שתף קטע נבחר

צבא ההאקרים של טורקיה נחשף

גורמים במערב אומרים לרויטרס: האקרים בשירות האינטרסים של אנקרה עומדים מאחורי מתקפות סייבר באירופה ובמזרח התיכון. על הכוונת: יוון, קפריסין – והמודיעין האלבני

מתקפות סייבר גדולות הפוגעות בממשלות ובארגונים במערב ובמזרח התיכון הן פרי עבודתם של האקרים הפועלים בשם האינטרסים של ממשלת טורקיה – כך אומרים לסוכנות הידיעות רויטרס שלושה גורמים ביטחוניים בכירים במערב.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

טורקיה האקר האקרים (צילום: shutterstock)
הרמזים: תשתיות טורקיות, חשיבות גיאופוליטית לאנקרה(צילום: shutterstock)

לפי רויטרס, ההאקרים תקפו לפחות 30 גופים – בהם משרדי ממשלה, שגרירויות, שירותי ביטחון וחברות מסחריות. בין היעדים שהותקפו שירותי דואר אלקטרוני של ממשלות קפריסין ויוון וכן היועץ לביטחון לאומי של ממשלת עיראק.

 

לדברי שלושת הגורמים הביטחוניים – שניים בריטים ואחד אמריקני – הפעילות נושאת את סימני ההיכר של מבצע ריגול-סייבר בתמיכת מדינה שנעשה כדי לקדם אינטרסים טורקיים. השלושה ציינו כי קביעתם נשענת על שלושה גורמים: הזהויות והמקומות של הקורבנות, בהם ממשלות של מדינות שיש להן חשיבות גיאופוליטית עבור טורקיה; הדמיון להתקפות קודמות שלדבריהם נעשה בהן שימוש בתשתיות הרשומות בטורקיה; ומידע מהערכות מודיעין מסווגות, שעליו סירבו לפרט.

נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן (צילום: רויטרס)
ארדואן. "אנחנו בעצמנו קורבנות"(צילום: רויטרס)

השלושה ציינו כי לא ברור מיהם האנשים או הארגונים הספציפיים האחראים להתקפות, אך הוסיפו כי הם מעריכים שגלי ההתקפות קשורים זה לזה משום שבכולן נעשה שימוש באותם שרתים או באותן תשתיות.

 

משרד הפנים הטורקי לא הגיב על הדברים, וגורם טורקי בכיר שנמנע מלהתייחס ישירות לשאלות על מבצע הסייבר אמר כי טורקיה עצמה נופלת לעתים קרובות קורבן למתקפות סייבר.

 

אלבניה: לא היה שם סוד מדינה

מתקפות הסייבר נגד מטרות בקפריסין, יוון ועיראק שאותן ציינה רויטרס בוצעו כולן בשלהי 2018 או בתחילת 2019, וסדרת ההתקפות הכללית יותר נמשכת.

 

לפי הפרטים הידועים לרויטרס, ההאקרים הצליחו להפנות גולשים לאתרים ולכתובות אינטרנט מזויפים שרק נראו להם כאלה שאליהם ביקשו לגשת, וחילצו סיסמאות וטקסטים אחרים שהזינו אליהם הגולשים. ברויטרס ציינו כי אף שמתקפות מסוג זה, המכונות "חטיפת DNS", הן דבר שכיח יחסית, היקף ההתקפות שבהן מדובר כאן עורר את תשומת לבן של סוכנויות מודיעין במערב. במסגרת המבצע הצליחו ההאקרים לחדור לכמה גופים השולטים בדומיינים (כתובות ומתחמי אינטרנט) בולטים למדי.

פתהוללה גולן. מואשם בניסיון ההפיכה של 2016 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
פתהוללה גולן. מואשם בניסיון ההפיכה של 2016(צילום: EPA)

בין הגורמים שנפלו קורבן למתקפות גם המודיעין האלבני, שם היו מאות שמות משתמש וסיסמאות חשופים לפגיעה. שירות המודיעין האלבני שהותקף מסר שההתקפות בוצעו נגד תשתיות לא מסווגות, שבהן לא היה קיים מידע מסווג כלשהו או סוד מדינה בדרגה כלשהי.

 

לפי הדיווח, גם ארגונים אזרחיים בטורקיה הותקפו, בהם סניף של ארגון שלפי התקשורת השמרנית הטורקית קשור לאיש הדת הגולה פתהוללה גולן, שאותו מאשים הנשיא רג'פ טאיפ ארדואן בארגון ניסיון ההפיכה הכושל נגדו בשנת 2016.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לפחות 30 גופים הותקפו
צילום: shutterstock
מומלצים