שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    מה עובר על השוק בעפולה?

    לא תאמינו מה קורה בשוק של עפולה: דוכנים חדשים, מסעדות וברים – האם עובר עליו מה שעבר על שוק מחנה יהודה ושוק הכרמל? יצאנו לסיור קולינרי

     

    לפני שנתיים ביקרנו בעפולה, ובאותו הביקור בעיר מצאנו את השוק העירוני ריק ונטוש. מלבד הפלאפל המיתולוגי הפועל בעיר מאז שנות השמונים, ודוכן סביח אחד, לא מצאנו בו אף הבטחה קולינרית. גם באסטות של פירות או של ירקות לא ממש היו שם. אבל אז קרה משהו - השוק של היום לא דומה למה שהכרנו, והמגמה שם ברורה: השוק בעפולה הופך לשוק אופנתי, ונראה שמה שקרה בשוק מחנה יהודה ובשוק הכרמל, עומד לקרות גם כאן - השוק הופך למתחם בילוי.

    שוק 34, שוק עפולה (צילום: לין לוי)
    חאפלת שישי במסעדת שוק 34, שוק עפולה(צילום: לין לוי)
     

    כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

     

    ההתעוררות המאסיבית התחילה באוגוסט האחרון עם פתיחה של מסעדת שף ובר אוכל בשם "השוק 34", וצמוד אליה דוכן אוכל מהיר בשם המחייב - "האשכנזי". את שני המקומות הללו פתחו קבוצת מסעדנים צעירים שהעירה משנתה את אחת מסמטאות השוק, והביאה לעפולה את המושג "חאפלת קבלת שבת".

    שוק עפולה (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    היום יש בשוק מעדנייה טבעונית ונטולת גלוטן, דוכן צבעוני של דונאטס, באסטה של כנאפה, דוכן של כריכים בתוך חלה והמון גרפיטי שממלאים את הסמטאות האפורות ברוח של יוזמה צעירה. וכן, נראה שזו רק ההתחלה. 

    מוסא כנאפה, שוק עפולה (צילום: לין לוי)
    מוסא כנאפה, שוק עפולה(צילום: לין לוי)
     

    "עדיין בהלם"

    "השוק 34" היא מסעדת שף ובר אוכל שפתחו לפני מספר חודשים השף-קונדיטור דותן עסיס והשף אסף הייבלום, הבעלים של "המעשנה של אסף", יחד עם שני שותפים נוספים. הסמטה שמסביב למסעדה קושטה על ידי אמני גרפיטי, ובחוץ יש מקומות ישיבה גבוהים עם בר מעץ. בפנים תמצאו בר שיש גדול שתוחם מטבח פתוח, ולידו מספר שולחנות ישיבה באווירה קצת יותר אינטימית.

     

    "אנחנו עדיין בהלם ממה שקרה לשוק מאז שפתחנו", אומר עסיס, "ממש לא ציפינו שהשממה שהפרחנו תהפוך מהר כל כך למקום חי ובועט. אנחנו לא מעכלים את מה שקורה כאן". בימי אלה קבוצת השותפים במקום כבר עובדת על בר פיצות ופסטות חדש שיפתח באותה הסמטה בדיוק,  ובינתיים ממשיכים לעשות חאפלות שמחות בשישי בצהריים עם מוזיקה בווליום גבוהה, בשר מעושן הנמכר לפי משקל, צ'ייסרים של אלכוהול, כפיים, ריקודים ושולחן קינוחים מטורף שאותו מארגנים בלייב באמצע באירוע.

     

    המנות שמרכיבות את התפריט של "השוק 34" מתכתבות עם הטרנדים הלוהטים באוכל: בתפריט הצהריים המוגש עד 17:00 תמצאו מנות כמו חציל בלאדי המעוטר בטחינה שחורה (38 שקלים), סביצ'ה לבנטיני (44 שקלים) וחסות עם פרגית מעושנת ברוטב קיסר. מבחר עיקריות מוגשות בצהריים ובהן סלט או מרק לצד צ'יפס או ירקות מהמעשנה, כולל עראיס, פילה דג צרוב, ריזוטו או שיפוד פרגית וקבב. בערב מתווספים לתפריט חאצ'פורי (48 שקלים) ובוריקה ממולאת בתפוח אדמה או בדג (48-43 שקלים).

    האשכנזי, שוק עפולה (צילום: אלה פייפר חזין)
    האשכנזי, שוק עפולה(צילום: אלה פייפר חזין)
      

    במרחק מטרים ספורים משם פועל המיזם השני של אותה הקבוצה ושמו "האשכנזי" - מזללת בשר שבה אפשר להזמין מנות בפיתה, בלאפה או בצלחת, והמבחר כולל פרגית, קבב עסיסי, בריסקט ואסאדו שעוברים עישון עדין. מנה בפיתה עולה 29 שקלים, בלאפה 35 שקלים ובצלחת 59 שקלים. שימו לב, לפעמים מוסיפים לתפריט ספיישלים של פיקנייה, חזה אווז ושייטל שיצאו מהמעשנה, שווה לבדוק.

     

    זהירות מחושבת

    רק לפני שבוע נפתחה בשוק מעדנייה חדשה ומיוחדת בנוף המקומי - מעדנייה טבעונית ונטולת גלוטן. המקום נקרא "טיירה", והוא שייך לשף מתן שמיר שחי ועבד בשנתיים האחרונות בברצלונה. במהלך השבוע המקום שלו מציע תמהיל מוצרים טבעוניים שכולל גבינות קשיו, ממרחים וחומרי גלם נוספים. בימי שישי מתן מציע במקום לחמי טף, עוגות טבעוניות וגם אוכל מוכן הביתה - הכל ברוח המקום. ההיצע עתיד להשתנות מדי שבוע ולכלול מנות כמו עלי גפן, אנטי פסטי עם קרם שקדים, עגבניות ובצל ממולאים בכוסמת, טנזיה פירות יבשים, פסטה פנה נטולת גלוטן ברוטב פמפדורו, קובה סלק במילוי דוקסל פטריות ועוד.

    השמינייה, שוק עפולה (צילום: לין לוי)
    השמינייה, שוק עפולה(צילום: לין לוי)
     

    "השמיניה" הוא דוכן חדש נוסף בשוק שבו מכינים כריכים בתוך לחמניית חלה קלועה. יש לחמנייה עם שקשוקה, עם פלאפל, עם קציצות בשר, עם קציצות דגים וגם עם שניצל וחציל מטוגן (30-20 שקלים). כל המנות מוגשות על גבי מגש קטן יחד עם ירקות חתוכים וזיתים.

     

    "מוסא כנאפה עברי", מקום שנמצא במרחק של כמה מטרים מ"השמיניה", שייך לשני אחים - אליהו ומשה כהן, שבבעלותם גם קייטרינג חלבי בשם "מוצרלה". במקום החדש הם מכינים כנאפה עם גלידה טורקית (30 שקלים), ואפשר לאכול את זה במקום בצלחת נירוסטה או לקחת בטייק אווי בקערה מקרטון. השוס במקום הזה הוא כנאפה עם תותים וגבינת מסקרפונה. חוויה של ממש.

    מוסא כנאפה, שוק עפולה (צילום: לין לוי)
    מוסא כנאפה, שוק עפולה(צילום: לין לוי)
     

    מלבד הכנאפה מציעים במקום גם מלבי, בקלוואה אגוזים ופיסטוק, כיסוני קטאייף ממולאים בגבינה או באגוזים (6 שקלים) וגם סחלב ומאפה יווני מעלי פילו ממולאים בגבינת פטה, המוגשים עם סירופ דבש, סילאן, גרידת לימון ושומשום שחור מעל.

     

    חוץ מזה האחים פועלים בזהירות מחושבת, עד שיבינו בדיוק מה הלך הרוח בשוק - בימי שישי הם פותחים בסמטה דוכן של פריקסה, בוריקה ופיצה עם בוראטה. "עד שנדע בוודאות שהשוק אכן מתעורר לחיים כפי שזה נראה עכשיו, נפעיל את הדוכן של הבוריקה והפריקסה כפופ אפ של ימי שישי. אם זה יתפוס, נפתח מקומות קבועים נוספים בשוק", הם מסבירים.

     

    "קרייזי דונאט" הוא דוכן צבעוני חדש נוסף שנפתח בשוק. מסביבו יש ספסלים ושרפרפים צבעוניים ובפנים תצוגה של דונאטס עם ציפויים צבעוניים. מלבדם מציעים במקום גם סינמון רול וקינוחים מושחתים ומוגזמים שכוללים פנקייקס וואפל בלגי עם הרים של שוקולד וסוכריות.

    קרייזי דונאטס, שוק עפולה (צילום: לין לוי)
    קרייזי דונאטס, שוק עפולה(צילום: לין לוי)
     

    לא שוכחים את המקומות הוותיקים

    כל המקומות שציינו אלה מקומות שנפתחו בשוק רק בחצי השנה האחרונה. אבל יש בשוק של עפולה גם את ותיקי השוק: "פלאפל אבו נאסר" היא הפלאפליה המיתולוגית של עפולה שפועלת בשוק מאז שנת 1984. המקום שייך לאבו נאסר, ערבי נוצרי מנצרת, שהעביר את העסק לדור ההמשך, בנו שאדי. כדורי הפלאפל שמטגנים במקום פיקנטים ומכילים חומוס ותבלינים. מחיר המנה 20 שקלים, וחצי מנה עולה 11 שקלים. מבחר התוספות לא מתפזר, אלא מתמקד בעיקר - טחינה צ'יפס וסלט.

    פלאפל אבו נאסר, שוק עפולה (צילום: לין לוי)
    פלאפל אבו נאסר, שוק עפולה(צילום: לין לוי)

    "הסביח" הוא דוכן שפתח לפני שנתיים בחור צעיר בשם אושר. אושר מכין במקום סביח על פי המתכון של אבא, שהיה מכין את המנה בשבתות לכל ילדי המשפחה. את הפיתות אושר שומר בתוך סיר אידוי, מה שהופך אותן לגמישות במיוחד וטעימות.

    הסביח, שוק עפולה (צילום: לין לוי)
    הסביח, שוק עפולה(צילום: לין לוי)
     

    בהתחלה הוא מורח בתוך הפיתה חומוס וחריף, אחרי זה הוא דוחס פנימה חציל שרוף וביצה קשה מפוררת ואז מגיע תורם של המלפפון החמוץ, הבצל החתוך דק, הפטרוזיליה וסלט הירקות, גם הוא קצוץ דק דק. מחיר המנה 17 שקלים וחצי מנה עולה 10 שקלים.

    לא יודעים מה אתכם, אבל לנו השוק הזה פתח את התיאבון.

     

    כתובות

    השוק 34: השוק 34, 051-534-3403‏, כשר ללא תעודה

    האשכנזי: השוק 34 053-8210353‏, כשר ללא תעודה

    טיירה: שמעון שחורי 7, 050-7373302‏, כשר

    השמיניה: השוק 9, 052-5990146, כשר

    מוסא כנאפה עברי: סמטת השוק, 053-531996, כשר

    קרייזי דונאט: סמטת השוק, 053-6239703, כשר

    פלאפל אבו נאסר: השוק 3 עפולה, לא כשר

    הסביח: השוק 24, 04-6961830, כשר

     

     

     

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: לין לוי
    סיור קולינרי בשוק בעפולה שמתעורר לחיים
    צילום: לין לוי
    מומלצים