שתף קטע נבחר

כינוס הוועדה הממשלתית לבדיקת מח"ש - רק אחרי הבחירות

הוועדה, שהוקמה בתקופת ממשלת מעבר בניגוד לעמדת היועמ"ש, הודיעה כי בשל "כמות הפניות ותוכנן" הוחלט לדחות את זימון העדים ל-4 במרץ

הוועדה הממשלתית לבדיקת התנהלות המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) הודיעה היום (ב') כי זימון העדים בפני ראשיה נדחה ל-4 במרץ - יומיים אחרי הבחירות לכנסת ה-23.

 

בהודעת הוועדה צוין כי ההחלטה לדחות את זימון העדים התקבלה לנוכח כמות הפרטים שהועברו לוועדה. "כמות הפניות ותוכן הפניות שקיבלה הוועדה עד כה, מלמדים כי נושא הוועדה הוא בעל חשיבות רבה ביותר וכי לוועדה נכונה עוד עבודה רבה. נוכח בקשות שהופנו לוועדה, החלטנו לדחות את זימון העדים לתאריך 4.3.20 בשעה 12:30.

 

"בהתאם לקול קורא שפורסם על ידי הוועדה, נמשיך לקבל פניות מהציבור עד לשניים באפריל".

אורה טסמה בת דודה של סלומון טקה לפני הפגישה בין עורכי הדין שמייצגים את המשפחה לבין מח
משרדי מח"ש(צילום: אוהד צויגנברג )

הוועדה מונתה על ידי הממשלה ביום ראשון שעבר, בניגוד לעמדתו של היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט. את ההצעה להקמת הוועדה הביא לממשלה שר המשפטים אמיר אוחנה, במקביל להבטחתו בנושא של ראש הממשלה בנימין נתניהו לח"כ גדי יברקן, שערק מכחול לבן לליכוד.

 

לקראת הדיון בממשלה על אישור הקמת הוועדה, שיגר מנדלבליט מכתב לשר אוחנה, ובו קבע כי קיימת מניעה משפטית להקים ועדת בדיקה ממשלתית בתקופת בחירות.

אמיר אוחנה אביחי מנדלבליט (צילום: אלכס קולומויסקי, יאיר שגיא)
השר אוחנה הביא את ההצעה להקמת הוועדה בניגוד לעמדת מנדלבליט(צילום: אלכס קולומויסקי, יאיר שגיא)

בחוות דעת שנשלחה לשר אוחנה ולממשלה, קבע היועמ"ש כי ממשלת מעבר מחויבת באיפוק ובריסון בהפעלת סמכויותיה. לפי מנדלבליט, לממשלה אסור להעמיד את הממשלה הבאה בפני מצבים בלתי הפיכים שעלולים לכבול את ידיה, ואסור שהאינטרס הפוליטי יועדף על האינטרס הציבורי. הוא מדגיש כי הקמת ועדות בדיקה אינה דבר שכיח, וכי קיימות פסיקות בג"ץ שאוסרות על כך בתקופת בחירות.

 

במערכת המשפטית חוששים מפני מדרון חלקלק שיביא לאחר מכן להקמת ועדת חקירה שתבדוק את התנהלות הפרקליטות והמשטרה בטיפול בתיקי נתניהו. אוחנה החליט להמליץ על הקמת הוועדה בנוגע למח"ש כבר לפני כחצי שנה, על רקע אירוע הירי שגרם למותו של סלומון טקה. בעבר הסכים השר אוחנה לעמדתו של מנדלבליט, אך לאחר ההבטחה ליברקן הוא החליט להקים את הוועדה.

 

שר המשפטים אוחנה התייחס להחלטת הוועדה וגיבה אותה: "מרגע שהממשלה מינתה את הוועדה בראשות השופט, היא הפכה ליישות עצמאית ובלתי תלויה, שתפקידה להגיע לחקר האמת - וטוב שכך. אינני שותף להחלטה ו/או לשיקולי הוועדה - אך אני מגבה אותה - העיקר שתפעל לבדוק מדוע האמון במח״ש כה ירוד. ממילא בכתב המינוי נקבע כי תגיש את ממצאיה רק בעוד ארבעה חודשים".

 

חברי הוועדה הם פרופ' אברהם דיסקין ופרופ' רינת קיטאי סנג'רו ובראשה עומד השופט בדימוס הרן פיינשטיין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
משרדי מח"ש
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים