שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    דג טונה נמכר ביפן ב-2 מיליון דולר

    מסעדת סושי ביפן רכשה במכירה פומבית דג טונה במשקל 276 ק"ג, ושילמה עליו כמעט 2 מיליון דולר. המסעדן אלכסנדר כהן: "מאז שהסינים החלו לגלות התעניינות בטונה הזאת, המחירים קפצו"

    סכום של 193 מיליון יין, השווה לכ-2 מיליון דולר, שולם ביום שישי האחרון במכירה פומבית ביפן, עבור דג טונה שמשקלו 276 קילוגרם. את הדג הזה רכשה רשת מסעדות סושי בטוקיו, שתגיש במסעדות שלה מנות מהדג.

    טונה במשקל 200 ק
    דג טונה

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    בכל שנה, ביום שישי הראשון של השנה, נערכת בטוקיו מכירה פומבית של הטונה הראשונה שנתפסת בחכה, לכבוד השנה החדשה. את הטונה הזאת, אומה טונה - בלו פין, שמגיעה מעיירת דייגים ביפן, מחשיבים היפנים ליהלום של הים, ומומחים טוענים כי היא מיוחדת מאוד בטעם שלה.

     

    אבל עם כמה שהטונה הזאת מיוחדת, האם יש הצדקה למחיר? מסתבר שלא ממש: "בעיני אין הצדקה לשלם מחירים כאלה על דגים", אומר אלכסנדר כהן, בעל מסעדת "יאקימונו" בתל אביב. "בודדים האנשים שמסוגלים להגיע לרמה כזאת ולשלם על יחידת סשימי סכום של 120 דולר בשביל להצדיק את מחיר הדג".

    סלט טונה אדומה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    סלט טונה אדומה(צילום: ירון ברנר)
      

    אז איך בכל זאת מגיעים למחירים האלה?

    "היפנים מאמינים שהטונה הראשונה שנפסת בחכה מביאה איתה המון ברכה, אז כל שנה יש מכירה פומבית של הטונה הראשונה, וכולם רוצים לקבל את ה'באראכה', אז הם מוכנים לשלם. גם הטירוף סביב זה והבוסט שזה קיבל תקשורתית במערב תורם למחיר הגבוה, כי ככל שהמחיר יקר יותר כך גם הסיקור רחב יותר וזה פרסומת למסעדה. כל שנה מסעדה אחרת מצליחה לשים את היד על הדג הזה, ויש פה הרבה אגו".

     

    אבל חוץ מאגו, מסורת ופרסום מסתבר שיש גורם נוסף שתרם לעליית המחירים: הסינים. "מאז שהסינים נכנסו לסיפור והתחילו לקחת חלק בפסטיבל הזה, המחירים קפצו", אומר כהן. "נוצר באזז סביב זה והסינים החליטו שגם הם רוצים את הדג הזה והם מציעים סכומים גבוהים מאוד. בעבר המחיר לא היה עובר את ה-700 אלף דולר על דג ששוקל פי שניים מזה, אבל משנה לשנה נשברים השיאים".

     

    אבל שהמשקל של הדג לא יטריד אתכם, כי לא נשאר ממנו הרבה: "מדג שמשקלו 276 קילוגרם 30-40 אחוז ממנו זה פחת", מסביר כהן, "בגלל שהעצמות שלו כבדות והראש גדול". כהן רכש לפני כחצי שנה למסעדה שלו דג טונה במשקל 200 קילוגרם, שהגיע לחופי הים התיכון.

    טונה במשקל 200 ק
    אלכסנדר כהן עם טונה במשקל 200 ק"ג
     

    ומה מכינים מזה? 

    "כמיטב המסורת היפנית שום דבר לא נזרק, ולכל חלק בדג יש את הייעוד שלו. אפילו העיניים של הדג נמכרות".

    טונה אדומה (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    טונה אדומה(צילום: צביקה טישלר)
     

    העיניים?

    "כן. את העיניים אנחנו שומרים לשגריר היפני, זו מסורת אצלנו, גם אבא שלי היה עושה את זה. אנחנו מכינים מזה 'ניטשקה' - תבשיל יפני מסורתי שבו מבשלים את העין עם הרבה ירקות שורש, כמו תפוח אדמה, גזר וג'ינג'ר. כל הטעמים של העין יוצאים לתבשיל וזו חוויה קולינרית מושלמת".

     

    טונה מהים התיכון זה משהו שכיח?

    "הבלו פין מגיעות לחופי הים התיכון בסביבות חודש מאי, ואז יש מהן בשפע במסעדות".

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    דג טונה נמכר ב-2 מיליון דולר במכירה פומבית ביפן
    מומלצים