שתף קטע נבחר

שיא של עשור: כ-24% מהאוכלוסייה התחסנו לשפעת

זינוק משמעותי במספר המתחסנים נגד שפעת: יותר משני מיליון בני אדם כבר התחסנו. עלייה ניכרת במתן חיסונים לילדים עד גיל חמש, חולים כרוניים ומבוגרים מעל גיל 65. משרד הבריאות: "אנחנו עדיין לא בסוף עונת השפעת, הציבור מוזמן להמשיך להתחסן"

פרסום ראשון: שיא של עשור בנתוני ההתחסנות מפני שפעת. כ־24 אחוזים מהאוכלוסייה בישראל התחסנו עד כה בארבע קופות החולים, כלומר - למעלה מ־2 מיליון בני אדם.

  

על פי הנתונים, העלייה המשמעותית ביותר ניכרת בקבוצת הילדים בני חצי שנה עד גיל חמש, כאשר עד כה התחסנו 23.5 אחוז מהאוכלוסייה, כלומר 6.5 אחוזים יותר מאשר בחורף הקודם. עוד ניכרת עלייה בקרב קבוצות בסיכון: אחת מהן היא החולים הכרוניים, מתוכם התחסנו עד כה 36.7 אחוזים, וגם בקרב מבוגרים מעל גיל 65 חלה עלייה עם 58.6 אחוזי התחסנות.

  

Flu vaccines  (Photo: Gil Yohanan)
שיא של עשור בנתוני ההתחסנות(Photo: Gil Yohanan)

 

המאבק בשפעת עד כה:

השפעת לא נבלמת: מ-133 ל-216 חולים במצב קשה

מכת שפעת קשה בארה"ב: 2,900 מתו; 55 אלף אושפזו

יומיים המתנה במיון, אשפוז בחדר האוכל: בתי חולים בקריסה

 

משלוחים עם אלפי חיסונים שהוזמנו הגיעו לארבעת הקופות: כללית, מכבי, מאוחדת ולאומית, ובזכותם כעת הם קיימים במלאי הסניפים וניתן להגיע ולהתחסן. גורמי המקצוע במשרד הבריאות ציינו שאחוזי ההתחסנות הגבוהים משביעי רצון: "אנחנו עדיין לא בסוף עונת החורף ולא בסוף עונת השפעת. לקופות יש מלאי חיסונים, והציבור מוזמן להמשיך להתחסן".

  

מבצע החיסון נגד שפעת החל השנה מאוחר בעקבות עיכוב עולמי של כחודש בהחלטה על הרכב החיסון על ידי ארגון הבריאות העולמי. בתחילה היה חשש כי הדבר ישפיע על נתוני ההתחסנות, אך כעת ברור שהחשש הזה התפוגג. השפעת הגיעה השנה לישראל מוקדם מהרגיל, ודוחות משרד הבריאות הצביעו על כך שמספר החולים הקשים שאושפזו בבתי החולים היה גבוה בהשוואה לשנים האחרונות.

  

ב"ידיעות אחרונות" פירסמנו כי לאור המחסור בחיסונים שנוצר מוקדם יותר השנה, פנה לפני כשבועיים שר הבריאות יעקב ליצמן במכתב לראש הממשלה וביקש את תמיכתו בהקמת מפעל לייצור חיסונים נגד שפעת בישראל.

  

שפעת היא מחלה נגיפית מדבקת. דרכי ההדבקה הן על ידי פיזור הנגיף באוויר בעת שיעול, עיטוש או מגע עם הפרשות מהאף וליחה, שמפיצים תרסיס של טיפות רוק מיקרוסקופיות המכיל כמות גדולה של הנגיפים. המחלה מתבטאת לרוב בחום (מעל 38 מעלות), כאב גרון, כאב ראש, נזלת, שיעול, כאב שרירים, וכן חולשה ועייפות ואיבוד תיאבון. סיבוך אופייני של השפעת הוא דלקת ריאות, שבגללה זקוקים החולים לעיתים לאשפוז. האוכלוסיות המוגדרות כנמצאות בסיכון גבוה הן: ילדים קטנים, נשים בהיריון, קשישים וחולים כרוניים עם דיכוי של מערכת החיסון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
Photo: Gil Yohanan
עלייה במספר המתחסנים
Photo: Gil Yohanan
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים