שתף קטע נבחר
צילום:  AFP, EPA

בצל המגפה: חברות סיניות פנו לקבלת סיוע של 8.2 מיליארד

נמשכת השבתת רוב המפעלים בסין בניסיון לבלום את התפרצות מגפת הקורונה, ונוצר חשש מהאטה משמעותית בכלכלה

אחרי שמתחילת התפרצות מגפת הקורונה לא נשמע קולו, הופיע אתמול נשיא סין שי ג'ינפינג  לראשונה בציבור ודיבר אל האומה בעקבות המשבר הדרמטי. כשהוא חבוש במסכה הסתובב הנשיא ברחבי בייג'ינג ואמר למצלמות הטלוויזיה הממלכתית הסינית כי ממשלת סין תעשה הכל כדי למנוע פיטורים רחבי היקף לנוכח המשבר הכלכלי העצום שנוצר בגלל התפשטות הנגיף, שמשבית בפועל את כל הכלכלה הסינית הענקית. "אנחנו עדיין במצב קשה מאוד, אבל אנחנו צריכים לשמור על אמונה שלבסוף ננצח במלחמה הזאת נגד המגפה", אמר שי.

 

בין אופטימיות זהירה לחשש מאסון: הבורסות עדיין אדישות לקורונה

בגלל הקורונה: קסטרו-הודיס מחפשת יצרנים חלופיים למפעלי הייצור בסין

עדיקה מזהירה: התפשטות הקורונה עלולה להשפיע על הפעילות

  

מנהיג סין אמר עוד כי המדינה תפעל בכל כוחה כדי לעמוד, למרות הכל, ביעדים הכלכליים שהציבה לעצמה לשנה הנוכחית, ותבצע התאמות כלכליות כדי להקטין עד למינימום האפשרי את ההשפעה של הנגיף על הכלכלה הסינית. אלא שדבריו מגיעים על רקע דיווחים, שחלקם נחשפו אתמול בסוכנות הידיעות רויטרס, ולפיהם מאות חברות סיניות מובילות כמו ענקית המזון מאיטואן דיאנגפינג ויצרנית הסלולר שיומי כבר פנו לבנק הסיני המרכזי עם בקשה לקבל סיוע של 8.2 מיליארד דולר כדי למזער את הנזקים שנגרמו לחברות מנגיף הקורונה. החשיפה מתבססת על מקורות של רויטרס בבנק הסיני המרכזי.

עובדים של מפעל פוקסקון. לא שבים לעבודה (צילום: רויטרס)
עובדים של מפעל פוקסקון. לא שבים לעבודה(צילום: רויטרס)
 

על פי הדיווחים, חלק ניכר מהחברות האלה מעורבות ישירות במאמץ הלאומי הסיני לבלימת התפשטות הנגיף או שהן כבר נפגעו כלכלית מהמצב. סגירת המפעלים ההמונית שנמשכת בכל רחבי סין תגרום ללא ספק להאטה בייצור ותשפיע על שרשרת האספקה העולמית, על פי רויטרס. ההערכה, כך על פי הדיווח, היא שהחברות הגדולות שפנו לממשל בבקשת סיוע יקבלו את העזרה הכספית הנדרשת ולפחות יזכו בזירוז הבקשה לסיוע בהליך הביורוקרטי.

 

עם החברות שביקשו סיוע נמנות ענקיות תרופות, רשתות מזון ומסעדות. יצרנית הסלולר שיומי, הרביעית בגודלה בעולם, מבקשת על פי הדיווח סיוע של חמישה מיליארד יואן (כ-720 מיליון דולר), בין היתר במטרה למכור ציוד רפואי, מסכות ומדי חום.

 

ובינתיים נמשכת ההשבתה בחלק ניכר מהמפעלים הגדולים בסין. כך דווח אתמול בתקשורת הזרה על פוקסקון, יצרנית הרכיבים המרכזית של מכשירי האייפון מתוצרת אפל, שהודיעה לעובדים לא לשוב לעבודה. דיווח נוסף סביב החברה ציין כי היא קיבלה אישור להפעלה חלקית של אחד ממפעליה בעיר שנזן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מפעל פוקסקון בסין
צילום: רויטרס
מומלצים