שתף קטע נבחר

צילום:  AFP, EPA

משרד הבריאות לציבור: לשקול נסיעות לתאילנד, יפן, הונג קונג ויעדים במזרח

לאחר הערכת מצב שקיים היום, ממליץ המשרד "לשקול את נחיצות הנסיעה" גם לסינגפור, מקאו, דרום קוריאה וטייוואן. זאת בנוסף לאזהרת המסע שניתנה לגבי סין. במשרד החוץ הגיבו בזעם: "לא תפקידם לפרסם אזהרות כאלה. יגרמו נזקים מדיניים"

  

 

משרד הבריאות הרחיב היום (ראשון) את אזהרותיו בנוגע לנגיף הקורונה, והמליץ "לשקול את נחיצות הנסיעה" לתאילנד, יפן, הונג קונג, סינגפור, מקאו, דרום קוריאה וטייוואן, זאת בנוסף לאזהרת המסע שניתנה לגבי סין. במשרד קיימו היום הערכת מצב מחודשת בעקבותיה הופצו ההנחיות החדשות. בהודעה המקורית הומלץ לשקול נסיעות גם לווייטנאם, אך בהמשך נמסר ממשרד הבריאות כי היא הוכנסה לרשימה בטעות.

 

עם זאת, במשרד החוץ הגיבו בכעס על פרסום המלצת משרד הבריאות, ובכירים במשרד אמרו כי ההודעה כלל לא תואמה עם משרד החוץ. "חבל שהם עושים מה שהם רוצים. זה בכלל לא תפקידם לפרסם אזהרות כאלה. ישראל היא הראשונה בעולם שעושה צעד כזה. העיקר לקפוץ ראשונים ולגרום לנזקים מדיניים", אמרו במשרד.

 

לאחר פרסום ההודעה הוצף חדר המצב של משרד החוץ בפניות של עשרות ישראלים שביקשו להבין את משמעותה, ושם הפנו אותם למשרד הבריאות. "הם הרי כבר קיבלו אחריות גם על כלל יחסי החוץ שלנו", אמר גורם במשרד החוץ.

  (צילום: רויטרס)
עוטים מסכות בתאילנד(צילום: רויטרס)
  

מניין המתים כתוצאה מהתפרצות נגיף הקורונה ברחבי העולם עלה הלילה ל-813, וחצה את כמות הנספים במגפת הסארס בשנים 2003-2002, שממנה מתו 774 בני אדם. הרשויות בסין הודיעו כי 89 בני אדם מתו ברחבי המדינה כתוצאה מהידבקות בנגיף, היממה הקטלנית ביותר מאז החלה ההתפרצות בחודש דצמבר. למרות זאת, מספר מקרי ההידבקות החדשים שדווחו ביממה האחרונה ירד לעומת היממה הקודמת, וישנם מומחים שמעריכים שהתפשטות הנגיף נמצאת בירידה.

 

מרבית מקרי המוות היו בסין, שם מתו 811 בני אדם כתוצאה מהידבקות בנגיף. בנוסף, אזרח סיני מת בפיליפינים, ואדם נוסף מת בהונג קונג. ביממה האחרונה התגלו 2,656 מקרים חדשים של הידבקות בנגיף ברחבי סין, מרביתם במחוז חוביי שבו החלה התפרצות המחלה, ובסך הכל נדבקו בסין עד כה 37,198 בני אדם. בשאר העולם נדבקו יותר מ-300 בני אדם.

 

ווהאן בית חולים נגיף וירוס קורונה (צילום: רויטרס)
בית חולים בווהאן שבסין(צילום: רויטרס)

ישראלים רבים טסים ליעדים במזרח הרחוק בטיסות ישירות מישראל לתאילנד, דרום קוריאה והונג קונג. ליעדים אחרים, כדוגמת וייטנאם, יפן, סינגפור, מקאו וטייוואן, משתמשים הישראלים בטיסות המשך מיעדים אחרים במזרח הרחוק.

 

כך לדוגמה, להונג קונג מפעילה חברת אל על ארבע טיסות שבועיות וחברת התעופה קתאי פסיפיק מפעילה חמש טיסות שבועיות משלה. לבנגקוק מפעילה אל על 10 טיסות שבועיות, חלקן באמצעות שיתוף עם חברות זרות אחרות. לדרום קוריאה מפעילה חברת התעופה קוריאן אייר ארבע טיסות שבועיות ישירות מנמל התעופה בן גוריון.

 

ביום שישי הודיעו במשרד הבריאות כי הם מרחיבים את ההנחיות לשבים מהמזרח הרחוק מחשש להתפשטות הנגיף, והורו לכל מי שחוזר חולה מסין, הונג קונג, תאילנד, יפן, סינגפור, דרום קוריאה או מקאו, להימנע ממגע עם הסובבים במשך 14 יום. כמו כן, העונים על הקריטריונים התבקשו לגשת למרפאה או לבית חולים.

 

נגיף הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:

העדכון האחרון: 813 מתו, 37 אלף נדבקו

מכונת התעמולה הסינית משיבה מלחמה

הנגיף מוציא את המעקב הסיני מהצללים

סין נלחמת בשמועות, אבל מתה מהאמת

בלי להעליב: איך לקרוא לנגיף החדש?

 

ההגדרה החדשה למקרה של חשד לנגיף הקורונה המצריך ביצוע בדיקת מעבדה היא אדם שעונה על אחד מהקריטריונים הבאים: שהה במגע הדוק עם חולה מאומת, או ביקר מאחת המדינות הנ"ל ב-14 יום שקדמו להופעת תסמינים של חום מעל 38 מעלות, שיעול, קושי בנשימה או תסמין נשימתי אחר. 

 

משרד הבריאות מורה לאותם אנשים "לגשת למרפאה או לבית חולים, בתיאום והודעה מראש על הגעתכם, תוך כיסוי האף והפה במסכה או בבד והימנעות ממגע עם הסובבים אתכם, להימנע מנסיעה בתחבורה ציבורית ולהתנהג בהתאם להוראות המפורטות באתר המשרד. המשרד רואה בציבור שותף מרכזי לפעילויות שלנו למניעת התפרצות המחלה ורק יחד כולנו נוכל להתמודד עימה".

  (צילום: EPA)
נמל תעופה בתאילנד(צילום: EPA)

  (צילום: EPA)
בודקים בשדה התעופה(צילום: EPA)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

קודם לכן מסר משרד החוץ בירושלים כי לא פרסם אזהרת נסיעה לתאילנד על רקע התפשטות הנגיף. "משרד החוץ עוקב אחרי המידע המגיע מתאילנד וממדינות נוספות בדרום מזרח אסיה, ואחרי הנתונים של הגופים העוסקים בנושא כגון ארגון הבריאות העולמי, ומקיים הערכת מצב יומית בנושא", נכתב בהודעת המשרד. במקביל להודעת משרד החוץ הוציאה שגרירות תאילנד בישראל הודעה שכותרתה "תאילנד סבבה", ובה הדגישו כי "אף מדינה בעולם לא הוציאה אזהרת נסיעה למדינה".

 

בתאילנד נזף שר הבריאות בתיירים המגיעים למדינה על כך שאינם מוכנים לעטות מסכות על פניהם. "חייבים לשתף פעולה כדי לעצור את התפשטות הווירוס", אמר. "אנחנו מחלקים מסכות בחינם ויש כאלה שלא משתמשים בהן ואף מסרבים לקחת אותן. הם מזיקים למדינה. על כולם לעטות מסכות כשהם נמצאים במקומות ציבוריים כדי להגן על עצמם ועל הסביבה". הוא הוסיף: "התיירים המערביים שמסרבים לקחת מסכות צריכים להיזרק מהמדינה. התיירים מאסיה ומסים מבינים ומקבלים את המצב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מסכות נגד קורונה בתאילנד
צילום: רויטרס
מומלצים