שתף קטע נבחר

שוחחו עם מתחזי חמאס: "לא חשבתי שאפול בפח"

גם אזרחים ישראלים שאינם חיילים נפלו בפח של מפעילי הדמויות הנשיות הפיקטיביות של חמאס. שמעון קיבל תמונת עירום, וחשד ש"משהו מסריח": "היא אמרה שהיא גבר, אז אמרתי לה 'חפשי מי ינענע אותך'". טוביה היה בקשר עם פרופיל פיקטיבי אחר: "פרגנתי לחמאסניק – שיהיה לו לבריאות"

טוביה מעולם קבלן שיפוצים מנהריה ()
"פרגנתי לחמאסניק, שיהיה לו לבריאות". טוביה מועלם

מלבד חיילים וקצינים זוטרים, שהיו ככל הנראה מטרתם של מפעילי הדמויות הנשיות הפיקטיביות של חמאס, גם לא מעט ישראלים נפלו ברשת שלהם. כמה מהם התכתבו עם אותן דמויות, החמיאו להן על התמונות ואפילו סיכמו להיפגש. חלקם סיפרו כי הופתעו מאוד לגלות שמדובר במפעילים פיקטיביים, בעוד שחלק סיפרו כי הרגישו שמדובר בתרמית. 

 

 

אחד הישראלים הוא שמעון, שהיה בין חבריה של שרה אורלובה בפייסבוק. הוא סיפר כי הוא התלהב מהפרופיל שלה. "היא התחילה להתכתב, ושלחה לי תמונת עירום שלה. היא ביקשה שאשלח לה גם ואז חשדתי שמשהו מסריח", הוא אמר. "בשלב מסוים בהתכתבות היא כתבה לי שהיא רוצה להיפגש, אבל אחרי כמה פעמים שהתכתבנו היא אמרה לי שהיא גבר – ואמרתי לה 'חפשי מי ינענע אותך'".

 

לדבריו, "מאותו זמן זה נגמר. מפחיד מאוד לדעת שזה היה בכלל חמאס. אני נזהר מאוד מהדברים האלה ובחורה לא יכולה לפתות אותי. אני הולך למחוק ולחסום אותה".

סיכול סייבר צה
הפרופיל הפיקטיבי של שרה אורלובה(צילום: דובר צה"ל)

 

 

ישראלי אחר הוא בני, שהיה בין חבריה של שרה אורלובה בפייסבוק וניהל עמה התכתבויות לאורך תקופה ארוכה. "אני המום", הוא סיפר בשיחה עם ynet לאחר ששמע כי מדובר למעשה בפרופיל פיקטיבי של חמאס. "חשבתי שזו בחורה רגילה שרוצה קשר, התכתבתי איתה בפרטי הרבה. היא הייתה שולחת פרח או כותבת יום טוב והופיעה עם תמונה של בחורה יפה".

 

בני סיפר כי היא ביקשה ממנו לכתוב לה מזל טוב ביום ההולדת שנכתב בפרופיל הפייסבוק. "כתבתי לה מזל טוב ושיהיה לה חיים מאושרים ואהבה. היא גם כתבה שבהזדמנות תהיה אפילו מוכנה להיפגש איתי", הוא הוסיף. "הקשר הופסק לפני שנה בערך, ומאז היא אפילו לא אמרה לי בוקר טוב. אני ממש בהלם, לא הייתי מעלה על דעתי שמדובר בחמאס. זה מפחיד".

סיכול סייבר צה
הפרופיל של מריה יעקובלבה(צילום: דובר צה"ל)

גל, שהיה חבר של פרופיל מתחזה אחר בשם רבקה אבוקסיס, סיפר כי לא חשב שמדובר בפרופיל פיקטיבי. "אני לא יודע מי הוסיף אותה אליי, וגם לא חשבתי שזה יקרה לי. ראיתי את הכתבה ולא ידעתי שאני אחד מאלו שנפלו בפח", הוא אמר. "היא הייתה נראית ממש יפה והגבתי לה על תמונות. מלחיץ אותי שהייתי בקשר עם חמאס ומלחיץ עוד יותר שפתאום אולי הם יגלו מאיפה אני".

 

קורבן נוסף להתחזות של חמאס הוא טוביה מועלם, קבלן שיפוצים מנהריה שהיה בקשר עם מריה יעקובלובה. "יש לי מלא חברים ושולחים לי בקשות חברות אבל אני לא מתעמק. זה קצת מפתיע האמת אבל אני לא יכול לדעת מי עומד מאחוריי כל פרופיל", הוא אמר. "בחורה יפה לא יכולה לפתות אותך. מעניין אותי האופי ולהמון אני מגיב בפייסבוק. אני אוהב לפרגן. מסתבר שפרגנתי לחמאסניק אז שיהיה לו לבריאות".

 

מידע נשאב באמצעות אפליקציות

לאורך החודשים האחרונים זיהו מחלקת ביטחון המידע באגף המודיעין בצה"ל ושירות הביטחון הכללי ניסיונות חוזרים של ארגון הטרור חמאס לשתול וירוסים שיאפשרו גניבת מידע בטלפונים ניידים של משרתי צה"ל. בסוף השבוע הצליחו אגף התקשוב וההגנה בסייבר בצה"ל בשיתוף פעולה עם שב"כ לבצע סיכול טכנולוגי של שרתי חמאס שבהם אוחסן המידע שנלקח מטלפונים ניידים של מאות חיילים, רובם לוחמים וקצינים זוטרים. לפי צה"ל, זו הפעם הראשונה שמבוצע סיכול טכנולוגי באופן זה.

סיכול סייבר צה
הפרופיל המזויף של רבקה אבוקסיס(צילום: דובר צה"ל)

כמו במקרי העבר, פנו דמויות נשיות פיקטיביות לחיילי צה"ל, ולאחר התכתבות קצרה ביקשו מהם להתקין תוכנה שבה הושתל וירוס שפעל ברקע והעביר מידע רב לשרתי חמאס. במקרה זה, בניגוד לעבר, ניסה חמאס לשתול וירוסים גם בטלפונים של חיילים שאינם לוחמים. דובר צה"ל, תא"ל הדי זילברמן, ציין כי "ככל שאנחנו מזהים כעת, לא נגרם נזק ביטחוני. במקרים שזיהינו כי ייתכן שנגרם נזק כזה - פעלנו באופן מיידי מול אותו משרת צה"ל".

 

שש דמויות נשיות שבעזרתן הצליח חמאס להגיע לניידי המשרתים היו שרה אורלובה, מריה יעקובלבה, עדן בן עזרא, נועה דנון, יעל אזולאי ורבקה אבוקסיס. אל"מ ר', ראש מחלקת ביטחון מידע באגף המודיעין, הסבירה כי "דמויות רבות הציגו עצמן כעולות חדשות לארץ כדי לחפות על היעדר השליטה בעברית".

 

הווירוסים הושתלו בטלפונים הניידים תוך שימוש בשלוש אפליקציות, שמאפשרות להעביר תמונות לזמן קצר בדומה לאפליקציית סנאפצ'אט. לאחר העברת התמונות – ניתן להורידן באמצעות קישור בלבד. האפליקציות זוהו בשמות "ZatuApp", "Catch&See" ו-"GrixyApp". במהלך החקירה גילו במחלקת ביטחון המידע באמ"ן כי לאחר התקנת האפליקציה ואישור ההרשאות למצלמה היא קורסת ועל המסך מופיעה הודעת שגיאה. בהמשך לוגו האפליקציה נעלם מהמסך אך למעשה היא ממשיכה לפעול ברקע ומאפשרת לחמאס לשאוב ממנו מידע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל
"נערות הפיתוי" של חמאס
צילום: דובר צה"ל
מומלצים