שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    המאפיות הכי מיוחדות בארץ

    הכירו את המאפיות המיוחדות באמת: מאפייה תימנית, מאפייה בוכרית, מאפייה גיאורגית, מאפייה עיראקית, מאפייה ללא גלוטן - וגם המאפייה הסודית של רביבה וסיליה בדרום תל אביב

     

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    עולם האפייה והקונדיטוריה בארץ נשלט על ידי הז'אנר הצרפתי, ונדיר למצוא מאפיות שמציעות משהו אחר - מאפים שהיו בעבר רק בגדר "חלום פריזאי" ממלאים כיום ויטרינות של מאפיות מפונפנות ברחובות ראשיים של ערים גדולות, ואנו נהנים ממקרון ושוקט כמו בחו"ל.

     

    כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

     

    אבל המאפיות הצרפתיות לא לבד - בארץ פועלות לצדן גם מאפיות עדתיות שעוסקות באפייה מסורתית, ומספר מאפיות מיוחדות שמביאות לנו מאפים אמריקניים וסקנדינביים. וחדש מהתנור -  מאפייה חדשה וכמעט סודית, שהיא בכלל לא מאפייה עדתית ובהחלט מושפעת מהזרם הצרפתי, הפועלת פעמיים בשבוע בלבד בדרום תל אביב, ובה תוכלו לקבל הצצה למפעל החיים שלאושיית הקונדיטוריה רביבה אפל.

    מאפיית ללה (צילום: אפיק גבאי)
    מאפיית ללה(צילום: אפיק גבאי)
     

    פטיסרי, בולנז'רי, בייקרי, קונדיטוריה, מאפייה, בית מאפה או חנות מפעל - לא משנה כיצד תקראו להן, ולא משנה אם הן מתחבאות בקומה העליונה של מבנה תעשייתי או פונות לרחוב עם עיצוב שובה לב - אלה המאפיות הכי מיוחדות בארץ (ושום מילה על קרואסון).

     

    בשקט בשקט נפתחה בדרום תל אביב חנות חדשה מבית היוצר של רביבה וסיליה - רביבה וסיליה WORK SHOP היא בעצם חנות המפעל של הקונדיטוריה הראשית של המותג, שפתוחה לקהל בימי חמישי ושישי בלבד (בחמישי בשעות 18:00-10:00 ובשישי בשעות 14:00-9:00). את המקום החדש לא רואים מהרחוב כי הוא ממוקם בקומה השנייה של הבניין.

    רביבה וסיליה חנות המפעל (צילום: מיכל אשל)
    (צילום: מיכל אשל)

    רביבה וסיליה חנות המפעל (צילום: מיכל אשל)
    (צילום: מיכל אשל)

    בחנות יש לצד מוצרי אפייה וכלי עבודה של קונדיטורים גם כריכים, עוגות, עוגיות, קישים ומוצרים ללא גלוטן. יש שם כמה שולחנות קטנים למי שרוצה לשתות קפה ולנשנש משהו טעים ליד, וגם חדר המוקדש כולו לספרי אפייה וקונדיטוריה, השייכים לרביבה אפל. חוויה (צפו בסרטון שבראש הכתבה).

    הזרם 10 (קומה שנייה) תל אביב, 03-5610272 (שלוחה 3)  

      

    יש בארץ כמה מאפיות גיאורגיות שמציעות מגוון סוגים של המאפה הגיאורגי המפורסם - חצ'פורי. כזו היא "דויד'ס בייקרי" ברחוב בלפור בבת ים, שבה דוד יוסבשוילי אופה מיד עם ההזמנה סירות בצק ענקיות ממולאות בגבינה וביצת עין. גיאורגית נוספת היא ה"חצ'פורייה" המפורסמת, שממוקמת באחת הסמטאות הסמוכות לשוק מחנה יהודה בירושלים.

    מאפיית ללה (צילום: אפיק גבאי)
    מאפיית ללה(צילום: אפיק גבאי)
     

    בשוק הכרמל נמצאת "ללה". המאפייה שפתחה לילי בן שלום היא מאפייה גיאורגית עם אג'נדה שבה מועסקות נשים בלבד (כולל אימה של לילי). כאן, לעומת המאפיות הגיאורגיות האחרות שפועלות בארץ, מבחר המאפים כולל הרבה יותר מחצ'פורי. אפשר לטעום במקום חינקלי במילוי גבינות; אימרלי ממולא בתערובת של ארבע גבינות; סנובאני - מאפה גבינה ותרד, ולוביאני ממולא בשעועית אדומה פיקנטית (38-20 שקלים). יש שם גם דברי מאפה מתוקים כמו פחלוואה - הגרסה הגיאורגית לבקלאווה - שזה מאפה פריך במילוי תפוחים, קינמון וציפורן. עוד בקולקציה: טינה - עוגיות דקות ופריכות מאוד במילוי דבש ואגוזים.

     

    הגזרה נטולת הגלוטן הייתה בעבר מצומצמת מאוד. כיום, יותר ויותר מאפיות מציעים מאפים ולחמים לצליאקים כמו "לחם פומרנץ"; "מאפה Gluten free" שיצרו לחמים וקרקרים נטולי גלוטן ו"Sophie deli" בהוד השרון.

    מאפיית בלי קמח (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)

    אוכל ללא גלוטן (צילום: אפיק גבאי)
    "בליקמח"(צילום: אפיק גבאי)
     

    "בליקמח" נפתחה בתחילת 2019 בתל אביב, עיר שיש בה הכול ולא פשוט להפתיע אותה. מלבד הלחמים והקרקרים אפשר למצוא כאן גם מוצרי בולנז'רי ופטיסרי, שקשה להאמין שאין בהם גלוטן.

     

    יש שם גם ממתקי קונפיסרי המיוצרים בעבודת יד, לצד בורקסים, מאפים, לחמים, עוגיות, בייגלה, פוקצ'ות, עוגות שמרים, עוגות בחושות, פרצלים, טארטים וגם עוגות מפוארות. כל המוצרים עשויים מתערובות של קמח מיוחד מאורז, מטף ומקינואה, המשלבות גם סיבים. טווח המחירים של לחמים ולחמניות הוא 32-8 שקלים, ומאפים אישיים ועוגות נמכרים ב-149-15 שקלים.

     

    אין הרבה אוכל הונגרי בארץ, אבל בזכות רשת מאפיות "קיורטוש" זכינו למוצר הדגל של האפייה ההונגרית. הסניף הראשון של המאפייה נפתח ברחוב בוגרשוב בתל אביב ב-2006 והפיץ קיורטוש בניחוח אפייה חזק, שאי אפשר היה להתעלם ממנו.

     

    כיום יש לרשת סניפים נוספים בארץ, שבהם מלבד המאפה החלול מציעים גם חטיפי ג'רבו, שטרודל במילוי מלוח או מתוק (45 שקלים) ועוגות הונגריות כמו אורנגולושקה (80 שקלים) ודובוש (65 שקלים).

     

    לחוך, סלוף, ז'לביה וכמובן גם ג'חנון וקובנה אפשר למצוא לא רק במסעדות בכרם התימנים: יש בארץ גם כמה מאפיות המתמחות בדברי מאפה תימניים. כזו היא "מאפיית ויקטור", מאפייה שהיא בעצם חור קטן בקיר ברחוב נחליאלי שבכרם התימנים.

     

    בתוך החור הזה מסתתרת מאפייה מסורתית, שבה מכינים בשיטה של פעם סלוף ולחוח (3.5 שקלים ליחידה) וגם פיתות תימניות עבות וקובנה (24 שקלים). מאפייה תימנית נוספת המציעה תמהיל דומה של מוצרים אפשר למצוא בראשון לציון, ושמה "יאמן".

     

    הקולינריה הסקנדינבית רחוקה מאיתנו יותר מסקנדינביה עצמה, אבל יש לנו בארץ מאפייה שבה אפשר להריח את המחוזות הרחוקים דרך מאפים ועוגות, ושמה "פיקה". היא אומנם מוגדרת כמאפייה סקנדינבית, אבל למעשה היא לגמרי שוודית.

    מאפיית פיקה ()
    מאפיית פיקה

    המאפייה הזאת היא היחידה מסוגה בארץ, ויש לה שני סניפים הפועלים בתל אביב: אחד במרכז העיר ברחוב דיזנגוף, והשני ברחוב תושיה, שהוא רחוב המוסכים של שכונת מונטיפיורי. את המאפייה הזו פתח מייקל רוטשילד, שעלה משוודיה והביא לנו מאפי קינמון שוודיים, מאפה הל, מאפה זעפרן, דייניש, מרציפן, חלת זעפרן ואת עוגת הנסיכה הירוקה המפורסמת.

     

    "נולה" הייתה המאפייה הראשונה שהביאה את האפייה האמריקנית לתל אביב. יש שם ויטרינה מלאה במאפינס, Mississippi Mud Pie, Caramel Brownie Cheesecake, רול קינמון, עוגיות ענק, בייגלה, Buttermilk Biscuits, קאפקייקס מעוצבים ודונאטס עם גלייזים צבעוניים. מכיוון ש"נולה" היא גם בית קפה, אפשר לשבת ולאכול במקום ארוחת בוקר או טוסט אמריקני.

    בייגעלה ופרעצל בארץ (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    "Sweet Box" פועלת בצד השני של העיר, באזור פלורנטין, ומציעה יצירות דוגמת פאדג' בראוניז, עוגיות שוקולד צ'יפס ענקיות, קאפקייקס רד ולווט ועוגת בבקה, אוראו צ'יזקייק וקרם מרשמלו.

     

    מאפייה נוספת שמציעה מוצרי אפייה אמריקניים נקראת "The Show Room Bakehouse", ויש לה שני סניפים בתל אביב. ב"שואו רום" מתמחים בדונאטס וקרונאטס - שני המאפים הכי אמריקניים שיש, שמגיעים עם ציפויים ומילויים שונים, וגם בקרוגלאך, פיתוח של הקונדיטורים במקום, המשלב בין בצק קרואסון וטעמים כמו ציז'קייק או קוקוס ושוקולד לבן.

     

    המטבח הבוכרי מכיל שפע מאפים ולחמים מיוחדים, ואפשר למצוא כמה מאפיות בוכריות נטולות מיתוג שבהן אופים בשיטה המסורתית את המאפים הנהדרים של העדה. במרכז מסחרי ישן בדימונה פועלת "מאפיית הבוכרים", שבה דרך חלון קטן מוכרים צ'יבורקי מטוגנים ממולאים בבשר כבש עסיסי (9 שקלים), מנטי מאודים (6 שקלים) ומשולשי סמסה הממולאים בבשר, בצל ושבבי שומן כבש.

    מאפיית לחם בוכרי (צילום: גיא גמזו)
    מאפיית לחם בוכרי(צילום: גיא גמזו)
     

    ב"מאפייה בוכרית" בתל אביב תמצאו לחם בוכרי דקיק וגם פירוז'קי, צ'יבורקי, מטוגנים או אפויים ממולאים בתרד, בחומוס, בתפוח אדמה, בכרוב, בבשר, ביצ'אק שממולא בדלעת וגוז'גיז'ה הממולא בבשר בקר עם שומן כבש.

     

    באור יהודה פועלת "מאפיית בן פורת יוסף", שם מייצרים ליפושקה - לחם בוכרי עגול, וגם טוקי - מעין קרקר בוכרי (7 שקלים). ב"מאפיית לחם בוכרי" בשוק התקווה אופים בשיטה עתיקה לחם בוכרי קריספי, מבריק מבחוץ ואוורירי מבפנים, בתנור שהוא בעצם חדר, שבו הלחמים נאפים בהצמדה לדופן התנור. חוץ מהלחם יש פה גם נוניטקי - לחם קשה ומחורר כמו מצה, וגם מאפי גוז'גיז'ה ממולאים עם דלעת או עם כבש ובצל.

     

    במאפיית "כהן יחזקאל ובניו" שממוקמת ברחוב האצ"ל בשכונת התקווה פועל תנור עתיק שנראה כמו חור ענק בתוך כד אבן. בתור החור הזה אופים לאפות עיראקיות שאפשר למצוא בכל השיפודיות של השכונה.

     

    בוויטרינה הפונה אל הרחוב תמצאו גם עוגיות וקרקרים עיראקיים, ולפעמים גם מטגנים במקום בצק עגול ענקי. גם באור יהודה יש מאפייה עיראקית בשם "נעמה", ושם מציעים כעכים וסמבוסק במילוי גבינה או חומוס, זנגולה, באבא תמרים, באבא בג'יבן ופיתות עיראקיות בשרניות.

     

    מאפיית Dilek's Turkish Bakery הממוקמת בתל אביב אינה היחידה שמכינים בה בורקס, אבל הבורקס שתוכלו לטעום במקום הוא יחיד במינו בארץ. מדובר על מקום קטנטן של דילק בהג'י, שעלתה מטורקיה לפני 20 שנה, שאופה בחדר הפנימי בורקס שעשוי משכבות של בצק יופקה המבושל במים.

     

    בין השכבות של הבצק המלטף היא שמה מילוי נדיב של גבינה או של תרד וגבינה. מחיר המנה כ-25 שקלים, ויש גם בורקס מתוק שממולא בקרם פיסטוק עם פיסטוק מעל וגם בורקס פיצה. מלבד הבורקס תמצאו בוויטרינה של דילק גם עוגיות סולת ופודינג אורז בשם "קזנדיבי", שמזכיר את השילוב בין קינוח "ירח מתוק" למלבי.

     

    כתובות:

    דויד'ס בייקרי, בלפור 63 בת-ים, 077-3370350

    חצ׳פורייה, השקמה 5 ירושלים, 02-5373630

    Lela, חבשוש 42 תל אביב, 03-6041244

    לחם פומרנץ, פלורנטין 13 תל אביב, 03-5607856‏

    מאפה gluten free, משה דיין 4 חיפה, 04-6332424‏

    Sophie deli, סוקולוב 10 הוד השרון, 053-2466140

    קיורטוש, בוגרשוב 39 תל אביב, 03-5280606, בן ציון גליס 40, אזור התעשייה סגולה, פתח תקווה, 03-9342444, הכרמל 11 שוק הכרמל תל אביב, 03-7522918, ויצמן 6 רחובות, 08-9367979, דרך עכו 192 קניון הקריון 04-8759064, אייר פורט סיטי, 03-9792599

    מאפיית ויקטור, נחליאלי פינת חבשוש, כרם תימנים תל אביב

    יאמן, הרקפת 113 ראשון לציון, ‏053-8285822‏

    פיקה, תושיה 6 שכונת מונטיפיורי תל אביב, 03-5229505, דיזנגוף 267 תל אביב, 03-5229505

    נולה, דיזנגוף 197 תל אביב, 03-5230527‏

    Sweet Box, החלוצים 6 תל אביב, 03-6196030‏

    The ShowRoom Bakehouse, כיכר מלכי ישראל 11 תל אביב, 03-9335592‏, פנקס 3 תל אביב, 054-7355325‏, בית לחם 1 תל אביב, 03-7721188‏

    מאפיית לחם בוכרי, חנוך 52 שוק התקווה תל אביב

    מאפיית הבוכרים, הצאלה 7 דימונה, 058-7976799

    מאפיה בוכרית, מסילת ישרים 41 מרכז אסיה תל אביב, 03-6393859

    מאפיית בן פורת יוסף, שדרות אליהו סעדון 122, אור יהודה, 050-2214492

    כהן יחזקאל ובניו, האצ"ל 76 תל-אביב

    Dilek's Turkish Bakery, דרך ההגנה 33 תל אביב, 054-9021634‏

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אפיק גבאי
    המאפיות הכי מיוחדות בארץ
    צילום: אפיק גבאי
    מומלצים