שתף קטע נבחר

צילום:  AFP, EPA

סין לישראל: פתחנו שערינו בפני היהודים בשואה, אל תסגרו השערים בפני הסינים

בתדרוך דחוף על רקע החלטת ישראל לסגור את גבולותיה בפני מי שאינו אזרח המדינה ושהה בסין בשבועיים שלפני הגעתו, קרא ממלא מקום שגריר סין לממשלה: "הסירו את המגבלות". לדבריו, "השפעת הווירוס רוסנה, הפייק ניוז והשמועות קשים יותר מהווירוס עצמו". בשגרירות השוו לשואה - והתנצלו

 

ממלא מקום שגריר סין בישראל, דאי יומינג ()
ממלא מקום שגריר סין בישראל, דאי יומינג, בתדרוך

ממלא מקום שגריר סין בישראל, דאי יומינג, אמר הערב (ראשון) בתדרוך דחוף לעיתונאים בעניין התפרצות נגיף הקורונה כי "בתקופות אפלות בהיסטוריה לא סגרנו את השערים בפני העם היהודי, ואנו מקווים שישראל לא תסגור את השערים בפני הסינים". הדברים נאמרו על רקע החלטת ישראל לסגור את גבולותיה בפני אנשים שאינם אזרחי ישראל ששהו בסין בשבועיים שלפני הגעתם.

 

בשגרירות הסינית הבהירו לאחר מסיבת העיתונאים כי לא התכוונו להשוות: "ברצוננו להבהיר כי לא הייתה כוונה להשוות את הימים האפלים של השואה למצב הנוכחי ולמאמצים שננקטים על ידי ישראל להגן על אזרחיה. אנו מתנצלים אם הדברים הובנו אחרת".

 

התדרוך בשגרירות התקיים, להגדרת הסינים, "בעקבות צעדי המנע הקיצוניים שנקטה ממשלת ישראל". דאי הוסיף: "השפעת הווירוס רוסנה, חבל שמפיצים פייק ניוז ברשתות. סין תרמה תרומה אדירה לעולם כדי לעצור את התפשטות הווירוס. הימנעו מתגובות מוגזמות, הסירו את המגבלות על הסחר ותנועת אנשים".

 

עוד אמר דאי: "כשאני שומע חדשות כאלה על מדינות שמחרימות כניסה של סינים אני מרגיש עצוב. אנחנו משתלטים על הווירוס. הפייק ניוז והשמועות קשים יותר מהווירוס עצמו".

נוסעים חוזרים מ סין  (צילום: אלי מנדלבאום)
נוסעים חוזרים מסין בנתב"ג(צילום: אלי מנדלבאום)

מ"מ השגריר הוסיף: "בטיחותם ובריאותם של האנשים תמיד באים במקום הראשון ומניעה ושליטה על ההתפרצות היא הדבר החשוב ביותר עבור סין בשלב הנוכחי. הצעדים שננקטו על ידי הממשלה הסינית רחבים יותר מההמלצות של ארגון הבריאות העולמי וכללי בריאות בינלאומיים. מנהל ארגון הבריאות העולמי אמר שסין קובעת סטנדרט חדש בתגובה להתפרצות. מה שהסינים עושים למען בריאות הציבור הוא לא רק עבור הסינים אלא עבור הקהילה הבינלאומית כולה. סין שיתפה פעולה עם העולם בצורה פתוחה, שקופה ואחראית. שחררנו מידע וקיבלנו פקחים של ארגון הבריאות העולמי, מדינות רלוונטיות והונג קונג, מקאו וטיוואן. המידע הזה כלל רצף גנטי של הוירוס, שיטות בדיקה, אבחנה וטיפול רפואי. המאמצים זכו לשבחים מצד ארגון הבריאות העולמי ומומחים לרפואת הציבור בכל העולם".

 

לגבי הצעדים שנקטה ישראל אמר: "שגרירות סין בישראל שומרת על קשר קרוב עם ממשלת ישראל ותשתף פעולה עם הצד הישראלי במניעת המגפה. השגרירות, המוסדות הסינים והעסקים הסינים בישראל עוקבים מקרוב אחרי ההמלצות מרשויות הרפואה בסין ובישראל, ופעולות ננקטו בצורה אחראית, כגון פיקוח רפואי, דחיית נסיעות לא חיוניות ונקיטת צעדי בידוד. לסין וישראל יש שיתוף פעולה טוב בתחומי הבריאות והרפואה. ישראל היא מדינה מובילה בתחומי חדשנות רפואית, ואנו מצפים לחזק את שיתוף הפעולה ולמצוא דרכים טובות יותר להתמודד עם מחלות כאלה בקצב מהיר יותר".

 

נגיף הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet:

הגיע מעטלפים, עובר בצואה, והגנת המסיכה מוטלת בספק

בחזרה מסין, בלי בדיקה בנתב"ג

כך הסתננתי לאזור האסור שבו פרץ הנגיף

מצב חירום עולמי בעקבות התפרצות נגיף הקורונה

כך נראה בית החולים שסין בנתה ב-10 ימים

בהלה בנתב"ג: ישראל שלחה חזרה עשרות סינים

פרץ גזענות עולמי: "פה לא משרתים סינים"

מקרה מוות בפיליפינים – הראשון מחוץ לסין

 

מוקדם יותר סיירו שר הפנים אריה דרעי ושר הבריאות יעקב ליצמן בעמדות רשות האוכלוסין וההגירה בנתב"ג. לדברי דרעי, "הנגיף יצא מסין, הוא נמצא בהרבה מאוד מדינות. אנחנו לא יודעים אם הגיע לישראל, אבל צריך להתכונן לכך שהוא יגיע. לא צריך להיכנס להיסטריה, אבל זה עולם קטן והנגיף עובר מהר".

 יעקב ליצמן ואריה דרעי בהצהרה על הקורונה (צילום: שאול גולן)
"לא צריך להיכנס להיסטריה". דרעי וליצמן בסיור בנתב"ג(צילום: שאול גולן)

השר ליצמן הוסיף: "לצערנו אנחנו כמעט בטוחים שהנגיף יגיע לארץ, ואנחנו נערכים לעשות כל מה שצריך כדי לטפל בו. אנחנו מתפללים לאלוהים שהוא לא יגיע, אולי התפילות יעזרו, אבל צריך להיערך". בינתיים, מניין קורבנות הנגיף בעולם עומד על 305 - רובם בסין, למעט אחד שמת בפיליפינים.

 

בתוך כך, מודיעין טיס של רשות שדות התעופה חידד את נהלי הכניסה לשטח ישראל בעקבות התפרצות הנגיף. בהוראה חדשה, שתיכנס לתוקף מחר ב-12:00 בצהריים, ייאסר גם על אנשי צוות אוויר ששהו בסין ב-14 הימים האחרונים להיכנס ארצה. זאת, לצד איסור כניסתם של התיירים ששהו בסין בשבועיים האחרונים. בהוראה נכתב עוד כי חברות התעופה יחויבו להטיס בחזרה את אותם בני אדם שכניסתם תידחה ליעד שממנו הגיעו.

    

בעניין הדרישה מישראלים שחזרו מסין לשהות שבועיים בהסגר בבתיהם, אמר ליצמן "נעשה כל מיני מבצעים ודברים כדי לבדוק אם הם מקיימים את ההנחיות. אני בטוח שאותו איש לא רוצה להדביק את החברים שלו. נעשה מה שמוטל עלינו, אנחנו סומכים על הציבור שרוצה לשמור על עצמו".

 

השר דרעי הוסיף כי העובדים הסינים שנמצאים בארץ יישארו בישראל עד שניתן יהיה להביא עובדים אחרים: "אנחנו מנסים לתת פתרונות להצלת חיים". הוא ציין כי המדינה תממן לתיירים הסינים שאותם רוצים להחזיר לסין טיסות, "ובטיסות האלה נחזיר ישראלים".

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

הבוקר התייחס ליצמן באולפן ynet לבהלה סביב הנגיף ואמר: "אנחנו מתייחסים למשבר בשיא החומרה". ליצמן התייחס גם להיעדר הבידוק בנתב"ג, כפי שפורסם הבוקר ב"ידיעות אחרונות": "יהיה פיקוח - אבל לא בטוח שנודיע איך. על-פי חוק, אנחנו דורשים בידוד בן שבועיים. במדינות אחרות לא מאפשרים לאנשים להגיע לבתיהם. אנחנו לא בשלב הזה. אנחנו מעדיפים שיהיו בבית ושלא יבואו במגע עם אף אחד. נמצא את הדרך לבצע אכיפה".

 

מוקדם יותר כינס ראש הממשלה בנימין נתניהו דיון רב-משתתפים בנוכחות שרי ממשלה, מנכ"לי משרדים וכל גורמי המטה הרלוונטיים לדיון היערכות לאומית והתמודדות עם נגיף הקורונה. בדיון הודיע נתניהו כי יאשר את בקשתו של ליצמן להקמת מפעל חיסונים בארץ. בימים הקרובים תוגש הצעת ממשלה להתחיל בהקמת המפעל באופן מיידי.

 

נתניהו התייחס אתמול לנושא והדגיש: "אנחנו לא לוקחים סיכונים מיותרים. הנגיף נמצא כבר ב-5 יבשות וביותר מ-25 מדינות. אנו ערים לכך שלא ניתן למנוע לחלוטין את כניסת הנגיף, ולכן נערכים מראש להתמודדות עם הנגיף לאחר כניסתו הראשונה לישראל".

 

פרופ' סיגל סדצקי, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, אמרה הבוקר לאולפן ynet: "אנחנו בשליטה. אנחנו ערוכים ומוכנים לתרחישים רבים וכמו שאתם רואים אנחנו יוצאים עם הנחיות לציבור על פי הצורך". לדבריה, "כרגע הקו החשוב שלנו הוא לנסות למנוע את הגעת המחלה לישראל. אנחנו צופים שיהיו מקרים בישראל, אך מקווים שלא. המטרה העיקרית היא לנסות להביא למצב שבו המחלה לא תתפשט בישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים