שתף קטע נבחר

"האנטישמיות צומחת כמו וירוס": המסע של ניצולת השואה לגרמניה ביום השואה

בזמן שמנהיגי העולם הגיעו ל"יד ושם", אווה ארבן ששרדה את אושוויץ יצאה לסבב מפגשים עם תלמידים בבתי הספר בגרמניה. "האנטישמיות צומחת כמו וירוס שמתפשט במהירות. תפקידכם לעצור אותה", אמרה להם

רוצות לשמוע עוד (צילום: ICEJ )
(צילום: ICEJ )

 

ניצולת השואה לא מחכה לאף אחד: בעוד שגרמניה נאבקת באנטישמיות הגוברת, שבאה לידי ביטוי בין השאר במתקפת הטרור בבית הכנסת ביום הכיפורים האחרון, ובזמן שמנהיגים רבים מהעולם הגיעו לישראל לציון 75 שנה לשחרור מחנה ההשמדה אושוויץ - בחרה שורדת השואה, אווה ארבן, לציין את יום השואה הבינלאומי שחל אתמול (יום ב') דווקא על אדמת גרמניה – בסבב הרצאות לתלמידים.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות . היכנסו >>  

 

ארבן, בת 89 מאשקלון, ניצלה בעצמה מאושוויץ - אך בניגוד לשורדי שואה רבים היא לא נרתעה מחזרה לאדמה המדממת שעליה נטבחו שישה מיליון יהודים. "האנטישמיות צומחת ומתפשטת במהירות כמו וירוס", היא אמרה לתלמידים. "אבל אתם דור העתיד. חלקכם אולי תהפכו לפוליטיקאים או מנהיגים, ואתם אלה שיכולים לעשות משהו בנוגע לאנטישמיות. שנאה גורמת רק לדמעות, היא הרסנית והורסת את האנושות".

 

אווה ארבן (אוסף תמונות אווה ארבן)
(אוסף תמונות אווה ארבן)

 

בהרצאה בפני תלמידים בבית ספר בשטוטגרט, סיפרה ארבן לתלמידים הנרגשים את קורות חייה: כיצד הצליחה לשרוד את טרזין ואת אושוויץ, וגם את צעדת המוות שבמהלכה צעדה 780 קילומטר של אימה.

 

"אתם לא אחראים למה שהסבים שלכם עשו"

"מדוע הגעתי לגרמניה לספר דווקא לכם את הסיפור שלי? אתם לא אחראים לשואה, לא למה שהסבים והסבתות של חלקכם עשו", היא אמרה להם. "עם זאת, אתם עתידנו. אתם צריכים לדעת מה קרה ושזה יכול לקרות שוב, אלא אם כן נספר את הסיפור ונלמד ממנו. אני מקווה שתקבלו את הבחירה הנכונה".


לא מחכה לאף אחד (צילום: ICEJ )
לא מחכה לאף אחד(צילום: ICEJ )

 

סבב הרצאות של ארבן אורגן על ידי השגרירות הנוצרית הבינלאומית בירושלים, הארגון הנוצרי-ציוני הגדול בעולם, שחלק מרכזי בפעילות הבינלאומית שלו ברחבי העולם הוא מאבק נטול פשרות באנטישמיות.

 

"לאווה יש מסר בוער בלבה, משום שהאנטישמיות הולכת וגוברת", הסבירה חברת צוות השגרירות הנוצרית הבינלאומית בירושלים, ג'ני טולוק, שמלווה את ניצולת השואה בסיבוב ההרצאות שלה בגרמניה. "בזמן שהיא משתפת את סיפורה בבתי הספר השונים, אפשר לחוש בהתרגשותם. אף אחד לא רוצה לפספס אפילו מילה אחת. אנו מאמינים שזה ישפיע על עתידה של גרמניה".

 

קראו עוד בערוץ היהדות : 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ICEJ
עם תלמידות מגרמניה
צילום: ICEJ
מומלצים