שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    ט"ו בשבט בסטייל: DIY פירות מיובשים

    גם טעים וגם יפה: מארחים בט"ו בשבט? כך תעצבו מנות יפות וטעימות - בראוניז שוקולד אפויים בקליפת תפוז, משולשי "פיצה" משוקולד ופירות מיובשים וגם טווס עשוי מפירות לקישוט השולחן

    ט"ו בשבט הוא חגיגה של פירות יבשים וטריים, וזה הזמן לעשות סטיילינג ולשלב אותם בצורה לא שיגרתית בשולחן החג.

    שיפודי פירות יבשים (צילום: Giftt.Net)
    טווס פירות (צילום: Giftt.Net)

    בעזרת המתכונים שפניכם תוכלו ליצור שילובים מקוריים ומפתיעים ומנות פשוטות להכנה, שנשמע כאילו טרחתם עליהן יום שלם. אז איך נשמע לכם משולשי פיצה משוקולד לבן ופירות יבשים או בראוני שוקולד בקליפת תפוז?

     

    משולשי פיצה מפירות 

    המצרכים:

    תבנית סיליקון מחולקת ל-8 משולשים

    400 גר' שוקולד לבן

    חופן פיסטוק, קצוץ

    חופן שקדים, קצוצים

    חופן חמוציות

    2-4 יחידות אננס מיובש

    2-4 יחידות קיווי מיובש

    2-4 משמשים מיובשים

    2-4 צימוקים מיובשים

    שיפודי פירות יבשים (צילום: Giftt.Net)
    (צילום: Giftt.Net)
     

    אופן ההכנה:

    1. שוברים לקוביות את השוקולד הלבן, וממיסים אותו במיקרוגל (כל פעם מחממים 30 שניות על מנת שהשוקולד לא יישרף).
    2. ממלאים את שמונת המשולשים בתבנית הסיליקון.
    3. טופחים קלות עם התבנית על גבי המשטח על מנת שלא יווצרו בועות בתוך השוקולד.
    4. מפזרים מעל תוספות כרצונכם.
    5. מכניסים למקפיא למשך כ-20 דקות, מחלצים בעדינות, ומגישים.

     

    טיפים:

    1. תוכלו להשתמש בכל שוקולד שתרצו - מריר, שוקולד חלב או שוקולד לבן.
    2. במקום להמיס את השוקולד במיקרוגל, תוכלו להמיס אותו בבן מארי - תמלאו סיר במים רותחים, חום וסגרו אותו עם קערה, שלתוכה תכניסו את השוקולד. כך תערבבו עד שיימס.
    3. אפשר לגוון עם התוספות ולשים כל מה שבא לכם.
    4. את משולשי השוקולד אפשר לשמור במקרר או בחוץ בתוך אריזה סגורה.
    5. אתם יכולים לעטוף כל משולש בצלופן ולחלק לחברים לכבוד החג.
    6. אפשר להשתמש בכל תבנית סיליקון שתרצו - אם תרצו שוקולדים קטנים, ישנן תבניות סיליקון שמשמשות כתבניות קרח בצורות.
    7. לקבלת פיצה עגולה תוכלו להשתמש בתבנית סיליקון המיועדת לקאפקייקס. 

     

    בראוניז שוקולד בקליפת תפוז

    רעיון ההגשה של הבראוניז האלה שונה ומגניב - הם מוגשים בתוך קליפת תפוז. המתכון קל, והוא ללא שימוש במיקסר. כל מה שאתם רק צריכים זה קערה, מטרפה, וחצי שעה - וקיבלתם קינוח מושלם וטעים.

    שיפודי פירות יבשים (צילום: Giftt.Net)
    (צילום: Giftt.Net)

    מצרכים:

    4 תפוזים גדולים-בינוניים

    2 ביצים

    3/4 כוס סוכר (135 גר')

    1 כפית תמצית וניל

    120 גר' שוקולד מריר (חבילה ועוד שורה של שוקולד)

    80 גר' חמאה

    1 כוס קמח (140 גר')

    1/2 כוס + כף שקדים טחונים או אגוזים טחונים (50 גר')

     

    אופן ההכנה:
    1. חוצים את התפוזים לחצי ומרוקנים את תכולתם.
      שיפודי פירות יבשים (צילום: Giftt.Net)
      (צילום: Giftt.Net)
    2. טורפים בקערה את הביצים, הסוכר ותמצית הוניל.
    3. ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה (כל פעם 30 שניות כדי שהשוקולד לא יישרף). מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
    4. שופכים באיטיות את הביצים לתוך השוקולד, וטורפים.
    5. מוסיפים את הקמח ואת השקדים (או האגוזים) הטחונים, ומערבבים קלות.
    6. ממלאים קליפות התפוז הריקות בתערובת השוקולד. יש למלא את התפוז עד הסוף, מכיוון שמדובר בבראוניז שאינו תופח.
    7. מכניסים לתנור לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך 20-25 דקות.
    8. ברגע שמתחילים להיווצר סימנים של סדקים על פני הבראוניז, סימן הם מוכנים ואפשר להוציא אותם מהתנור.
    9. מקררים מעט, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

     

    טיפים

    • מתכולת התפוז שנשארה תוכלו להכין מיץ תפוזים סחוט, שתשתו לצד הקינוח.
    • חשוב לרוקן היטב את התפוזים מתכולתם.
    • לקבלת בראוניז עם נגיעות בטעם של תפוז, תוכלו להשאיר מעט מהתפוז בתוך הקליפה.
    • אל תתפתו לאפות בטמפרטורה גבוהה או יותר מדי זמן כי אז קליפת התפוז תצטמק ולא תראה טוב בהגשה.

      

    טווס ססגוני

    בחורף יש שפע של פירות בצבעים מטריפים (כמו קיווי, תות וקלמנטינה) שמושכים את העין ומעוררים חשק. תוכלו להגיש את הפירות בצורה מקורית שתגרום לכולם לזלול פירות בכיף. לפניכם מדריך להכנת טווס בעל מניפת נוצות צבעונית ואטרקטיבית. לא תאמינו עד כמה זה פשוט.

     

    המצרכים:

    11 שיפודי עץ

    1/2 אגס

    חופן תותים

    חופן פלחי קלמנטינה

    חופן ענבים

    4-6 עיגולי אננס

    4-6 קיווי

    קרמבולה חתוכה ל-11 כוכבים

    1/2 גזר (להכנת הרגליים)

    טוש אכיל (או 2 דומדמניות)

     

    אופן ההכנה:

    1. חותכים את האגס לחצי לאורכו בשביל שאפשר יהיה להניח אותו בצורה ישרה על המגש.
    2. מציירים בטוש אכיל (נמכר בחנויות אפייה) עיניים (או שנועצים 2 דומדמניות בעזרת קיסם שיניים).
    3. יוצרים רגליים מגזר (את המשולש הקטן שנותר מחיתוך הרגל, צריך לשמור מכיוון שהוא ישמש כאפו של הטווס).
    4. נועצים את הפירות בשיפודים, וקיבלתם טווס חגיגי.

     

    טיפים:

    • אפשר להשתמש בפחות שיפודים ואז מניפת הנוצות תיראה פחות מלאה. למניפה רחבה ותוצאה מרשימה - הכינו יותר שיפודי עץ עם פירות.
    • זיכרו שהקרמבולה הוא פרי חמצמץ בצורת כוכב והוא מצויין לקישוט מאכלים.
    • אפשר להשתמש באננס חתוך מקופסאות שימורים.
    • על מנת שהטווס ייצא צבעוני כדאי לשים פירות בצבעים שונים,
    • תוכלו לחזור על סדר מסויים בכל הפירות ותקבלו תוצאה מרשימה.

     

    המתכונים והטיפים לעיצוב באדיבות Giftt.Net, המקום למתנות מקוריות ויצירתיות, הטבות והנחות

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: Giftt.Net
    עיצובים לא שיגרתיים לפירות ולפירות מיובשים
    צילום: Giftt.Net
    מומלצים