כבר 20 שנה שהעבריין בני שלמה משחק חתול ועכבר גם עם המשטרה וגם עם אויביו בעולם התחתון. פעם אחר פעם הוא יוצא בזול מתיקי פשע חמורים, ופעם אחר פעם הוא ניצל מניסיונות התנקשות. העובדה ששמו של בני שלמה כראש ארגון פשיעה גדול בדרום עלה לכותרות רק לאחרונה, אינה מקרית. שלמה, או כפי שהוא מכונה בקרב מכריו "הקומפיוטר", רחוק מאוד מתדמיתו של העבריין הסטנדרטי. "בניגוד לראשי פשיעה אחרים שמסתובבים רק עם עבריינים", אומרים במשטרה, "שלמה מחובר גם לקבלנים, לאנשי עסקים וליזמים, עד כי לעיתים נדמה שהגבולות ביניהם מיטשטשים". וקצין משטרה בדימוס מוסיף: "הוא איש חכם, גאון בפיננסים ובעל זיכרון פנומנלי".
כתבות נוספות למנויי +ynet:
"שלמה זכה לכינוי הקומפיוטר, כי הוא יודע לעשות כסף וזאת המהות שלו", אומר רפ"ק קובי בחלשדאי, ראש מחלק מודיעין בימ"ר מרחב לכיש. "הוא יודע לייצר כסף לא חוקי לטובת ארגוני פשיעה, וככה הוא צמח לגדולה בזכות עצמו".
איך הוא יודע את כל זה? יש לו השכלה כלכלית?
"לא, אבל הוא יודע לחבור לאנשים שדרושים לו עם ידע בתחומים שונים, אנשי עסקים, מנהלי חברות ובעלי כוח, הוא יודע להניע אנשים ולרתום אותם לטובתו ולטובת הארגון שלו". מצד שני, כך טוען גורם משטרתי, כשזה לא הולך בטוב, שלמה יודע להפעיל גם אמצעים פחות נעימים.
8 צפייה בגלריה
בני שלמה בבית המשפט
בני שלמה בבית המשפט
בני שלמה בבית המשפט
(צילום: דוברות משטרת ישראל)
בגיל 40 בני שלמה נחשב לאדם אמיד מאוד. במשטרה טוענים כי יש לו הכנסות מעיסוקיו הפליליים מצד אחד; ומצד שני, גם מעסקים לגיטימיים. מכריו של שלמה מתארים אותו כאדם נעים הליכות, נימוסי, איש שיחה, ולא פחות חשוב מכל זה - איש של מילה, מי שמקפיד לעמוד בהבטחות שנתן. אבל לפני כשלושה שבועות, כשנעצר ברעש תקשורתי גדול, המשטרה טענה כי המיזם הפלילי המתוחכם בראשות שלמה, עונה להגדרות של ארגון פשיעה, כולל מבנה היררכי מסודר, "מנהלים" ו"חיילים", כ"שכל בורג יודע את תפקידו במכונה". אם המשטרה תצליח להוכיח את טענותיה בבית המשפט, הרי שבני שלמה הוא באמת סוג חדש של איש עולם תחתון; דוקטור קומפיוטר ומיסטר שלמה.
במקביל, זה למעלה מעשור מתנהל סכסוך עקוב מדם בין הארגון של שלמה לארגון הפשיעה של שלום דומרני בדרום, ושל האחים לביא ברחובות. במסגרת זו, שלמה כבר ניצַּל ממספר התנקשויות בחייו, אבל איבד רבים מהאנשים היקרים לו, ובראשם את שלום, אחיו הבכור.
8 צפייה בגלריה
הפשיטה של המשטרה על חשודים בהשתייכות לארגון
הפשיטה של המשטרה על חשודים בהשתייכות לארגון
הפשיטה של המשטרה על חשודים בהשתייכות לארגון
(צילום: דוברות משטרת ישראל)
עם מעצרו המהדהד האחרון, פירסמה המשטרה צילומי כוחות רעולי פנים הפושטים על בתים של פלסטינים שחשודים בחברות בארגונו, ובבתי המשפט נזרקו סכומים שהארגון שלו לכאורה גילגל: עשרות מיליונים, מאות, מיליארדים. מצד שני, זה לא המעצר הראשון, השני או השלישי של שלמה, ומכמה מהתיקים הקודמים כאמור, הוא הצליח לצאת בעונשים קלים. עכשיו השאלה היא אם הפעם המשטרה תצליח להכניס אותו לשנים ארוכות בכלא; או ששוב הקומפיוטר יחזור כאזרח חופשי לווילה המבוצרת שלו במושב חלץ.
יום חמישי, 9 בינואר. קצת אחרי השעה עשר בבוקר מחריד פיצוץ אדיר את צומת הרחובות מנחם בגין ואנה פרנק באשקלון. המכונית שבה הוטמנה לבנת חבלה, נחרבה כליל. אלא שלמרות עוצמת הפיצוץ, היעד לחיסול - אמיר סעדה, אשר מזוהה עם ארגונו של דומרני - נפצע באורח קל ואף הגיע בכוחות עצמו לבית החולים ברזילי בעיר. החשד של המשטרה נפל כמעט מיד על הארגון של "הקומפיוטר". יומיים לאחר מכן, בשעה שלוש לפנות בוקר, שלמה נעצר בנמל התעופה בן־גוריון, כשעמד להימלט מהארץ עם הדרכון המרוקאי שלו.
כבר באותו לילה הובא שלמה להארכת מעצר בחשד לניסיון רצח. אלא שסנגורו, עו"ד נס בן נתן, שמלווה אותו בשני העשורים האחרונים, גילה לפתע שצו המעצר שבו ניפנפה המשטרה, הוּצא בכלל יומיים לפני ניסיון החיסול, ולכן יש לבטלו. השופטת קבעה כי אין חשד סביר למעורבותו של שלמה בפיצוץ הרכב והורתה לשחרר אותו עם אזיק אלקטרוני למעצר בית. המשטרה מיהרה לערער למחוזי. אז התברר שהצו נגד שלמה הוצא בכלל בפרשה אחרת, גדולה וסבוכה בהרבה, שבה ראש ארגון הפשע בני שלמה ואנשיו חשודים בהעלמת מס והלבנת הון בכחצי מיליארד שקל. מעצרו של שלמה הוארך; ולא פחות חשוב, כבודה של המשטרה, שהיה מונח על הקשקש, ניצל.
ואכן, מדובר באחד מתיקי הדגל של המשטרה בשנים האחרונות. מזה מספר חודשים מנהלות משטרת ישראל ורשות המסים חקירה מסועפת, שזכתה לשם הקוד "קו האופק". יחד עם שלמה נעצרו 36 חשודים מישראל ומהרשות הפלסטינית. 26 מהם נותרו במעצר, בהם אשתו של בני, חן שלמה; וגיסתו, אלמנת אחיו, לילך שלמה. עוד נעצרו בעלי צ'יינג'ים בדרום ובמרכז, וכן "קופים" (מי שאמורים לקחת על עצמם את האשמה - ש”מ) מחברון.
המשטרה מייחסת למעורבים חשדות שונים, ביניהם ביצוע עבירות של הפצת חשבוניות פיקטיביות, מרמה, הונאה, התחמקות מתשלומי מס ועבירות על חוק איסור הלבנת הון - והכול במסגרת ארגון פשיעה.
בינתיים, שלמה לא משתף פעולה עם חוקרי המשטרה, ובעצת פרקליטיו שומר על זכות השתיקה. ולא בפעם הראשונה.
בני שלמה נשוי לחן שלמה, בת 35, במקור מאופקים, ולבני הזוג יש ילדה אחת. הוא נולד וגדל במושב חלץ בדרום, בן אמצעי למשפחה בת חמש נפשות. אחיו הבכור שלום, שכאמור לימים נרצח, היה מבוגר ממנו בשלוש שנים.
כשהיה נער צעיר, הוריו של שלמה נפרדו, והאם עברה לגור עם ילדיה בעיר רחובות. האח הגדול החל לחבור לאחים לביא, ולחבורה שרק החלה להתגבש סביבם. שלום הביא עימו גם את אחיו הצעיר, בני. חלוקת התפקידים ביניהם הייתה קבועה: שלום היה הכוח, השרירים; בני היה האסטרטג.
בנקודה מסוימת נוצר קרע בין האחים שלמה לבין האחים לביא, ובמשטרה מאמינים שהסכסוך הזה הוליד שרשרת אירועים מדממת של חיסולים, נקמות, נקמות על הנקמות וכך הלאה. חלק גדול מהחיסולים ומניסיונות החיסול הללו לא פוצחו עד היום. כך למשל, האח הבכור שלום נעצר ב־2010 בחשד שניסה לחסל את חיים לביא, הדוד של האחים, באמצעות מטען חבלה שהוטמן ברכבו והתפוצץ ברחובות. לביא ניצל, אולם איבד את מאור עיניו בפיצוץ. שלום השתחרר ממעצרו לאחר שלא נמצאו נגדו ראיות, אבל כעבור חודש נעצר שוב. הפעם בחשד שניסה לחסל באמצעות נשק חם את אסף לביא, בנו של חיים. גם הניסיון הזה כשל, המעצר לא הניב גם הפעם כתב אישום, ושלום שוב שוחרר.
8 צפייה בגלריה
עמוס לביא. סכסוך מדמם
עמוס לביא. סכסוך מדמם
עמוס לביא. סכסוך מדמם
(צילום: שאול גולן)
בינתיים, כשהעניינים ברחובות התחממו, החליט בני שלמה לעזוב את העיר וחזר לגור במושב חלץ. הבוס החדש שלו באותה תקופה, כך טענו במערכת החוק, היה שלום דומרני, מי שנחשב בעיני רבים כראש ארגון הפשיעה הבולט בדרום. דומרני ושלמה היו שותפים בעסקי כריית החול ובמיזמים נוספים, אבל גורם במשטרה מספר כי דומרני, שזיהה את הפוטנציאל של שלמה ואת הכישורים האנליטיים שלו, קירב אותו אליו יותר ויותר, ואף מינה אותו לאחראי על הכספים בארגון שלו. לטענת אותו גורם, דומרני, שממש חיבב את "הקומפיוטר" וסמך עליו, אפילו מסר לו את מפתחות ביתו. "הם הפכו להיות חברים, סחבקים. עשו עסקים יחד", טוען הגורם. "חגגו אירועים משפחתיים וגם יצאו לבלות בחופשות".
ככל הנראה, הקידום הזה הגיע עם תג מחיר, ושלמה הפך לאדם מאוים. הוא בנה במושב וילה יקרה ומבוצרת, שכללה אמצעי אבטחה מתקדמים, הקיף עצמו בשומרי ראש והוסע ברכב משוריין. גם האח שלום הצטרף לחבורה, ועבר להתגורר בחלץ.
לפני כעשור, השותפות עם דומרני החלה להיסדק. "שלמה רצה לגדול, אבל הרגיש שדומרני מצר את צעדיו", טוען גורם במשטרה. "בין השניים פרץ ריב על רקע השליטה בעסקים ובענייני כספים, עד ששלמה ואחיו שלום פרשו מהארגון של דומרני והקימו לעצמם ארגון חדש. המעשה הזה נתפס בעיני דומרני כבגידה, והפך את שלמה ואחיו מבחינתו ומבחינת אנשיו לאויבים מרים".
זה נחשב למעשה חריג?
"לא ממש. צריך לזכור שגם דומרני עצמו היה פעם חייל בארגון של איציק אברג'יל, ובשלב מסוים הוא התנתק ממנו והקים ארגון עצמאי משלו".
8 צפייה בגלריה
שלום דומרני. השותף שהפך לאויב
שלום דומרני. השותף שהפך לאויב
שלום דומרני. השותף שהפך לאויב
(צילום: גדי קבלו)
הסכסוך החל על משאבים - מי מקבל איזה שטח לכריית חול - והמשיך סביב ענייני כוח אדם. "דומרני ראה שהאחים שלמה מתחילים פשוט לנגוס בעסקים שלו במרחב לכיש, וגם להעביר ממנו אליהם חיילים ואנשי ביצוע שלו, שחצו את הקווים", אומר רפ"ק בחלשדאי. "אז הוא הכריז מלחמה על הארגון".
אם דומרני חיפש שותף למאבק שלו באחים שלמה, הוא לא היה צריך ללכת רחוק מדי. בעיר רחובות, החשבון של אנשי לביא עם האחים עדיין היה פתוח. במשטרה טוענים כי קואליציה של אנשי דומרני עם לביא, שהתאחדה נגד האחים שלמה, היא הרקע למלחמת הפיצוצים, החיסולים וניסיונות החיסול שהרעידה את הדרום בין 2012 ל־2015. גם בני שלמה עצמו היה המטרה למספר ניסיונות חיסול.
זה התחיל בנובמבר 2012, בגן יבנה. מטען חבלה רב־עוצמה הוצמד לרכב, והרג אחיין של האחים לביא. חוקרי המשטרה סברו כי היעד האמיתי היה עמוס לביא, אחד מבין ארבעת האחים. החשד בביצוע המעשה נפל על שלום שלמה. הוא נעצר, אולם בהיעדר ראיות מספיקות, שוחרר והרצח נותר לא פתור עד היום.
כמה חודשים אחר כך, יצא בני שלמה ברכבו מהמושב, ונקלע למארב ירי בצומת גבעתי. המתנקשים ריססו את רכבו ב־25 כדורים. שלמה ניצל, אבל נפצע ברגלו ובגבו. גם שני המאבטחים שלו נפגעו.
המשטרה פעלה בזריזות: חברי החוליה היורה נעצרו לאחר מספר ימים, נשפטו ונידונו במסגרת הסדרי טיעון לעונשים שנעו בין שבע ל־13 שנות מאסר. ערעור שהגישו בהמשך על עונשם לבית המשפט העליון, נדחה. השופט מני מזוז כתב בהחלטתו כי, "אירוע זה נראה כלקוח מסרט גנגסטרים הוליוודי... ועל בית המשפט מוטלת חובה להעביר מסר ברור בדבר חומרת התופעה והמעשים".
8 צפייה בגלריה
ניצל מניסיונות חיסול. בני שלמה
ניצל מניסיונות חיסול. בני שלמה
ניצל מניסיונות חיסול. בני שלמה
(צילום: מוטי קמחי)
"אירוע הירי המסיבי שבוצע לעבר הרכב של שלמה לא היה מבייש מבצע של יחידה צבאית דמוי לבנון", אומר רפ"ק בחלשדאי. "מהטמנת המטען בתעלה, דרך שכיבה על שיחים וההמתנה לשלמה במשך שעות עד שיעבור שם. הוא ניצל בנס רק כי הרכב שלו היה משוריין".
במשטרה מאמינים שאנשיו של שלמה בחרו להגיב. שלושה שבועות לאחר ניסיון ההתנקשות, התגלו שני מטעני חבלה שהוטמנו במכונית ההונדה של עמוס לביא. לחבלני המשטרה שהוזעקו לזירה לקח עשר שעות כדי לפרק אותם. לביא ניצל, אבל אז נרצח מי שהמשטרה טענה שהיה איש הכספים של דומרני, בחיסול שבו גם נפצע חייל בארגון. הפתעה: גם האירוע הזה לא פוענח עד היום. אחר כך בוצע ניסיון חיסול של מקורב למשפחת לביא, ונחשף עוד ניסיון חיסול של מקורב לדומרני.
בפברואר 2014 הונח מטען חבלה בכניסה למושב חלץ. המטען התפוצץ ליד הרכב הלא־נכון, וחייו של שלמה ניצלו. שוב. רפ"ק בחלשדאי: "ראינו כי מבחינת הארגונים היריבים יש פה ניסיונות שנה בשנה חודש בחודש עם תכנון לפרטי־פרטים, לפגוע בשלמה".
באותה תקופה, הורשע שלמה בעסקת טיעון בעבירות של סחיטה ותקיפה, ונידון לשנת מאסר בפועל. גם דומרני נכלא למאסר, גם הוא בעסקת טיעון, לאחר שאיים על הרב יעקב איפרגן. כשהשניים מאחורי הסורגים אמנם השטח נרגע מעט, אבל המלחמה נמשכה. עבריין שנחשב מקורב לדומרני חוסל ביריות באשקלון. אל עבר חייל בכיר של דומרני נורו יריות, שלא פגעו. בתחילת 2015, כשגם שלמה וגם דומרני שוחררו, חששו במשטרה שהמלחמה עומדת לפרוץ שוב. הם צדקו.
8 צפייה בגלריה
רפ"ק קובי בחלשדאי
רפ"ק קובי בחלשדאי
רפ"ק קובי בחלשדאי
(צילום: דוברות משטרת ישראל)
באפריל 2015, בעקבות מידע מודיעיני, נתפסה מכונית תופת, שעל פי החשד מולכדה על ידי אנשי דומרני ונועדה לחסל את האחים שלמה. בתוך המכונית נמצאו מכל בנזין גדול, מכל גז בישול מתכתי במשקל 12 ק"ג, ארבעה מכלי מתכת שהכילו גז פרופאן, שקי חול ו־11 גרביים שכל אחד מהם מולא בעשרות ברגים ואומים, כ־500 בסך הכל. בדרום לא ישכחו עוד שנים ארוכות את מטען האימה הזה. רפ"ק בחלשדאי: "מדובר היה ברכב מאזדה 6 גנוב, שמי שהכין אותו רצה ללכת על 'כל הקופה' ולוודא סופית ששני האחים לא יישארו בחיים. אין יותר 'חוסר מזל' של האחים, או 'ניצלו בנס'. ומבחינת המתנקשים, אין גבולות: להרוג מבלי להתחשב בכל מי ומה שסביב".
בחלשדאי מספר כי חוקריו היו המומים אל מול האיום שגילו. "מעולם לא היה לנו רכב תופת בסדר גודל כזה. כמובן שאיך שזיהינו את הסכנה ביצענו מעצר ללא שיקולים נוספים של החשודים המעורבים".
8 צפייה בגלריה
החומרים שמהם הורכבה מכונית התופת
החומרים שמהם הורכבה מכונית התופת
החומרים שמהם הורכבה מכונית התופת
מה הנזק שעלול היה להתחולל אלמלא איתרתם את הרכב, ואם חלילה הוא היה מתפוצץ?
"בכיה לדורות. ההיקף העצום של האמצעים שהוחדרו למכונית, חומרי החבלה, מכלי הגז והבנזין, מאות האומים, שקי החול שנועדו לייעד את עורק הפיצוץ - היו גורמים לנזק סביבתי אדיר לבניינים, מכוניות, אנשים וכמובן אזרחים חפים מפשע ברדיוס של מאות מטרים. החשודים תיכננו להציב את מכונית התופת בחניה של בית כנסת ולהפעיל אותה ברגע שהאחים יעברו שם ברכב אחר. אם הרכב היה מתפוצץ, בניין בית הכנסת היה קורס על כל יושביו. מתפללים וילדים קטנים".
אם כל הבלגן הזה לא מספיק, בין אנשי שלמה מתגלה קרע פנימי. על פי המידע המודיעיני, האח הגדול שלום הסתכסך עם כמה מה"עריקים" שעזבו את דומרני. הרקע, כך נטען במשטרה, היה עסקי כריית החול. לדברי גורם המעורה בפרשה, שלום פנה לאחיו הקטן בני כדי שישמש כבורר במחלוקת, אבל הופתע כשהאח פסק שלא לטובתו. על פי המקור, העלבון היה כה צורב, עד שהאח הבכור החליט לעזוב את חלץ, ועבר למושב לא רחוק, תלמים. ייתכן שזו הייתה הטעות שעלתה לו בחייו.
8 צפייה בגלריה
בלוני גז במכונית התופת שתוכננה לפגוע בשלמה
בלוני גז במכונית התופת שתוכננה לפגוע בשלמה
בלוני גז במכונית התופת שתוכננה לפגוע בשלמה
(צילום: רועי עידן)
במוצאי שבת, 19.9.2015, סמוך לשעה אחת בלילה, כשהאח הבכור שלום חנה ליד ביתו החדש בתלמים, נפתחה לעברו אש. הוא נפצע אנושות ונפטר מאוחר יותר. האח הצעיר בני, כך מספרים, היה שבור והבטיח לסגור חשבון. המשטרה אמנם עצרה חשוד ברצח - חייל בארגון דומרני - אבל החשד נגדו הופרך והוא שוחרר. ההמשך ידוע: הרצח של שלום נותר לא מפוענח עד היום.
אבל התקיפות על שלמה ואנשיו לא פסקו. באשדוד אחד ממקורביו נהרג בפיצוץ רכבו. בדיעבד, תעלה חקירה שהמחסל קיבל 50 אלף שקל, בגדי מותגים ומתנות. זה מה ששווים כיום חיי אדם בישראל.
ניסיון החיסול הבא של בני שלמה כבר היה עבור סכום נכבד יותר, 150 אלף שקל, ותמורת כל חייל שיירצח יחד עימו סוכם על "בונוס" של 50 אלף שקל, לא כולל נשים וילדים. החיסול היה אמור להתרחש במארס 2017, אבל נמנע בזכות החדרת סוכן סמוי לארגון, אנטון רומן שמו. הסוכן עצמו נחשף ונרצח, אבל החומר שהעביר, בצירוף עד מדינה שגויס מארגון לביא, הביא להפללת שישה מעורבים בתכנון הרצח.
לפי התוכנית, המתנקש היה אמור להגיע לאזור מגוריו של שלמה במכונית דמוית רכב בילוש משטרתי, תוך שימוש במדי יס"מ וכלי נשק, שבאמצעותם יחוסל שלמה. חשיפתו של הסוכן הסמוי עיכבה את הביצוע. גם התיק הזה הסתיים בעסקת טיעון מקילה לנאשמים.
למרות שהוא מצליח לחמוק בכל פעם מתקופות מאסר ארוכות, התיק הפלילי של בני שלמה רחוק מלהיות נקי. המפגש המשמעותי הראשון שלו עם החוק היה לפני כעשור, כשנעצר בחשד לסחיטת בעל סוכנות למכירת רכב. לפי כתב האישום, בעל הסוכנות ושלמה היו שותפים, כששלמה היה ערב לעסקאות הרכב. בשלב מסוים, בעל הסוכנות נקלע קשיים כלכליים, והחל לקבל איומים. לפי כתב האישום, שלמה הצמיד את בעל הסוכנות לקיר, ותוך כדי חניקה הבהיר לו: "זה ייגמר ברע". שלמה, שיוצג באותה העת על ידי עו"ד ירום הלוי, הורשע ב־2013 בעסקת טיעון ונידון לשנת מאסר בפועל וחצי שנה על תנאי. יחסית לאישומים, הוא יצא בזול.
כשהשתחרר, אויבו המר דומרני כבר היה מסובך בחקירה משלו. שלמה, כך טוענים במשטרה, רצה לנצל את ההזדמנות ולמלא את הוואקום. רפ"ק בחלשדאי: "שלמה, שנשאר בחוץ, זיהה קרקע פורייה לפעילות והשתלטות על השטח. אף ארגון כבר לא הפריע לו, ובעוד אנשי דומרני מלקקים את הפצעים הוא התחיל להתעצם כלכלית".
במסגרת זו, כך על פי כתב אישום שהוגש ב־2016, איים שלמה על אחיו של בעל מסעדה ורשת כספומטים באשקלון. הוא נתפס בנתב"ג, רגע לפני שנמלט לפולין. כרגיל, שלמה שתק בחקירתו, וזכה לעסקת טיעון מקילה: שמונה חודשי מאסר בלבד. המשטרה המשיכה ללחוץ על הארגון. שניים מהמקורבים אליו נתפסו כשהם מכינים מטען לרכב ונשלחו לכלא. עוד 14 אחרים, שהואשמו באישומים שונים - אלימות, אמצעי לחימה, סמים - נכלאו גם הם.
בינואר 2017 נאשם שלמה כי סחט קבלן מהדרום. הרקע: הקבלן היה בזוגיות עם אישה, והגרוש שלה לא ממש אהב את הרומן. על פי כתב האישום, שלמה איים על הקבלן שיעזוב את האישה והבהיר לו, בביטוי ציורי במיוחד, שאם לא, "תראה נמלים כל ימי חייך" (כלומר, תהיה באדמה - ש”מ).
בסופו של דבר גם בתיק הזה שלמה שתק, שוב קיבל עסקת טיעון - הפעם של תשעה חודשי מאסר - ושוב יצא בזול. יחסית, כמובן.
במשטרה מקווים שהתיק הנוכחי, "קו האופק", יסתיים אחרת לגמרי. שלמה נעצר כאמור בנמל התעופה, הפעם בדרך למרוקו. אלא שהפעם נעצרו בפרשה גם אשתו, ובנוסף אלמנתו של אחיו המנוח שלום ועצורים נוספים, שהמשטרה טוענת כי הם חיילים בארגון.
בדיוני הארכות המעצר הראשונות, המשטרה טענה תחילה כי הארגון של שלמה עבד בייצור כסף באמצעות מערך של הפצת חשבוניות פיקטיביות, בהיקף של כחצי מיליארד שקל. נציג המשטרה טען כי שלמה ואנשיו פיתחו שיטה מתוחכמת, שמאפשרת לקבלנים "להלבין" תשלום משכורות ששולמו ב"שחור" לפועלים, באמצעות חשבוניות פיקטיביות של חברות כוח אדם וחומרי גלם. תמורת השירות הזה, כך נטען, קיבל שלמה עמלה, שהצטברה לסכומים של מיליונים רבים. החוקרים חשפו כי מערך החשבוניות הפיקטיביות שלו, התנהל לכאורה באמצעות צ’יינג’ בנתיבות, ששימש מעין בנק של הארגון וציר לפעילות הכלכלית שלו.
"מדובר בתיק הדגל של המחוזי הדרומי בעשור האחרון", קובע מפקד המחוז הדרומי, ניצב יורם סופר. "היקף העבירה שנחשפנו אליה, כחצי מיליארד שקל בשלוש שנים, הוא חמור. מאז חשיפת הפרשה נדמה כי הסכומים האלה ילכו ויגדלו. מדובר בעשיית כסף קל ונקי של ארגון פשיעה, על חשבון כספי האזרח מהשורה הראשונה ומכספי הציבור, שהיו יכולים להיות מתועלים לבריאות, לחינוך, לרווחה ועוד".
המשטרה מייחסת לחן שלמה, אשתו של בני, חשד לביצוע הלבנת הון, וטוענת כי היא הפקידה כספים בחשבון הבנק במזומן וחתמה על המסמכים. לילך שלמה, אלמנתו של שלום, נעצרה אף היא בחשד למעורבות בפרשה. ביום ראשון השבוע שוחררו השתיים למעצר בית. הן מכחישות כל מעורבות בפרשה.
לעומת זאת, מעצרו של בני שלמה הוארך בשבוע נוסף. "החשד הסביר בעניינו של המשיב (שלמה) התחזק עד מאוד", פסקה השופטת. במשטרה היו מרוצים, אם כי ברור להם שגם עכשיו, הקרב שלהם נגד הקומפיוטר רחוק מאוד מסיום.
פרקליטיו של שלמה, עו"ד נס בן נתן ועו"ד נעמה אלחדד, מסרו: "אין תגובה".