שתף קטע נבחר

 

"ניו יורק טיימס" רוצה נשיאה: תומך בוורן וקלובושר

14 יום לתחילת ההצבעה בפריימריז הדמוקרטיים, באייווה, העיתון הליברלי מכריז לראשונה אי פעם על תמיכה ביותר ממועמד אחד, או יותר נכון מועמדת: אליזבת וורן, ממנהיגי המחנה הפרוגרסיבי-רדיקלי, ואיימי קלובושר, הנחשבת מתונה יותר. "צריך לשקול את שני המודלים, והן הנציגות הכי טובות שלהם"

שבועיים לפני ההצבעה הראשונה בפריימריז הדמוקרטיים לנשיאות ארצות הברית הכריז הלילה (יום ב') העיתון "ניו יורק טיימס" כי הוא תומך בבחירתה של אחת משתיים – הסנאטורית אליזבת וורן והסנאטורית איימי קלובושר – למועמדת המפלגה הדמוקרטית לנשיאות. זו הפעם הראשונה שבה "הטיימס" בוחר להביע תמיכה ביותר ממתחרה אחד.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

העימות האחרון לפני ההצבעה, בשבוע שעבר

העימות האחרון לפני ההצבעה, בשבוע שעבר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 בחירות נשיאות ארה
וורן (מימין) וקלובושר. הרדיקלית מול הריאליסטית(צילום: AP, AFP)

הבחירות לנשיאות ייערכו בנובמבר הקרוב, ורוב המועמדים בפריימריז הדמוקרטיים מנהלים קמפיין זה יותר משנה, אבל ב-3 בפברואר תצא עונת הפריימריז הממשית לדרך, כשייפתחו הקלפיות באייווה, המדינה הראשונה להצביע. במאמר המערכת שלו תיאר "ניו יורק טיימס" את וורן, סנאטורית ממסצ'וסטס, כ"רדיקלית", ואילו את קלובושר, סנאטורית ממינסוטה, הציג כבחירה "הריאליסטית".

 

"יצא לדרך ויכוח חיוני בין שני חזונות העשויים להגדיר את עתיד המפלגה הדמוקרטית ואולי את עתיד ארצנו כולה", נכתב במאמר המערכת. "יש במפלגה מי שרואים בנשיא טראמפ סטייה ומאמינים שחזרה לאמריקה הגיונית יותר היא דבר אפשרי. מנגד יש מי שמאמינים שהנשיא טראמפ הוא תוצר של מערכות פוליטיות וכלכליות רקובות כל כך עד שיש להחליפן".

 

הפריימריז הדמוקרטיים – סיקור נרחב ב-ynet:

 

"הן המודל הרדיקלי והן המודל הריאליסטי מחייבים שקילה רצינית של הדברים", נכתב במאמר. "לכן אנחנו תומכים במועמדת היעילה ביותר המייצגת כל גישה – אליזבת וורן ואיימי קלובושר".

 

שהטובה תנצח

וורן, נזכיר, ניצבת כבר חודשים ארוכים במקום השלישי בסקרים, אחרי סגן הנשיא לשעבר ג'ו ביידן ואחרי הסנאטור מוורמונט ברני סנדרס, שכמוה הוא ממנהיגי המחנה הפרוגרסיבי במפלגה הדמוקרטית. בקיץ האחרון נהנתה מעלייה בסקרים, אך מאז אוקטובר פחתה התמיכה בה. במאמר שלו כינה אותה "ניו יורק טיימס" "נושאת הדגל של השמאל הדמוקרטי" ושיבח אותה על תוכניותיה לרפורמות מבניות וחברתיות.

 

על קלובושר, המתונה יותר, נכתב ב"טיימס" כי תקופת כהונתה בסנאט וניסיונה בעבודה משותפת עם המפלגה הרפובליקנית יכולים להפוך אותה לסוגרת-עסקאות ("אבל אמיתית", נכתב ב"טיימס") שתאחד את אגפי המפלגה – ואולי את האומה כולה. את מאמר התמיכה שלהם סיימו אנשי העיתון בקריאה – "שהטובה מבין השתיים תנצח" (May the best woman win).

העימות הדמוקרטי באייווה (צילום: AP)
מקום שני, מקום שלישי. סנדרס ואליזבת וורן בעימות האחרון(צילום: AP)

הפריימריז הדמוקרטיים הם הפעם הראשונה בהיסטוריה שבה מערכת "ניו יורק טיימס" חושפת לפרטים את התהליך שבו היא מחליטה במי לתמוך. בתוכנית הטלוויזיה The Weekly הוצגו אנשי מערכת העיתון מראיינים תשעה מועמדים מובילים בפריימריז הדמוקרטיים.

 

במסגרת הליך הבחירה ראיינו אנשי "ניו יורק טיימס", נוסף על וורן וקלובושר, את ביידן, סנדרס, המיליארדר טוס סטייר, היזם אנדרו יאנג, ראש העיר סאות' בנד באינדיאנה פיט בוטיג'ג', מושל מסצ'וסטס לשעבר דבאל פטריק והסנאטור מניו ג'רזי קורי בוקר, שפרש מהמרוץ בדצמבר.

 

איפה שקלינטון נכשלה

אליזבת וורן, הנחשבת למנהיגת הליברלים במפלגה הדמוקרטית ולמבקרת חריפה של וול סטריט, הייתה מהתומכות הנלהבות והבולטות ביותר של הילרי קלינטון במרוץ שלה לנשיאות ב-2016. וורן מתמקדת בקמפיין שלה במסר כלכלי פופוליסטי ומבטיחה להילחם במה שהיא מכנה המערכת הכלכלית המושחתת שנותנת עדיפות לעשירים. היא גם הציעה לבטל את שיטת האלקטורים בבחירות לנשיאות ארה"ב, והבטיחה להילחם באמזון, גוגל ופייסבוק אם תיבחר.

 

"תני לי חיבוק": הרגע המרגש של וורן והנערה

"תני לי חיבוק": הרגע המרגש של וורן והנערה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בשנים האחרונות הרבה נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לעלוב בוורן על שום טענתה שמוצאה אינדיאני, והוא מכנה אותה בבוז "פוקהונטס". וורן גדלה באוקלהומה, אזור שהיה בעבר טריטוריה "אינדיאנית", וב-2012, כשהתמודדה על מושב בסנאט, נחשפה כתבה מעיתון סטודנטים ב-1996 שבה הוצגה וורן כצאצאית של אינדיאנים. וורן הסבירה כי הזדהתה אז כאינדיאנית בהסתמך על הסיפורים שעוברים מדור לדור במשפחתה. טראמפ לעג לה על הטענה שעצמות לחייה הגבוהות הן עדות למוצאה האינדיאני, ותחת הלחץ שלו עברה וורן בדיקת DNA, שקבעה שרוב אבותיה אירופיים, אך גם שיש סבירות גבוהה שיש לה שורשים אמריקניים ילידיים. עצם ההסכמה לערוך בדיקה שכזו סיבכה את וורן והקימה עליה את זעמם של מנהיגי ילידים.

עימות דמוקרטי בחירות ארה
וורן בין ג'ו ביידן לפיט בוטיג'ג' בשבוע שעבר(צילום: AFP)

קלובושר, סנאטורית ממינסוטה, מכהנת כחברה בסנאט כבר שלוש כהונות. היא הייתה המתונה הראשונה במפלגה הדמוקרטית שהכריזה על מועמדותה בפריימריז. בסקרים היא ניצבת מחוץ לחמישייה הראשונה, הרחק מהמועמדים המובילים.

 

קלובושר זכתה לתשומת לב ארצית ב-2018 כשבשימוע בסנאט התעמתה עם ברט קבאנו, מועמדו של טראמפ לתפקיד שופט בבית המשפט העליון, על רקע ההאשמות נגדו כי הטריד מינית. בקמפיין הפריימריז שלה היא הביעה תמיכה באלטרנטיבה לתוכנית הבריאות Medicare ונקטה עמדה נוקשה נגד העלייה במחירי התרופות במרשם.

 

בעבר התמודדה קלובושר עם דיווחים בעייתים ביותר על היחס שלה לעובדיה, דיווחים שהקשו עליה לשכור את שירותיהם של אסטרטגים בכירים. בפברואר של השנה שעברה דיווח "ניו יורק טיימס" על תקרית מוזרה במיוחד שבה הייתה קלובושר מעורבת בשנת 2008: היא ועוזר שלה היו בנמל תעופה בדרכם לדרום קרוליינה, ובעוד העוזר סוחב סלט שקנה עבורה וכן את הכבודה שלו ושלה – הפיל את סכו"ם הפלסטיק. כשהגיעו למטוס וגילו שהסכו"ם אבד ושלדיילים אין עבורה סכו"ם חלופי, גערה בו קלובושר, ואז שלפה מסרק מהתיק שלה, אכלה בו את הסלט – ושלחה את העוזר לנקות עבורה את המסרק. עוזריה לשעבר של קלובושר סיפרו עוד כי זרקה עליהם קלסרים וטלפונים והטילה עליהם משימות שלא היו אמורים לבצע מתוקף תפקידם, כגון שטיפת כלי האוכל שלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP, AFP
וורן וקלובושר. אחת משתיים
צילום: AP, AFP
מומלצים