שתף קטע נבחר

מבקתה אקולוגית לאפייה בתנור סולארי: לגלות את הערבה

מפעל אצות, עץ מתושלח, פעילות אקולוגית, סיור בעזרת חמשת החושים, סיור-סיפור חקלאי, שמורת חי מיוחדת במינה, סולמות ונקיקים ועוד המון דברים - אזור הדרום של ישראלי הוא לא רק נוף מדברים בראשיתי, אלא הרבה יותר מזה. הנה כמה הצעות מהאורחים שיציגו בתערוכת התיירות הבינלאומית שתיערך בישראל

בשיתוף כנס IMTM 

 

מדינת ישראל מחולקת לששה מחוזות, והגדול מביניהם הוא מחוז הדרום שכולל את כל שטחי הנגב ועמק הערבה, והוא גם המחוז היחיד שיש לו שני ימים - הים התיכון והים האדום. חוץ מהנתונים האלו, אזור הדרום הוא כר פורה לטיולים מהנים, טבע מיוחד במינו, בעלי חיים וצמחים שלא תמצאו במחוזות אחרים (כמו שושנת יריחו האמיתית) ומסלולי טיול שמשלבים פעילויות לכל המשפחה.

 

"דרך הערבה" ורשות הטבע והגנים, שיציגו בתערוכת התיירות הבינלאומית השנתית - 2020 IMTM - International Mediterranean Tourism Market, שתיערך בישראל בחודש פברואר, מציעים לכם מגוון מסלולי טיולים, פעילויות ואפשרויות לינה שיאפשרו לכם להכיר את היופי שבדרום.

 

קיבוץ קטורה - טיול למפעל אצות ומתושלח

מפעל אצות ומתושלח - סיור בקיבוץ קטורה
מפעל אצות ומתושלח - סיור בקיבוץ קטורה

מה בתכנית?

1. "מתושלח" הוא עץ תמר יחיד מסוגו בעולם שהונבט מגרעין עתיק בן 2000 שנה ונתגלה בחפירות במצדה. מדובר בשריד אורגני אותנטי מתקופת בית המקדש.

 

2. תצפית והסבר על השדה הסולארי הראשון במדינת ישראל, והראשון בעולם המנוקה באופן אוטומטי ע"י רובוטים.

 

3. הסבר ותצפית על החווה החדשנית והיחידה מסוגה בעולם לגידול אצות, המשלבת חקלאות מים בלב המדבר.

 

4. תצפית והסבר על מטע התמרים: הסבר על חיי הקיבוץ השיתופי וערכיו במבחן הזמן. כמו גם, טעימות של ליקרים מקומיים בלובי הממוזג של חדרי האירוח. משך הסיור כשעה וחצי. שפות: עברית, אנגלית, רוסית, צרפתית וגרמנית. הסיור חינם לאורחי הלינה הכפרית בקטורה.

 

  • עוד בקטורה - השכרת אופני הרים, ייעוץ לאורחים אודות מסלולי טיול באזור, גלריית אמני הקיבוץ וקפה אינטרנט.
  • הסיור בתאום מראש לקבוצות ומשפחות ובתשלום.

סיור במפעל אצות ומתושלח - קיבוץ קטורה
סיור במפעל אצות ומתושלח - קיבוץ קטורה

 

לינה בקיבוץ קטורה: אירוח כפרי באווירה פסטורלית ומדברית, לקבוצות, משפחות וזוגות, מהארץ ומחוצה לה. בבית הארחה הקיבוצי קיימים 44 חדרי אירוח מרווחים ונעימים בהם חדרי זוגות ("מרולה"), חדרי משפחה ("פיאטיה"), סוויטות ודירות אירוח גדולות ("ארגניה"). החדרים מעוצבים ומרוהטים לנוחיות האורחים. היציאה לחצר חושפת נופים של מדשאות רחבות ופינות ישיבה נעימות ומוצלות, כשהלובי הכפרי משמש כגלריה ובה צילומים, תכשיטים ומנורות אווירה, פרי יצירותיהם של אמני הקיבוץ. ארוחות הבוקר והערב מוגשות לאורחים בחדר האוכל השיתופי.

 

קיבוץ לוטן - טיול אקו כיף - המרכז לאקולוגיה יצירתית

אקו כיף, המרכז לאקולוגיה יצירתית בקיבות לוטן, מציע סיורים חווייתיים לכל המשפחה.

 

אקו כיף בקיבוץ לוטן
אקו כיף בקיבוץ לוטן
  

מה בתכנית?  

1. פעילות במגרש משחקים העשוי מחומרים ממוחזרים ובו סדנאות לכל המשפחה.

 

2. סדנאות בנייה באדמה.

 

3. סדנאות המסבירות איך מספיקים חשמל מהשמש.

 

4. משחקי מיני גולף.

 

5. סיורים אקולוגיים בקיבוץ: באזורים ציבוריים ובבתים אקולוגיים המפיקים חשמל באמצעות אנרגיית השמש.

 

6. התנסות בבנייה אלטרנטיבית.

 

7. גינון אורגני.

 

לינה בקיבוץ לוטן:  קיבוץ לוטן הנו קיבוץ אקולוגי, המזמין את התיירים להתארח בחדרי האירוח המצופים בטיח אדמה אמנותי. מדובר ב-20 חדרי אירוח אקולוגיים שמתאימים לזוגות ומשפחות, בחצר כפר האירוח ערסלים ופינות ישיבה קסומות הבנויות כולן מאדמה. הבקתות האקולוגיות מאפשרות למטיילים ניתוק מחיי יום יום העמוסים ומחיבור הרציף אל האינטרנט.הבקתות המרוחקות מחברות אותם אל הטבע בעזרת פעילויות, כמו: כיבוס כביסה באמצעות פידול על אופניים או אפיית עוגיות בתנור סולארי. מחוץ לחדרים ממוקמות פינות ישיבה בהן ניתן לשמוע את ציוץ הציפורים בשעות הבוקר, ולהביט בשמי הלילה זרועי הכוכבים בלילות המדבר.

 

ביקתות אקולוגיות בקיבוץ לוטן
ביקתות אקולוגיות בקיבוץ לוטן
 

קיבוץ אליפז - חממת חמשת החושים, סיור בין ענפי החקלאות ושדה סולארי

קיבוץ אליפז מציעים סיור בחממות ובשדות הפתוחים של הקיבוץ והיכרות עם ה"היי-טק" של החקלאות המדברית.

 

חממת חמשת החושים בקיבץ אליפז
חממת חמשת החושים בקיבץ אליפז
 

מה בתכנית? 

1. קטיף של הגידולים העונתיים שפתוח בכל שבת.

 

2. סיור חקלאי לרפת הדרומית.

 

3. חקלאות מדברית - ביקור וטעימות פומלה בפרדס הדרומי ביותר בעולם ובמטע התמרים הגדול של הקיבוץ, וסיור על איך גדלים במדבר תמרים ופומלות, ואיך מסתדרות פרות הולנדיות באמצע המדבר.

 

4. סיור המסביר על שיטת טיפול ביולוגית בשפכים המבוססת על קרקע ומים.

 

5. סיור בין בתי החברים בקיבוץ תוך הסבר על חיי הקהילה השיתופיים והפרנסה של 25 משפחות צעירות שהקימו קיבוץ צעיר בערבה.

 

6. סיור מודרך בין ענפי החקלאות בקיבוץ - קיבוץ אליפז נמצא בפתחה של בקעת תמנע, משם יוצאים למגוון סיורים ופעילויות עם צוות ההדרכה.

 

7. אנרגיה מתחדשת - סיור בטורבינות רוח ושדה סולארי והסבר על האופן בו מטהרים מים באופן אקולוגי.

 

8. דיונות ועפיפונים - התגלגלות בדיונות, והעפת עפיפונים בדיונת סמר.

 

לינה בקיבוץ אליפז: בקצה הערבה הדרומית, בפתחו של פארק תמנע, שוכן כפר נופש מדברי המספק אווירה קיבוצית של חופש וחוויה בערבה, שנותן הזדמנות "להוריד הילוך" ולהצטרף לקצב המדבר. בכפר 25 חדרי אירוח המתאימים לזוגות ומשפחות, מתוכם חדר מונגש לנכים. החדרים מרוהטים בקפידה בריהוט מעץ מלא ועוצבו בהשראת הסביבה על-ידי אמני הקיבוץ. חדרי האירוח מוקפים גינות ירוקות ומדשאות רחבות, פינות ישיבה מוצלות ועמדות ברביקיו לשימוש האורחים. ארוחת הבוקר מוגשת בסלסילת פיקניק הישר לחדר האירוח.

 

מטיילים המעדיפים לינת שטח, מוזמנים להתארח מאתר הקמפינג ובו אוהל אירוח גדול עם מזרנים ומחצלות ושטח להקמת אוהלים משפחתיים. פינת מדורה, מנגל לשימוש האורחים, סאג' לאפיית פיתות, מקלחות ושירותים.

לינה בקיבוץ אליפז
לינה בקיבוץ אליפז
 

טיול בפארק תמנע

פארק תמנע נמצא כ-25 ק"מ צפונית לאילת, הפארק משתרע על שטח של כ-60 קמ"ר וחושף בפני מבקריו שכבות סלע מתקופות שונות לאורך ההיסטוריה. מרכז המבקרים החדש שנבנה בכניסה לפארק, מספר את סיפור כורי הנחושת ואורח חייהם של הכורים המצריים, שיטות כרייה אז והיום, סרטי המחשה וכלי כרייה שנמצאו בחפירות הארכיאולוגיות באתר.

 

בפארק תמנע ישנם למעלה 25 מסלולי טיול המתאימים למשפחות, מיטיבי לכת, רוכבי אופניים ותרמילאים. בין האתרים המפורסמים "הפטרייה", "הקשתות", "עמודי שלמה", מקדש האלה חתחור, "קניון הפרצופם", מכרות הנחושת, סינגל תמנע ואחרים.

 

טיול בפארק תמנע
טיול בפארק תמנע
 

מה בתכנית? 

1. בסמוך לאגם בפארק נמצא אהל מועד - שחזור מדויק של המשכן שליווה את בני ישראל בנדודיהם במדבר, על-פי המתואר במקרא. הביקור בתאום מראש ובתשלום.

 

2. סיורי שקיעה ולילה - בחודשי הקיץ מתקיימים סיורי שקיעה ולילה ב"דרך הנחושת והאור" סיור מודרך אל אתרי הפארק המוארים בצלליות על ההרים.

 

3. שייט בסירות פדלים באגם.

 

4. מילוי בקבוקים בחול צבעוני.

 

טיול באגם בפארק תמנע
טיול באגם בפארק תמנע
  

5. הטבעת מטבעות נחושת.

 

6. השכרת אופני הרים וטיול בשטח.

 

7. ארוחה במסעדת חאן המלך שלמה המגישה ארוחות ניגובים.

 

8. אתר קמפינג וחניון "ווילה קאמפ".

 

פארק תמנע
פארק תמנע
 

לינה בפארק תמנע: חדרי אירוח נעימים ומרווחים בלב פארק תמנע - מהפארקים היפים בעולם. חדרי האירוח ממוקמים בלב לבו של הפארק, לצד האגם. בנוסף, ניתן ללון גם באתר הקמפינג באזור ב'ווילה קאמפ'- אוהלים משודרגים הכוללים שירותים ומקלחת בתוכם, או בקרוונים ניידים עם נוף לנחל.

 

קיבוץ אילות - סיור חקלאי "בין השדות"

סיור חקלאי יוצא דופן שייקח אתכם לתוך סיפורו של הקיבוץ הדרומי בעולם הטובל בנופים של זהב, מדבר וים. בסיור ניתן לנסוע בין נופים עוצרי נשימה של הרי אדום ומטעי התמרים של קיבוץ אילות, לשמוע כיצד פלוגה קטנה הגיעה לגבעת עפר והפכה אותה לנווה מדבר ירוק ויפהפה המשקיף לנופי מדבר ומפרץ אילת. בסיור, המודרך על ידי אחד מוותיקי הקיבוץ, תוכלו לשמוע על חקלאות ענפה במדבר, להביט מקרוב על מסוף גבול רבין ולשמוע על קשרינו עם הירדנים וכיצד ילדה אחת קטנה מקיבוץ אילות קשורה לחתימה על הסכם השלום עם ירדן.

 

בנוסף, המטיילים יקבלו הרצאה על כיצד התמר הפך למניה הכי חמה ושווה להשקעה בערבה, וכמובן לשמוע על החיים בקיבוץ שיתופי בשנת 2020. את הסיור מקנחים בסיידר תפוחים משובח לצד טעימות מתמרי המג'הול של הקיבוץ.

 

סיור חקלאי בין השדות בקיבוץ אילות
סיור חקלאי בין השדות בקיבוץ אילות
 

מה בסיור?

1. סיפורו של קיבוץ אילות.

 

2. מסוף יצחק רבין - מעבר הגבול לירדן.

 

3. פריחת עצי התמר. סיפור עלילות עיראק והבאת העצים לארץ.

 

4. טעימות מתמרי המג'הול המתוקים שלנו לצד סיידר תפוחים משובח.

 

5. הסברים בהתאם לגידולי השדה.

 

תיאטרון אלעד בקיבוץ אילות
תיאטרון אלעד בקיבוץ אילות

 

לינה בקיבוץ אילות: חוויה ייחודית בקיבוץ הדרומי ביותר בעולם, השוכן בראש גבעה המשקיפה לנוף מרהיב של מפרץ אילת, הרי אילת והרי אדום. בקיבוץ אילות 41 יחידות נופש כפרי (25 חדרים משפחתיים, 16 חדרים זוגיים). היחידות מרווחות, ממוזגות, ומוקפות במרחבי דשא ירוקים, פינות ישיבה מוצלות, ערסלים ואוירה קיבוצית.

 

בנוסף, המטיילים יוכלו ליהנות מבריכה חיצונית ומקורה (שירות הניתן ע"י מלון יו סאנרייז הנמצא בקיבוץ), ארוחות במסעדת כפות תמרים, פינות ברביקיו והרבה הרבה ירוק בעיניים, והכל בלב המדבר.

 

לינה בקיבוץ אילות
לינה בקיבוץ אילות
 

טיולי וחניוני רשות הטבע והגנים: 

 

שמורת הטבע חי בר יטבתה

חצי שעה נסיעה מהעיר אילת, סמוך לכביש הערבה, נמצא נווה המדבר של יטבתה, ובו פרויקט פורץ דרך של רשות הטבע והגנים להשבת חיות בר שנכחדו מנופי ארצנו, בפרט פראים וראמים. השמורה מציעה לכל המשפחה מסלול נסיעה וביקור בשמורה המיועד לכל כלי הרכב (חשוב לציין שאסור לרדת מהרכב) ומאפשר צפייה בבעלי החיים – פראים, ראמים, צבאים, יענים, ובעופות דורסים.

 

השמורה כולה משתרעת על מלחת יטבתה (משני עברי כביש הערבה), בין צוקי שיירות במערב לגבול ירדן במזרח, ושטחה כ-32 אלף דונם. המרחב מדברי צחיח (כמות המשקעים בו כ-25 מ"מ גשם בלבד בשנה). אזור המלחה עשיר יחסית בצמחייה ולכן מאפשר קיום של מגוון בעלי חיים. זו הסיבה לבחירה באזור זה לפרויקט ייחודי להשבת חיות הבר הגדולות שנכחדו מנופי ארצנו.

 

יען  בשמורת טבע חי בר יטבתה (צילום: דורון ניסים, רשות הטבע והגנים)
יען בשמורת טבע חי בר יטבתה(צילום: דורון ניסים, רשות הטבע והגנים)

 

משחרות ליטבתה - מסלול טיול בשמורת טבע צוקי שיירות

מסלול טיול מאתגר בשביל למיטיבי לכת היורד ממצוקי שחרות אל ערוץ נחל בערבה הדרומית, וחושף אתרי עבר פרהיסטוריים, נופי מדבר בראשית ושרידי מצודה רומית ביטבתה.

 

מה במסלול? אל טור השיניות: השביל עובר בין הגבעה שעליה הולך ונבנה כפר הנופש לבין היישוב שחרות, ולאחר כ-700 מ' מגיע לראש המצוק ממנו נשקף נוף מרהיב לעבר יישובי הערבה השוכנים למרגלותיו: יטבתה, גרופית וקטורה, והרי אדום. הפרש הגובה מתחילת הטיול עד סופו הוא כ-450 מ'. כאן, בקטע התלול, השביל מתגבר על הפרש הגובה בכמה עיקולים חדים. כדאי לעצור לאחר כ-400 מ', בעיקול הסלע הגדול ובו סימון השביל המפנה שמאלה. מכאן יש תצפית יפה על השלוחה הקטנה שלמרגלות נקודה זו. על גב השלוחה בולט טור של גלי אבנים. עוזי אבנר, הארכיאולוג שחקר את בקעת עובדה וסביבתה, מכנה את טור גלי האבנים בשם "טור שיניות" – אחרים כאלו נמצאו בראשי גבעות במקומות רבים בנגב ובסיני. טורים דומים התגלו גם במדבר סהרה, בעבר הירדן ובחצי האי ערב. טורי השיניות שימשו כנראה מוקדי עלייה לרגל, ועל כך מעידים השבילים שעלו אליהם.

 

עצי שיטה בשמורת טבע יטבתה (צילום: יעקב שקולניק, רשות הטבע והגנים)
עצי שיטה בשמורת טבע יטבתה(צילום: יעקב שקולניק, רשות הטבע והגנים)
 

 

סולמות ונקיקים: לאחר שחולפים על פני טור השיניות, השביל נמשך לתוך נקיק צר. השביל יוצא מהנקיק, עוזב את הערוץ ומטפס במדרון נמוך שמאלה. אחר כך הוא יורד ומתלכד עם דרך העפר העולה מיטבתה לשחרות (סימון שבילים ירוק). ממשיכים ימינה בעקבות סימון השבילים הכחול. תחילה צועדים בערוץ רחב ומגיעים למפל סלע. לאחר מכן יורדים בערוץ בעזרת סדרה קטנה של סולמות מתכת וכבל ביטחון הקבועים בנחל. השביל מוותר על המפל הבא. הוא מקיף אותו מימין, ונכנס לנקיק צר נוסף, שקירותיו בנויים סלע גיר סדוק מאוד ובקצהו עוד מפל.

 

תצפית על יטבתה: השביל חוצה את הערוץ הרחב של אחד מיובלי נחל שחרות ומטפס על הרכס הנמוך המפריד בין הר הנגב לערבה. אורך הקטע לראש הרכס הוא כמעט 2 ק"מ. כאן, כ-120 מ' מעל יטבתה והערבה, יש תצפית על סוואנת עצי השיטה המרהיבה.

 

מצד יטבתה: השביל יורד אל עמוד מתח גבוה. הגבעה משמאל מתנשאת מעל מישור הערבה ובולטים בה שני גלי אבן גדולים. המקום היה נווה מדבר גדול ובני אדם ישבו כאן ישיבת קבע מאז התקופה הכלכוליתית (אלף 4 לפסה"נ). האדם השאיר אחריו שרידי התיישבות רבים, והשביל עובר בין שני שרידי המבנים הבולטים ביותר.

 

ראם לבן בשמורת טבע חי בר יטבתה (צילום: יניב כהן, רשות הטבע והגנים)
ראם לבן בשמורת טבע חי בר יטבתה(צילום: יניב כהן, רשות הטבע והגנים)
 

סיום הטיול: מי שארגן מראש רכב מאסף במצודה, מסיים כאן את הטיול. השאר ממשיכים בעקבות סימון השבילים הכחול אל המחנה הצבאי שמדרום לקיבוץ יטבתה. מהמחנה נסללה לאחרונה טיילת להולכי רגל. הולכים על הטיילת כ-700 מ' ומגיעים למעבר תת-קרקעי. כאן חוצים בבטחה את כביש הערבה ומסיימים את הטיול בפונדק יטבתה. בצדי הכביש תמצאו תחנות אוטובוס לאילת ולצפון הארץ.

 

כך תגיעו: לשחרות: מכביש 12 פונים לכיוון היישוב שחרות. אחרי כ-6.5 ק"מ מגיעים לדרך העולה לכפר הנופש ההולך ונבנה על מקומו של חאן שחרות. הכניסה לשביל היא כ-300 מ' משם, מסומנת בסימון שבילים כחול בדיוק מול שלט הכניסה לשביל ישראל.

ליטבתה: מכביש 90 פונים מערבה ליטבתה. אפשר לחכות למטיילים על כביש הערבה הישן או להמשיך למצודת יטבתה בעקבות סימון השבילים הכחול.

 

אורך המסלול: כ-8 ק"מ עד מצד יטבתה, כ-10 ק"מ עד פונדק יטבתה

משך המסלול: כ-4-6 שעות למטיבי הלכת.

 

המסלול הארוך בהר אמיר - המלצה למסלול טיול בשמורת טבע הרי אילת

טיול משפחתי מאתגר במעלה הר אמיר במעין גן שעשועים גיאולוגי, נופי אבן גיר וחול בשלל צבעים וצורות שפוסלו על ידי הטבע, מכרות נחושת עתיקים ולקינוח - תצפית מרהיבה לעבר הרי אדום ומפרץ אילת.

הר אמיר (צילום: יעקב שקולניק, רשות הטבע והגנים)
הר אמיר(צילום: יעקב שקולניק, רשות הטבע והגנים)

מה במסלול? נקודת מוצא: רחבת החניה למרגלות השביל שעולה להר אמיר. הדרך היא אותה הדרך לעמודי עמרם, אך נוסעים בה רק כ-6 ק"מ מהכביש, אל מרגלות גבעת יוכבד. ממקום זה עולה שמאלה שביל מסומן ירוק.

 

נקודת סיום: נוסעים מגבעת יוכבד כ-3 ק"מ לכיוון כביש 90, פונים מערבה בדרך מסומנת ירוק המובילה לקניון שחורת ונוסעים בה כ-2 ק"מ עד נחל אמיר (שביל מסומן כחול). הדרך עבירה לכל רכב. יש צורך ברכב מאסף.

 

מרחבת החניה עולים מערבה בשביל מסומן ירוק. סמוך לנקודת המוצא נראים שרידי מחנה להפקת נחושת. השביל עולה בתלילות במסלע אבן חול לבנה. הר אמיר (443 מ') בנוי שכבות אבן חול לבנות ואדומות בבסיסו, ומעליהן שכבה של סלעי גיר צהובים. נטיית השכבות יוצרת מצלעות גיר יפות. ראש המעלה הוא נקודת תצפית מצוינת על נופו המרהיב של מפרץ אילת ודרום הרי אילת.

 

מנקודת התצפית יורדים בשביל המסומן ירוק עד למפגש עם שביל מסומן כחול. נוטשים את השביל הירוק ויורדים בשביל הכחול בערוץ נחל אמיר. הנחל יוצר קניון צר ויפה באבן חול צבעונית. לקראת סוף המסלול שיפוע הנחל מתמתן והדרך לנקודת הסיום עוברת במישור. יש לצעוד בזהירות שכן אבן החול פריכה.

הר אמיר (צילום: יעקב שקולניק, רשות הטבע והגנים)
הר אמיר(צילום: יעקב שקולניק, רשות הטבע והגנים)
  

כך תגיעו: נוסעים מאילת צפונה בכביש הערבה (כביש 90) ולאחר כמה דקות נסיעה, בין סימני ק"מ 20-21, פונים מערבה בדרך עפר מסומנת כחול. אחרי כ-2.5 ק"מ פוגשים דרך מסומנת ירוק (הפונה שמאלה). ממשיכים בדרך המסומנת כחול צפונה (ימינה). לאחר כ-5 ק"מ מגיעים לרחבת החניה של עמודי עמרם. הדרך עבירה לכל רכב.

 

משך המסלול: כ-5-6 שעות

 

עין חצבה - מסלול טיול בשמורת טבע מכתשים עין יהב

טיול קליל במיוחד שתוכלו לעשות בדרך לאילת, באתר קדום ומעניין ששכן על דרך הבשמים הידועה. באתר רב הנסתר על הגלוי - שרידים מרשימים של מצד ואכסניה מתקופות שונות: מימי שלמה המלך דרך הנבטים, האדומים והרומאים ומעיין חרב שלצדו עץ השיזף הגדול והעתיק ביותר בארץ שעליו מספרים אגדות רבות, כולל על מטמון אבוד.

 

מה במסלול? נקודת מוצא וסיום: עין חצבה (עיר אובות). צומת הדרכים החשוב והמעיין הנובע במדבר הפכו את עין חצבה למקום בעל חשיבות רבה בימי קדם, ומאז תקופת המקרא הוא זכה לאזכורים רבים. בעין חצבה התגלו ממצאים מכמה תקופות: שלוש מצודות מתקופת המלוכה, שרידי תחנת דרכים נבטית ומצודה מהתקופות הרומית והביזנטית (עוד פרטים בסעיף ארכיאולוגיה והיסטוריה).

 

כך תגיעו: כתבו בוויז/ גוגל מפות: עיר אובות. בצומת עין חצבה פונים מערבה לכביש 227. לאחר כחצי קילומטר פונים דרומה ומנווטים אל הגבעה הקטנטנה שבראשה סככה ושלושה שולחנות פיקניק. למרגלותיה שרידי מצודה עתיקה ועץ שיזף ענקי.

 

אורך המסלול: כ-500 מטר.

משך המסלול: חצי שעה עד שעה.

 

חניון הלילה בשמורת יטבתה (צילום: זוהר בן שטרית, רשות הטבע והגנים)
חניון הלילה בשמורת יטבתה(צילום: זוהר בן שטרית, רשות הטבע והגנים)
 

הצעת לינה באזור הטיולים: חניון לילה שמורת טבע חי-בר יוטבתה - על כביש 90 (ים המלח – אילת) בין הקיבוצים יטבתה וסמר, 35 ק"מ צפונית לאילת. קו 390 מתל-אביב, 397 מבאר-שבע, 444 מירושלים, 991 מחיפה לסמר. כתבו בוויז/ מפות גוגל: חניון לילה שמורת טבע חי-בר יוטבתה.

 

החניון מציע: תאורה מלאה, מקלחות מים חמים (9 תאי מקלחות), תאי שירותים (9 תאי שירותים), מקלחת ושירותים לנכים, ברזיות מים לשתייה, נקודות חשמל, ספסלים ושולחנות פיקניק קבועים וניידים, נקודות לטעינת טלפונים ניידים, פינות לקומזיץ (ניתן לרכוש ערכה במקום), עמדות להדלקת מצלים (מנגלים), מיחם מים חמים (לקבוצות בלבד), מטבח שדה, משטחי עבודה, כירות גז לבישול, כיורים לשטיפת כלים, מקררים גדולים, מקפיא ועוד.

 

החניון פעיל לאורך כל השנה. ניתן להזמין מקום לינה דרך אתר רשות הטבע והגנים והמחיר כולל את עלות הכניסה ביום למחרת לסיור באתר.

  

מרכז שירות למבקר: שעות פתיחה: בימים א'-ה' 16:00-8:30 ביום ו' 15:00-8:30.

 

תערוכת התיירות הבינלאומית השנתית, IMTM 2020- International Mediterranean Tourism Market, תערך בישראל בפעם ה-26, ב'אקספו' תל אביב בביתנים 1 ו-2, בין התאריכים 11-12 בפברואר 2020, ותהיה פתוחה לקהל הרחב ללא עלות

 

בשיתוף כנס IMTM

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פארק תנמע - חוויה לכל המשפחה
מומלצים