות ההשכלה 1 תל אביב, 03-5559326, לא כשר

 

טנקה

סניף חדש ל"טנקה" היפנית מצפון תל אביב נפתח באבן גבירול. השף עופר חרמוני ("יקיניקו טנקה") מציע תפריט עם מנות יפניות מסורתיות של סשימי, דונבורי, סלטים, קארי יפני, ראמן ואודון. כל המנות מתומחרות בין 62-45 שקלים. את רוטב הסויה חרמוני מכין במקום, ובמדף האלכוהול יש כאן לא פחות מ-70 סוגים שונים של סאקה.

אבן גבירול 37 תל אביב, 03-5100888, לא כשר

 

HOC - House of Coffee TLV

Hoc הוא בית קפה חדש בעל עיצוב מינימליסטי, המוגדר כבית של קפה ובו מציעים תערובות קפה מיוחדות. כשתבחרו את סוג התערובת תקבלו הסברים מעמיקים, ואם אתם סקרנים בנוגע לגל השלישי של הקפה, זה המקום להתעדכן.

 

ההזמנה מתבצעת בדלפק, הקפה והאוכל מוגשים בכלים מיוחדים, ויש בתפריט קולד דריפ, מאצ׳ה לאטה, צ׳אי לאטה וגם מיץ קוקוס מקוקוס טרי. בגזרת האוכל יש מאפים של קונדיטוריית פיקה השוודית (יש גם טבעוניים ונטולי גלוטן), צלחות של גבינות וכריכים מינימליסטיים המוגשים לצד ירקות בכלי הגשה אסתטיים (42-38 שקלים). בנוסף יש גם סלטים מעניינים כמו סלט בושה ותאנים (58 שקלים).

יצחק אלחנן 13 תל אביב, 03-9501313, בהשגחת צהר

 

Bakeria

השפים דודו אלמקיאס ויוסי שיטרית (המוכרים יותר בשם "דוד ויוסף") פתחו מקום המשלב בין בית מאפה לבין מסעדת בשר עם גריל פחמים. יש במקום חלון מיוחד ל"ציפורי לילה", שבו נמכרות פיתות עם שיפודים, ובימי שישי יש שם גם מעדנייה עם אוכל מוכן הביתה ומבחר שכולל תבשילים ביתיים וסלטים.

בייקריה של דוד ויוסף (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)
 

התפריט מציע מנות "פותחים שולחן" (48-12 שקלים), נתחי בשר במשקלים שבין 350-200 גרם (169-75 שקלים) ושיפודים (89-35 שקלים). בנוסף יש גם שניצל וגם סלט שווארמה. הבייקרי מציע סמבוסק, ארוחות בוקר (52 שקלים), בר סלטים בהרכבה וסנדוויצים.

איינשטיין 12 תל אביב, 03-9492111‏, כשר

 

HoReCa

שואו רום חדש שעתיד לשמש את המסעדנים למטרת התנסות בתשתיות ובציוד טרם פתיחת עסק חדש בתחום המזון. במיזם זה לוקחים חלק מעל 150 ספקים מענף המזון, ובהקמתו הושקעו כ-5 מיליון שקלים. את הפרויקט הזה יזמו המסעדן גיורא אשכנזי (מסעדת NG) וארז אלון (מבעלי "מיסטרל"), והוא משתרע על פני 300 מ"ר ונראה כמו בר מסעדה הכולל מטבח, בר שקוף, מחסנים וחדר קירור בדיוק כמו במסעדה. בעתיד יתקיימו במקום קורסי הקמה וניהול של עסקי מזון.

דרך בן צבי 29 תל אביב, 077-9800450

 

Jem's

מבשלת הבירה הגיעה לגבעתיים ופתחה בעיר את הסניף ה-13 שלה.

ג'מס - בירה והמבורגר (צילום: דרור יעינב)
ג'מס - בירה והמבורגר(צילום: דרור יעינב)

כמו בכל סניפי Jem's, גם בגבעתיים, מציעים 9 סוגי בירה של המבשלה ותפריט אוכל שכולל כריכי פניני, לחמניות איטלקיות בעבודת יד, במילוי בשר, עוף, אסאדו, פלטות ירקות, בשרים, דגים מעושנים, סלטים ומנות ראשונות.

שנקין 33 בגבעתיים, 03-7596339, כשר

 

Reno Emilia

ביסטרו איטלקי חדש עם ארוחות בוקר ותפריט אפריטיבו. בשלב זה התפריט מציע ברוסקטות, ארנצ׳יני, פוקצ׳ה וסביצה למנה ראשונה (49-22 שקלים), סלטים ופיצות (59-44 שקלים), וגם פסטות, אסקלופ עוף (50 שקלים), המבורגר (59 שקלים), שניצל וסנדוויץ' רוסטביף.

אבא הלל סילבר 7 רמת גן, 03-5756060, לא כשר

 

קפה גן סיפור

קבוצת קפה גן סיפור מגיעה להוד השרון ופותחת את הסניף השביעי. גם בסניף הזה אפשר למצוא תפריט ילדים עד גיל 8 ועבור המבוגרים תפריט חלבי עם דגים, פסטות וארוחות בוקר. המקום בנוי משלושה מפלסים שונים המשתרעים על פני 450 מטרים ויש במקום גם חצר המשקיפה לפארק "4 עונות".

הציונות 7, בסמוך לפארק 4 עונות הוד השרון, לא כשר

 

   (  )

 

שוק 34

מסעדת שף ובר אוכל שנפתחה בשוק העירוני הישן של עפולה. את המקום הזה פתחו השף-קונדיטור, דותן עסיס, אסף הייבלום, מיכאל חזין וניר ארז, שמגישים אוכל ים תיכוני יצירתי עם מנות כמו עראיס, סביצ׳ה לבנטיני, ריזוטו ועוד.

שוק 34 (צילום: מיכל קלירס)
(צילום: מיכל קלירס)

עיצוב המקום הוא שילוב בין אלמנטים של בר קולינרי לבין מסעדת שף-שוק. המקום פועל בימים שני-חמישי החל משעות הצהריים. בימי שישי נערכת מתקיימת במקום מסיבת צהריים עד כניסת השבת שממלאת באווירה את כל הסמטה שבה ממוקמת המסעדה.

השוק העירוני עפולה, כשר ללא תעודה

 

Aleta

לאונג' עם תפריט דגים ופירות ים, הממוקם מטרים ספורים מהכנרת. מי שעומדים מאחורי המיזם הם נדב דיין (32) ונאור דיין (27), שני אחים מהמושבה מנחמיה שבדרום עמק הירדן, שבבעלותם מקום נוסף באזור בשם "על הנהר".

 

כאן הם מציעים מנות כמו סלט קלמרי ובצל מדורה (58 שקלים), דג נא ויוגורט כבשים (66 שקלים), שיפוד שרימפס או קלמרי בגריל (54 שקלים) וקוקי סאן ז'אק על קרם שורשים (58 שקלים). יש בתפריט גם קבב דגים, טונה מעושנת, סביצ׳ה וסשימי וגם פסטה שחורה עם פירות ים.

 

את תפריט היין של המקום בנה הסומלייה עומרי יצחק, הבעלים של בר היין "סנט אורבן" שבמלון הסקוטי בטבריה, ועל תפריט הקוקטיילים חתום אוריה עטיה מבעלי בר הקוקטיילים "טיפהמרה" בגבעתיים.

צומת מושבת כנרת-חוף שלדג, 048870040, לא כשר

  

Guy`s Burger truck

השף גיא בן אשר פתח המבורגריה ניידת הפועלת פעמיים בשבוע בימים שלישי ושישי במתחם הידית שבפרדס חנה בין 16:30-11:30. גיא מציע במקום שלו רק שתי מנות: המבורגר קלאסי מבשר עגל (ועם רוטב צ׳יפוטלה) שמגיעה בתוך לחמנייה מבריקה לצד צ׳יפס שנחתך ביד ועובר שלושה טיגונים, ומנה של צ׳יזבורגר עם גבינת גאודה.

חרושת 1 מתחם הידית פרדס חנה כרכור, לא כשר

 

סטייקית הבוקרים

המסעדה המיתולוגית מחיפה, פתחה סניף חדש, השני במספר בקניון עופר הקריון. לצד תפריט הבשרים מציעים בה גם ארוחות בוקר "הכל כלול" המוגשות לאורך כל השבוע בין 12:30-9:00 ומחירן 69 שקלים. חוץ מזה אפשר לאכול במקום גם המבורגר, שווארמה טבעונית (69 שקלים) וסטייק אנטריקוט מיושן (129 שקלים ל-300 גרם).

קניון עופר קריון, לא כשר

 

 

   (  )
 

HARVEY'S BURGER SHACKE

השף חיים (הרווי) סנדלר (הבעלים של מסעדת בשרים מעושנים Harvey’s smoke house) פתח מקום חדש שמוקדש כולו לסמאש בורגר. את ההמבורגרים מכינים במקום מבשר טרי המונח על הפלנצ'ה הרותחת ונמעך על ידי שפכטל לכדי קציצה דקיקה. התפריט מציע המבורגר (125 גרם - 36 שקלים, 250 גרם - 48 שקלים ו-375 גרם - 58 שקלים), המבורגר צמחוני, והמבורגרים עם גבינות טבעוניות ותוספות כמו ביצת עין, פטריות, תבשיל שעועית, בייקון, אסאדו מעושן ובשר צלעות מפורק (22-6 שקלים לתוספת).

 

בתפריט יש גם בוריטו בקר מטוגן עם סלסה, גוואקמולי ומיונז צ'יפוטלה (28 שקלים) וצ'וריסו מעושן (22 שקלים). בנוסף, יש בתפריט גם 6 המבורגרים מיוחדים: עם פסטרמה וכרוב כבוש, עם בייקון אסאדו וגבינה או עם רוטב ברביקיו עם ג׳ק דניאלס (82-56 שקלים).

שלומציון 1 ירושלים, כשר למהדרין

 

Faza

בר אוכל חדש שנפתח במודיעין. התפריט מציע נאגטס, סיגרים מרוקאיים (23 שקלים), כנאפה בשר (37 שקלים), פרנה שנאפית על חלוקי נחל, סינייה (34 שקלים) וגם חצ׳פורי, לחמג׳ון ופיצה.

 

בתפריט יש גם סלטים, המבורגרים ומנה בשם "קבלת שבת" שכוללת מטבוחה, שניצל וחציל מטוגן, חסה ופלפל חריף בתוך חלה (57 שקלים). המקום פתוח במהלך השבוע בשעות הערב ובסופ״ש החל מ-12:00 ועד הלילה.

עמק זבולון 1 מודיעין מכבים רעות, 08-9123343‏, לא כשר

 

   (  )
 

Sadafa

מסעדה חדשה במתחם סינמה סיטי. במנות הראשונות יש מזטים כמו חציל עם טחינה (26-18 שקלים), ולהמשך מציעים במקום סלטים כמו סלט פתוש וסלט ג׳רג׳יר או סט סלטים (45 שקלים לסועד).

 

לאחר מכן תוכלו לבחור בין קרפצ'יו, קובה ופטריות פורטובלו ממולאות בשרימפס (60 שקלים), ולעיקרית יש מנות כמו חריימה, קבב, צלעות כבש וסטייקים (130-55 שקלים) וגם פירות ים כמו קוקי סן ז׳אק וסרטנים (90-76 שקלים).

החיטה 1 סינמה סיטי באר שבע, 08-6220112‏, לא כשר

  

Humongous

סניף חמישי לרשת נפתח בבאר שבע, ומצטרף לסניפים ברופין, בכפר סבא, בגבעת ברנר ובנשר.

יומנגוס (צילום: דני גולן)
(צילום: דני גולן)

כמו בסניפים האחרים, גם בסניף החדש מציעים את מנות הדגל של הרשת: המבורגר צרפתי מבשר בקר עם כבד אווז, שמן כמהין, חרדל דיז'ון ונגיעת ריבת בצל, ואת ההמבורגר הפיני שמגיע עם חזה אווז, מולרד, קשיו ומזרק מייפל.

חיים יחיל 18 תחנת דלק "תפוז" באר שבע, *9775, לא כשר

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
סנדוויצ'יה פולנית בשוק הכרמל ועוד מקומות חדשים בארץ
צילום: ירון ברנר
מומלצים