שתף קטע נבחר

לפני ניו המפשייר: ביידן מתרסק, בלומברג נוסק

אפקט אייווה: אחרי המפלה בתחנה הראשונה בפריימריז מלמד סקר חדש שהתמיכה הארצית של הדמוקרטים בביידן – עד לפני שבוע הפייבוריט – בירידה צלולה. סנדרס ראשון עם 20%, סגן הנשיא לשעבר שני עם 17% בלבד, והמיליארדר מניו יורק כבר נושף בעורפו. החלה ההצבעה בניו המפשייר: בוטיג'ג' רוצה עוד הישג

סקר חדש שהתפרסם שעות לפני תחילת ההצבעה בתחנה השנייה בפריימריז הדמוקרטיים, היום (ג') בניו המפשייר, מלמד שמי שנחשב עד כה למועמד המוביל במרוץ, סגן הנשיא לשעבר ג'ו ביידן, נחלש במישור הארצי, ורמת התמיכה שהוא זוכה לה כעת בקרב דמוקרטים ועצמאים היא הנמוכה ביותר מאז שהחל את הקמפיין שלו – 17%. מנגד, המיליארדר מייקל בלומברג, שמקווה לנצח אותו בקרב על קולות המחנה המתון במפלגה, ממשיך להתחזק.

 

ארה"ב בוחרת 2020 – סיקור נרחב ב-ynet:

"לא אני, אנחנו". צוות ברני מגיע לניו המפשייר

בוטיג'ג' על המוקד בעימות, ביידן צופה עוד הפסד

טראמפ יוצא מהמשפט חזק מאי פעם

"אסון פוליטי". הפארסה הדמוקרטית באייווה 

המטרה: לסלק את טראמפ. מדריך לפריימריז

 

חצי חצי ג'ו ביידן וברני סנדרס פריימריז דמוקרטיים ארה
סנדרס וביידן. מהפך בצמרת(צילום: EPA, רויטרס)

ארה
בלומברג. הקרב על הקול המתון(צילום: רויטרס)

לפי הסקר העדכני של רויטרס, שנערך בפלטפורמה מקוונת מיום חמישי עד יום שני, בתמיכה בביידן חלה ירידה של 5% בתוך שבוע, וכעת הוא ניצב במקום השני, אחרי ברני סנדרס, שמוביל עם 20%. 15% תומכים בבלומברג, ראש העיר ניו יורק לשעבר – עלייה של 6%. אליזבת וורן רביעית עם 11%, פיט בוטיג'ג' חמישי עם 8% ואיש העסקים אנדרו יאנג שישי עם 5%. הסנאטורית איימי קולובשר שביעית עם 3%.

 

הסקר החדש של רויטרס, התואם סקרים אחרים מהימים האחרונים שמציגים מגמה דומה, מחזק את התחושה שהתוצאה החלשה של ביידן בשבוע שעבר באייווה, המדינה הראשונה להצביע, היא יותר ממכה קלה בכנף – היא יוצרת עבורו מומנטום שלילי. בהצבעה באיווה ביידן הגיע רק למקום הרביעי, הרחק מאחורי המנצחים בוטיג'ג' וסנדרס וגם אחרי אליזבת וורן.

  ()

ארה
ההצבעה בניו המפשייר, אחר הצהריים(צילום: AFP)

לפי כל הסקרים ביידן צפוי להשיג תוצאה חלשה – כנראה מקום רביעי או חמישי – גם בניו המפשייר, ואף שכל ארבע המדינות הראשונות להצביע מחלקות מעט מאוד צירים במרוץ ואינן משקפות את דפוסי ההצבעה בשאר ארה"ב – תוצאה כזו עלולה לגרום קושי ממשי בקמפיין של ביידן, שהיה סגן נשיא ארה"ב בימי הנשיא ברק אובמה. עד כמה אפילו ביידן עצמו מבין שאין לו מה לחפש בניו המפשייר מעידה כנראה החלטתו המפתיע הערב לקצר את שהותו במדינה ולנסוע, עוד לפני פרסום התוצאות בניו המפשייר, לדרום קרוליינה, אחת משתי המדינות הנוספות שיצביעו החודש.

 

טראמפ: בלומברג גזען מוחלט!

לפי סקר רויטרס-איפסוס החדש, שיעור הנשאלים המאמינים שביידן הוא המועמד הדמוקרטי בעל הסיכויים הגבוהים ביותר לנצח את הנשיא דונלד טראמפ בבחירות בנובמבר זהה כעת לשיעור המאמינים שסנדרס הוא בעל הסיכויים הגבוהים ביותר – 21%. זו ירידה של 9% לביידן מהשבוע שעבר.

ארה
המטרה: לשמר את המומנטום. בוטיג'ג' בניו המפשייר(צילום: AFP)

ארה
"פיט 2020". תומכת של הכוכב העולה(צילום: AFP)

ארה
כבר לא מועמדת מובילה. אליזבת וורן, הערב(צילום: AFP)

ארה
וורן מחלקת דונאטס למתנדבים בניו המפשייר(צילום: AFP)

בלומברג, נזכיר, הצטרף למרוץ בשלב מאוחר מאוד, ולכן נאלץ לוותר על ההתמודדות בארבע המדינות הראשונות שמצביעות, החודש. הוא יצטרף להצבעה ב"סופר טיוזדיי" ב-3 במרץ, אז יצביעו בבת אחת ב-15 ממדינות ארה"ב. בעוד המועמדים האחרים חורשים את אייווה וניו המפשייר – הוא משקיע מאמצים כבירים, ובעיקר סכומי כסף אדירים, במדינות חשובות שיצביעו בהמשך הדרך, ומנסה למתג את עצמו כמועמד המתון היחיד במרוץ שיכול לנצח את טראמפ. ההיחלשות של ביידן היא בשורה טובה עבורו.

 

עד כה בלומברג לא השתתף בעימותים הטלוויזיוניים הדמוקרטיים משום שלא עמד בתקנות שלפיהן נדרשות חתימות של תורמים רבים – הוא הרי מממן את הקמפיין שלו מהונו העצום – אך בעקבות שינוי התקנות הוא צפוי להצטרף לעימותים בהמשך הדרך, ואז הוא עשוי להתחזק עוד יותר. לפי הסקר החדש של רויטרס, אם בלומברג ייבחר למועמד הדמוקרטי, הוא צועד ביתרון של 4% על פני טראמפ בקרב הבוחרים הרשומים. לפי הסקר גם סנדרס ינצח את טראמפ ב-4% וביידן יעשה זאת ב-2%.

  ()

כפי שקורה לכל מועמד שמתחזק בפריימריז, כעת עוד ועוד חיצים מופנים כלפי בלומברג. בלילה שעבר פורסמה בארה"ב הקלטה מדברים שנשא בלומברג בשנת 2015, ושבהם הוא נשמע מגן על מדיניות שיטור שנויה במחלוקת שבמסגרתה שוטרים בניו יורק מעכבים ומתשאלים אזרחים וחשודים, ולעתים אף עורכים עליהם חיפושים. מדובר במדיניות הנחשבת לפוגענית כלפי בני מיעוטים – ציבור שבלומברג זקוק לתמיכתו בפריימריז. הנשיא טראמפ מיהר לשתף את ההקלטה בטוויטר בתוספת הכיתוב: "וואו, בלומברג הוא גזען מוחלט!".

 

הרפובליקנים-לשעבר-לעתיד

בינתיים יצאה לדרך ההצבעה בניו המפשייר. המנצח הגדול מאייווה פיט בוטיג'ג' הגיע עם שחר לתחנת קלפי בבית ספר במנצ'סטר ופגש שם תומכים, שנופפו לעברו בשלטי הקמפיין שלו עם הכיתוב "פיט 2020" וקראו "הנשיא פיט". הוא לחץ את ידיהם והצטלם איתם. "התחושה כאן טובה", אמר בחיוך לכתבים ששאלו אותו איזה יום יהיה לו לדעתו בהצבעה. הבוחרת שרה לוטאט, בת 60, סיפרה בצאתה מהקלפי כי הצביעה לבוטיג'ג': "אני חושבת שהוא האחד שיכול לנצח את טראמפ. למען האמת, לא אכפת לי מי ינצח כל עוד הוא (טראמפ) לא יהיה בבית הלבן".

ארה
המועמד אנדרו יאנג. 5 אחוזים איתו(צילום: gettyimages)

ארה
הקרב הגדול - סופר טיוזדיי. ניו המפשייר, הערב(צילום: רויטרס)

אליזבת וורן החלה את היום שלה בביקור בקלפי בפורטסמות', שם פגשה גם היא קבוצה של תומכים נלהבים שלה. וורן חילקה דונאטס למתנדבים, והצטלמה עם מצביעים יחד עם בעלה ברוס מאן והכלב שלהם ביילי.

 

בלילה שעבר עשו המועמדים בפריימריז מאמצים אחרונים לשכנע בוחרים בניו המפשייר. בוטיג'ג' פנה אל אלה שהוא מכנה "מי שעתידים להיות רפובליקנים-לשעבר" ואמר: "זה זמן הכרעה. אנחנו יודעים כמה תלוי באיחוד האמריקנים, ולכן איננו יכולים להסתכן בהדרה של אמריקנים ברגע הקריטי הזה. וזה המקום שבו הדרכים שלי ושל ידידי הסנאטור סנדרס נפרדות".

ארה
מצביעים בקלפי, היום(צילום: EPA)

ארה
(צילום: EPA)

סנדרס לעומת זאת התמקד בדבריו במתקפה על טראמפ. "אני יודע שלא כולם מסכימים עם כל דבר שאני אומר, אבל אני חושב שמה שאנחנו יכולים להסכים עליו הוא שאסור לנו להמשיך עם נשיא שהוא שקרן פתולוגי", אמר סנדרס לקהל במועדון ספורט במנצ'סטר.

 

איימי קלובושר, שלפי סקרים שפורסמו ביום ראשון מגיע כבר למקום השלישי בניו המפשייר, כשרק בוטיג'ג' וסנדרס מקדימים אותה, אמרה לקהל של יותר מ-200 מתומכיה שהתאספו בקין סטייט קולג' כי היא המועמדת שיכולה לשכנע גם עצמאים ורפובליקנים שהתפכחו מהאשליות שמכר להם טראמפ להצביע לדמוקרטים: "יש קבוצה של רפובליקנים מתונים ושל עצמאים שמרגישים כך ויודעים בדיוק על מה אני מדברת".

 

ביידן נאם בפני פחות מ-100 תומכים בגילפורד ובדבריו התמקד בנשיא: "טראמפ הולך לומר לנו שוב ושוב שההצבעה השנה היא על הכלכלה", אמר. לטענתו, הנשיא נהנה ממדיניות כלכלית שהנהיג קודמו בתפקיד, ברק אובמה, ואינו זכאי לאשראי על איתנותה של הכלכלה האמריקנית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
ג'ו ביידן, אמש בניו המפשייר
צילום: EPA
מומלצים