שתף קטע נבחר

צילום:  AFP, EPA

בהלת הקורונה: אל על מבטלת טיסות השבוע להונג קונג

אחרי שביטלה את טיסותיה לבייג'ינג, החליטה החברה לבטל השבוע גם את טיסותיה להונג קונג. בין הסיבות: ביקושים נמוכים בעקבות חשש מלטוס למזרח הרחוק

חברת התעופה הישראלית אל על החליטה היום (ראשון) על ביטול טיסות להונג קונג בשבוע הקרוב בעקבות אי-הוודאות בהתפשטות נגיף הקורונה. טיסת החברה הלילה אמורה לצאת כמתוכנן, אך אחריה, עם חזרת המטוס מהונג קונג, תקפיא החברה את הפעלת הקו לשבוע הקרוב. מדובר בשתי טיסות מישראל להונג קונג ובשתי טיסות מהונג קונג לישראל.

מטוס אל על פרסום ראשון (צילום: רויטרס)
ביקושים נמוכים לטיסות למזרח הרחוק. מטוס אל על(צילום: רויטרס)

3082 ()
לובשים מסכות בסין. חברות תעופה רבות ביטלו טיסות למדינה

מנהיגת הונג קונג קארי לאם מסכה הפסקת רכבות סין נגיף ה קורונה (צילום: רויטרס)
מנהיגת הונג קונג קארי לאם עם מסכה(צילום: רויטרס)

בימים האחרונים התנהלו דיונים בהנהלת אל על אם להוציא טיסות בקו, בין היתר בגלל ביקושים נמוכים והחשש של הנוסעים מלטוס למזרח הרחוק. יש לציין כי גם נכון לשלב זה, ניתן עדיין להזמין כרטיסי טיסה להונג קונג לשבוע הבא. מלבד הטיסות היומיות של אל על מישראל להונג קונג, מפעילה חברת התעופה קתאי פסיפיק מפעילה חמש טיסות שבועיות משלה.

 

בשבוע שעבר החליטה החברה לבטל את טיסותיה לבייג'ינג בחודשיים הקרובים בעקבות התפשטות הנגיף בסין. בהודעה שפרסמה אז החברה נאמר כי "לאחר הערכת מצב שבוצעה הבוקר, החליטה אל על על השעיית טיסותיה לסין עד ל-25 במרץ".

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מלבד אל על, ביטלו חברות תעופה רבות בעולם טיסות לסין בעקבות התפשטות נגיף הקורונה, שבו נדבקו עד כה יותר מ-37,000 בני אדם ברחבי העולם. מניין המתים כתוצאה מהנגיף עלה הלילה ל-813, וחצה את כמות הנספים במגפת הסארס בשנים 2003-2002, שממנה מתו 774 בני אדם.

 

מרבית מקרי המוות היו בסין, שם מתו 811 בני אדם כתוצאה מהידבקות בנגיף. בנוסף, אזרח סיני מת בפיליפינים, ואדם נוסף מת בהונג קונג. ביממה האחרונה התגלו 2,656 מקרים חדשים של הידבקות בנגיף ברחבי סין, מרביתם במחוז חוביי שבו החלה התפרצות המחלה, ובסך הכל נדבקו בסין עד כה 37,198 בני אדם. בשאר העולם נדבקו מאות בני אדם נוספים.

 


קונים מסכות הגנה בהונג קונג (צילום: AP)
עומדים בתור לקנות מסכות בהונג קונג(צילום: AP)

מוקדם יותר הרחיב משרד הבריאות את אזהרותיו בנוגע לנגיף הקורונה, והמליץ "לשקול את נחיצות הנסיעה" לתאילנד, יפן, הונג קונג, סינגפור, מקאו, דרום קוריאה וטייוואן. זאת, בנוסף לאזהרת המסע שכבר ניתנה לגבי סין. במשרד קיימו היום הערכת מצב מחודשת בעקבותיה הופצו ההנחיות החדשות. במשרד הבריאות מדגישים שוב ושוב כי לא ניתן למנוע לחלוטין את כניסת הנגיף לישראל.

 

במשרד החוץ הגיבו בכעס על פרסום המלצת משרד הבריאות, ובכירים במשרד אמרו כי ההודעה כלל לא תואמה עימם. "חבל שהם עושים מה שהם רוצים. זה בכלל לא תפקידם לפרסם אזהרות כאלה. ישראל היא הראשונה בעולם שעושה צעד כזה. העיקר לקפוץ ראשונים ולגרום לנזקים מדיניים", אמרו במשרד.

 

לאחר פרסום ההודעה הוצף חדר המצב של משרד החוץ בפניות של עשרות ישראלים שביקשו להבין את משמעותה, ושם הפנו אותם למשרד הבריאות. "הם הרי כבר קיבלו אחריות גם על כלל יחסי החוץ שלנו", אמר גורם במשרד החוץ.

 

ביום שישי הודיעו במשרד הבריאות כי הם מרחיבים את ההנחיות לשבים מהמזרח הרחוק מחשש להתפשטות הנגיף, והורו לכל מי שחוזר חולה מסין, הונג קונג, תאילנד, יפן, סינגפור, דרום קוריאה או מקאו, להימנע ממגע עם הסובבים במשך 14 יום. כמו כן, העונים על הקריטריונים התבקשו לגשת למרפאה או לבית חולים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים