איך מכינים את הפנקייק של עומר מילר? בקלות
רוצים להתפנק בשבת בבוקר עם פנקייק שמעליו ערימת קצפת, תותים ושוקולד? השף עומר מילר מלמד להכין את ארוחת השחיתות הזו צעד אחר צעד
עוד סוף שבוע קר בפתח, ומה יותר מתאים מפנקייק חם עם תוספות? השף עומר מילר מלמד איך להכין אותו בקלי קלות.
כתבות נוספות במדור:

מצרכים:
1 כוס קמח
3 כפות סוכר
1 כוס חלב
50 גר' חמאה מומסת
2 ביצים
מעט מלח
1/2 כף חמאה לשימון המחבת
לתוספת -
חופן תותים
שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת
1/2 כף סוכר
1 כף שוקולד למריחה
חופן קטן של אוכמניות
אופן ההכנה:
- שמים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים את הביצים ושלושה רבעים מכמות החלב.
- מתחילים לטרוף במטרפה (במתכון הזה אין צורך במיקסר).
- המרקם שמתקבל צריך להיות קרמי, בין נוזלי לסמיך. אם צריך מוסיפים עוד חלב, ומערבבים. יש להימנע מערבוב יתר. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים.
- מחממים מחבת על להבה בינונית, שמים קצת חמאה.
- אחרי שהחמאה מומסת יוצקים מצקת מהבלילה למחבת.
- אחרי כשתיים-שלוש דקות, ברגע שמתחילות להיווצר בועות על שטח הפנים של הפנקייק, הופכים בעזרת מרית לצד השני, ומטגנים כשתי דקות נוספות.
- מורידים לצלחת, ועורמים את הפנקייקים לערימה גבוהה.
- מכינים את התוספת - שמים בקערה מחצית מכמות התותים. מוסיפים סוכר ומועכים אותם בעזרת ממחה פירה.
- מוסיפים לקערה קצפת, ומערבבים.
- שמים מעל המגדל כמה כפות מהתערובת, מפזרים מעל מעט אוכמניות, שמים כף שוקולד למריחה בצד, ומגישים.
פנקייק
מומלצים