שתף קטע נבחר

מגפת הווירוס המסתורי מסין: מעל 200 מקרים; ישראל נערכת

הרשויות בסין מדווחות על המשך התפשטות הנגיף המסתורי הגורם לדלקת ריאות קשה, מחוץ לעיר ווהאן בה פרצה המגפה. עדיין לא ידוע הרבה על אופיו של הווירוס הקטלני ממשפחת ה"קורונה" שאין לו טיפול או חיסון וכבר גרם לשלושה קורבנות. משרד הבריאות צפוי לצאת בימים הקרובים בהנחיות לרופאים למקרי הדבקה אפשריים

 

 

הנגיף המסתורי מסין ממשיך להתפשט: סין מאשרת כי מספר מקרי ההדבקה בדלקת הריאות הקשה עלה בסוף השבוע ליותר מ-200, ומספר מקרי התמותה זינק לשלושה. שלושה מקרי הדבקה דווחו מחוץ לסין. בישראל עוקבים אחר התפשטות הווירוס ויפיצו בימים הקרובים הנחיות לצוותי הרפואה.

 

במהלך הימים האחרונים התפשט הווירוס ויצא מהעיר ווהאן שם הוא התגלה לראשונה אל ערים נוספות. עד כה נרפאו מהמחלה 25 איש, אולם היתר עדיין מאושפזים, כשהטיפול שניתן הוא תמיכתי: השגחה, מתן חמצן או אנטיביוטיקה למניעת זיהומים חיידקיים משניים לדלקת הוויראלית לה גורם הנגיף. מחוץ לסין, דווחו שלושה מקרי הדבקה: האחד של נוסע שטס לתאילנד, השני של אדם שטס ליפן והשלישי של חולה שהגיעה לדרום קוריאה. כל הנדבקים הגיעו מהעיר ווהאן בסין והושמו בבידוד.

 

הונג קונג נמל תעופה בדיקות ל באים מ ווהאן סין נגיף מסתורי (צילום: AP)
היערכות בשדות התעופה בעולם להתמודדות עם הווירוס(צילום: AP)

 

משרד הבריאות הישראלי טרם החליט כיצד לנקוט, אולם גורם בכיר במשרד מסר ל-ynet כי בימים הקרובים צפוי המשרד להעביר הנחיות כלליות לרופאים כיצד לזהות חשד למחלה. במשרד לרוב עוקבים אחר הנחיות ארגון הבריאות העולמי והמרכז לבקרת מחלות האמריקני, שטרם הפיצו הנחיות לרופאיהם. עם זאת, בארה"ב החלו בבדיקות ניטור בכמה נמלי תעופה, למגיעים מסין, הכוללים בדיקת חום באמצעות מכשיר אינפרא אדום.

 

כפי הנראה, ימליץ המשרד לרופאים לבודד חולים פוטנציאליים שיגיעו מסין, בפרט מהעיר ווהאן ולהשגיח על סימני הדבקה אפשריים הכוללים חום גבוה, שיעול עד כדי קוצר נשימה חמור. נכון להיום, אין כוונה לבצע בדיקות כלשהן למגיעים לשדה התעופה בן גוריון. מאחר שאין כל חיסון נגד המחלה, יכולת ההתגוננות בפניו מוגבלת.

 

ד״ר אמיליה אניס, מנהלת האגף לאפידימיולוגיה שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות הסבירה: "אנחנו עומדים בקשר עם ארגון הבריאות העולמי ועם המרכז האמריקאי והאירופאי לבקרת מחלות בשביל לקבל הערכת מצב מדויקת וההנחיות שלנו תהיינה בהתאם. בינתיים אנו ממליצים לכל הנוסעים ליווהאן בסין להימנע ממגע עם בעלי חיים (חיים ומתים) ולהימנע מלשהות בשווקים של בעלי חיים. עוד מומלץ להימנע ממגע עם חולים הסובלים ממחלה נשימתית ולשמור על הגיינה". 

 

צפו: היערכות בשדות תעופה להדבקה אפשרית

 

 

 

מה ידוע עד כה על המחלה?

היא נגרמת מנגיף ממשפחת ה"קורונה-וירוס", אותה משפחת נגיפים שגרמה גם למחלת ה-SARS . במשפחה זו ידועים 6 זנים הפוגעים בבני אדם, והזן החדש הוא השביעי במספר. הווירוסים ממשפחה זו שכיחים מאוד בבעלי חיים שונים. רק במקרים חריגים מאוד הנגיפים עוברים מבעלי החיים לבני אדם.

 

רשויות הבריאות בסין דיווחו כי מרבית הנדבקים הם מהעיר ווהאן וביקרו בשוק פירות ים ובעלי חיים. עם זאת, חלק מהנדבקים לא ביקרו באותו שוק, מה שמגביר את ההערכה שהווירוס מתפשט גם בין בני אדם.

 

מידת התפשטות הווירוס אינה נרחבת כמו בחצבת או שפעת, שכן אף אחד מעובדי שירותי הבריאות שטיפלו בחולים לא נדבק, וגם לא 700 אנשי קשר של אותם החולים. עד כה אובחנו כאמור יותר מ-200 מקרי הדבקה, אולם בארגון הבריאות העולמי סבורים כי מספר מקרי ההדבקה האמיתי גבוה הרבה יותר ועשוי אף להגיע לאלפים.

 

בשנת 2003 התפשטה מגפת ה SARS ליותר מעשרים מדינות באסיה, אירופה, צפון ודרום אמריקה. ברחבי העולם חלו יותר מ-8,000 איש ו- 774 חולים מתו. הסארס עבר מאדם לאדם באמצעות נשיקה, שימוש בכלים משותפים או שיחה קרובה מאוד בין בני אדם. עדיין לא ברור מה אופיו של הוירוס החדש, ועד כמה הוא דומה לנגיף הסארס.

 

השתתפה בהכנת הכתבה: ענבר טויזר

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים