שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    ללא גלוטן: קאפקייקס של מיקי שמו

    הקונדיטור מיקי שמו משתף שני מתכונים פשוטים לקאפקייקס ללא גלוטן: אחד עם אבקת שקדים ואחד עם הרבה שוקולד

    קאפקייקס נורמנדי

    קאפקייקס נורמנדי נימוחים בפה, בגלייז (ציפוי עדין) המכיל רום ואבקת סוכר. בסיס העוגייה הזאת מורכב מאבקת שקדים דומיננטית מאוד בטעמה, שמעדנת את המרקם.

     

    מתכונים נוספים שיכולים לעניין אותך:

     

    המצרכים (ל-12-10 קאפקייקס):

    150 גר' חמאה רכה

    200 גר' (1 כוס) סוכר

    60 גר' (1/2 כוס) קמח ללא גלוטן (כמו קמח "תמי")

    150 גר' (31/2 1 כוסות) אבקת שקדים ללא קליפה

    2 גר' מלח דק - 1/2 כפית מחוקה

    3 ביצים מידה L

    50 מ"ל (1/4 כוס פחות 1 כף) רום

    לציפוי -

    100 גר' (1 כוס פחות 2 כפות) אבקת סוכר

    20 גר' (1/2 1 כפות) רום

    קאפקייקס שכולם אוהבים (צילום: אנריקה אולריק)
    קאפקייקס שכולם אוהבים(צילום: אנריקה אולריק)
     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
    2. מכינים את הבלילה - במיקסר עם בלון מקציפים במהירות נמוכה את החמאה עד לקבלת קרם אוורירי.
    3. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף.
    4. מנפים את הקמח ללא גלוטן, אבקת השקדים והמלח, ומוסיפים אותם בהדרגה לתערובת.
    5. מגבירים את מהירות המיקסר למהירות בינונית, ומוסיפים בהדרגה את הביצים.
    6. מוסיפים את הרום, וממשיכים בפעולת עוד המיקסר דקה אחת נוספת.
    7. מוזגים את הבלילה (אפשר בעזרת כפית), או שקית זילוף לתוך תבנית שקעים, ואופים כ-14 דקות.
    8. מכינים את הגלייז - במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הרום עם אבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה מעט וללא גושים.
    9. מוציאים את הקאפקייקס מהתנור, מצפים בגלייז ומחזירים שנית לתנור לדקה או שתיים, עד שמתקבלות בגלייז בועות (חשוב לשים לב מתי מתחילות הבועות, ואז מיד להוציא את תבנית השקעים מהתנור).

    הסופגניות של מיקי שמו (צילום אביגיל עוזי)
    מיקי שמו(צילום אביגיל עוזי)

    קאפקייקס שוקולד

    מתכון פשוט אך עשיר בשוקולד משובח. מדובר במתכון שמבוסס על חומר גלם עיקרי - שוקולד - ולכן אני אוהב להשתמש בחומר גלם טוב ואיכותי.

    קאפקייקס שכולם אוהבים (צילום: אנריקה אולריק)
    (צילום: אנריקה אולריק)
     

    רשימת מצרכים (ל-10-12 יחידות):

    220 גר' שוקולד מריר 67%

    40 גר' חמאה

    חלמונים מ-2 ביצים

    חלבונים מ-6 ביצים

    55 גר' (1/4 כוס + 1 כפית) סוכר

    35 גר' (1/4 כוס) קמח ללא גלוטן (כמו קמח "תמי")

    45 גר' (1/2 כוס פחות 1 כף) אבקת סוכר מנופה

     

    אופן ההכנה:
    1. מכינים את הפונדנט - ממיסים שוקולד בבן מארי, מוסיפים את החמאה ואת החלמונים, ומערבבים נמרצות. מניחים לצינון.
    2. מקציפים את החלבונים עם הסוכר, מעבירים מעט מקצף החלבונים לתערובת השוקולד החמימה, ומקפלים.
    3. מאחדים את תערובת השוקולד עם החלבונים בתנועות קיפול, עד לקבלת מסה אחידה. מוסיפים קמח ללא גלוטן ואבקת סוכר מנופים.
    4. מרכיבים את העוגה - יוצקים חצי ממסת הקאפקייקס שוקולד לשקעים, ומשקיעים במרכז המסה פרלין.
    5. יוצקים את יתרת המסה על פרלין השוקולד ומכסים אותו כיסוי מלא.
    6. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות, עד שהקאפקייקס מתייצב, אך לא מתייבש.
    7. מגישים בטמפרטורת החדר. אפשר לשמור במקרר כמה ימים.

     

    המתכונים באדיבות הקונדיטור מיקי שמו, והם לקוחים מסדנה שהעביר באירוע לחולי צליאק, בחסות המותג "בוש"

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אנריקה אולריק
    קאפקייקס ללא גלוטן של מיקי שמו
    צילום: אנריקה אולריק
    מומלצים