שתף קטע נבחר

השוכר סירב להתפנות - הערב ישלם על כך

בעלת דירה ביקשה לממש את הערבות לכיסוי חובות דמי שכירות ונזקים שנגרמו בנכס, אולם חברו של השוכר שחתם לו ערבות התנגד. מה נקבע?

בית משפט השלום בתל אביב אישר לאחרונה לבעלת דירה לנהל הליכי גבייה בהוצאה לפועל נגד הערב של השוכר, שהפסיק לשלם וסירב להתפנות. השופט דניאל הורוביץ דחה את טענת הערב שלפיה הערבות פקעה כשהסתיימה תקופת האופציה בהסכם.

 

ההסכם בין השוכר לבין בעלת הדירה קבע כי תקופת השכירות תחל ביולי 2013 ותסתיים ביולי 2015, כולל תקופת אופציה. להסכם זה צורפו שני שטרי ערבות על סך 50 אלף שקל כל אחד עליהם חתם חברו של השוכר.

 

ב-2017 – כשנה וחצי לאחר שתקופת האופציה הסתיימה והשוכר הפסיק לשלם – ניתן לבעלת הדירה פסק דין המורה על פינוי הדירה. בהמשך היא פתחה תיק הוצאה לפועל נגד השוכר והערב, וביקשה לממש את שטר הערבות הראשון לכיסוי החובות שצבר השוכר. במסגרת זו הגיעו הצדדים להסכם פשרה שלפיה השוכר ישלם לבעלת הדירה 55 אלף שקל בחמישה תשלומים.

 

אלא שגם לאחר מכן הוא סירב להתפנות ולא שילם דמי שכירות, מסים וחשבונות. בעקבות זאת ביקשה בעלת הדירה לממש גם את שטר הערבות השני בהוצאה לפועל. בהתנגדות שהגיש הערב הוא טען כי ערבותו פקעה יחד עם הסכם השכירות שהסתיים כאמור ביולי 2015, והמחלוקת הובאה להכרעת בית המשפט.

 

בעלת הדירה טענה כי הערבות שרירה וקיימת כל עוד השוכר ממשיך לגור בדירה וחייב לה שכר דירה והוצאות עבור חשבונות.

 

השופט דניאל הורוביץ דחה את טענת הערב לפקיעת הערבות. הטעם הראשון היה העובדה שהוא לא העלה את הטענה הזו במסגרת תיק ההוצאה לפועל הראשון, שאף הוא נפתח אחרי שתקופת השכירות הסתיימה. "הנתבע לא הגיש התנגדות בתיק הראשון ואף שילם בעצמו את התשלום עפ"י הסכם הפשרה. על כן הוא מושתק מלטעון שערבותו פקעה", נכתב.

 

הטעם הנוסף הוא כי הערבות לפי הסכם השכירות היא להבטחת תשלום דמי השכירות ופינוי הנכס במועד. "על כן, כל עוד לא פונה הנכס, עומדת ערבותו של הנתבע בעינה", נכתב.

 

מאחר שהחוב שהתגבש עולה על סכום הערבות, השופט אישר לבעלת הדירה לגבות את מלוא שטר הערבות בהוצאה לפועל, ולצרף לתיק גם את הוצאות המשפט בגין ההליך הנוכחי בסך 4,500 שקל.

 

בתוך כך השופט דחה דרישת קיזוז שהעלה הערב בטענה לליקויים בשווי של כ-38 אלף שקל בדירה. נקבע כי הערב לא הוכיח שהוא או השוכר הוציאו כספים כלשהם לתיקון הליקויים. מעבר לכך, חוות דעת שמאית שהגיש כדי להוכיח את הליקויים נערכה ב-2018 – שלוש שנים אחרי שהשוכר היה אמור לפנות את הדירה. הערב, הבהיר השופט, לא יכול להעלות כל טענה לגבי ליקויים שנוצרו הרבה אחרי שתקופת השכירות הסתיימה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים