שתף קטע נבחר

צילום:  AFP, EPA

ישראלים ששבו מתאילנד: "לא עובדים אבל לא מסתגרים"

משרד הבריאות הורה לחוזרים מהיעד האקזוטי לשהות שבועיים בבידוד - אך לא כל השבים ממלאים אחר ההוראות. "כמו מעצר רק בבית", סיפר חיים טוהר מעכו. לעומתו, נוי אשר "לא עובדת אבל יוצאת לסידורים". הלילה: מניין המתים בסין טיפס ל-1,868 בני אדם

 

 

על רקע המאמצים למניעת הגעת נגיף הקורונה לישראל (בשמו הרשמי: COVID-19), משרד הבריאות הרחיב את ההנחיות לשבים מהמזרח. למעט סין, גם החוזרים מתאילנד, הונג קונג, סינגפור ומקאו מתבקשים להישאר בביתם למשך שבועיים, גם אם לא פיתחו תסמיני מחלה. ואולם, לצד מי שמקפיד על ההנחיות יש מי שממשיך את שגרת חייו הרגילה, כמעט לחלוטין.

 

נוי אשר חיים וציפי טהור בבילוי בתאילנד (באדיבות המצולמים)
(באדיבות המצולמים)

עם אלה שמתכוונים למלא ברצינות אחר ההנחיות למרות הקשיים נמנים ציפי וחיים טוהר (58, 60) שחזרו אתמול מחופשה אקזוטית בתאילנד - היישר לבידוד בביתם שבעכו. היום (שלישי) הם סיפרו בשיחה עם אולפן ynet על הדרך הביתה, על קבלת הפנים בקרב בני המשפחה - ועל החששות המלווים את המשך ימי הבידוד. לעומתם, נוי אשר (26) מרמלה הביעה שלווה יחסית: "אני לא עובדת אבל אני לא מסתגרת, יוצאת לקניות וסידורים".

   

התפרצות הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

בידוד גם בלי תסמיני הקורונה: הורחבו ההנחיות לשבים מהמזרח

מנהל בית חולים מת מקורונה במוקד ההתפרצות, עוד 97 מתו

נערכים לבידוד הישראלים מהספינה: מהמטוס הפרטי - למתחם המיוחד

בחירות בצל הקורונה: תיבחן הצבת קלפיות ייעודיות לטובת אזרחים בבידוד

 

חיים וציפי טהור בבילוי בתאילנד (באדיבות המצולמים)
ציפי וחיים טהור בעת החופשה בתאילנד(באדיבות המצולמים)

חיים וציפי טהור בבילוי בתאילנד (באדיבות המצולמים)
"בשדה תעופה אמרו לנו 'תעברו, תעברו'(באדיבות המצולמים)

- חיים, אתם לא יוצאים מהבית למכולת, או לרופא אם צריך?

"אני דיברתי עם משרד הבריאות אתמול ושאלתי לגבי חופשת המחלה", אמר טוהר. "הם אמרו שאסור לי לפגוש רופא. שאלתי 'מה, אני נגוע? מה זה אסור לי לפגוש רופא?'. הם הסבירו שאני אקבל הכול דיגיטלית, את חופשת המחלה למשך שבועיים לאשתי ולי. להיות 14 יום מעצר זה לא נעים, אפילו שזה בית. ביום הראשון אתה מתארגן, פורק את המזוודות - אבל מה הלאה? איך נסתדר פה שבועיים?"

 

טוהר סיפר שהוא וזוגתו כלל לא נבדקו בשדה התעופה בישראל. "אף אחד לא בדק אותנו, אמרו 'תעברו, תעברו' אז עברנו. הגענו לכניסה, לא היה נציג ממשרד הבריאות, לא נתנו לי עלוני מידע לחוזרים מהמזרח. אמרו 'לא לעלות לרכבת' - אבל איך נגיע הביתה? אני עם ארבע או חמש מזוודות. אז עלינו על הרכבת".

 

- אתה אומר "נסענו ברכבת, אבל אסור לי לראות רופא או לצאת לקנות לחם וחלב".

"נכון. אתמול הזמנו אוכל והשליח הביא את המשלוח, זרק לי אותו לשער, אני זרקתי לו את הכסף והוא נסע. אבל מה הלאה? זה לא יכול להמשיך ככה. אנחנו לא ערוכים. זורקים סיסמאות אבל צריך לעמוד מאחוריהן".

 

"הסיכון לתאונת דרכים גבוה יותר"

"אני משתדלת להמעיט ביציאות, אבל אני לא מסתגרת", סיפרה כאמור נוי אשר בשיחה עם אולפן ynet. "אני לא הולכת לעבודה, אבל אני יוצאת לקניות, סידורים, רופאים. הכול בסדר". היא ציינה שהיא משתפת אחרים במצבה, "כי זה לא הוגן למנוע את המידע. יש כאלה שבוחרים להתרחק, ויש כאלה שבוחרים להבין שזה קצת היסטרי.

  

 
נוי אשר בבילוי בתאילנד (באדיבות המצולמת)
"לא עובדת אבל לא מסתגרת". נוי אשר(באדיבות המצולמת)
"בכל דבר כרוך סיכון", המשיכה אשר, "יש סיכוי גבוה יותר שנהיה מעורבים בתאונה, אחוזי השפעת גבוהים. אז נזהרים ושומרים על היגיינה". עם זאת, היא שיתפה ברמיזות שקיבלה מקרוביה לגבי השתתפותה באירוע חינה של חברה. "רמזו לי להישאר בבית והייתי בלבטים. מצד אחד לא רציתי לסכן את האורחים, מצד שני זו חברה טובה שמתחתנת, אירוע של פעם בחיים. דיברנו והתייעצנו והחלטנו שלא. לחתונה אני אגיע".

  

נגיף הקורונה - עדכונים אחרונים:

98 מתו ביממה האחרונה מנגיף הקורונה בסין ומניין המתים עלה ל-1,868. מספר הנדבקים הגיע ל-72,436 בני אדם

מספר הנדבקים החדשים (1,886) ירד מתחת ל-2,000 לראשונה מאז 11 בפברואר

רוב מקרי המוות (93) נמנו במחוז חוביי, בהם מנהל בית חולים מרכזי, ליו צימינג

ב-26 מדינות מחוץ לסין אובחנו עד כה 827 חולים, חמישה מתו

כ-400 חולים אובחנו בספינת ה"דיימונד פרינסס" שנמצאת בהסגר זה שבועיים בנמל יוקוהמה ביפן. שלושה חולים ישראלים מטופלים בבית חולים ביפן, ו-12 נמצאים על הספינה ומחכים לפינוי. יותר מ-300 אמריקנים, בהם 14 חולים, הוטסו אתמול לארה"ב

מארגני המרתון בטוקיו הגבילו את המרוץ שיתקיים ב-1 במרץ לאתלטים מהשורה הראשונה ואסרו על השתתפות 38 אלף רצים

  

ההיערכות בישראל

בתוך כך, נמשכים המאמצים בישראל למנוע את הגעתו של הנגיף ארצה. שר הפנים אריה דרעי אסר אתמול בהמלצת משרד הבריאות על כניסתם לארץ של זרים ששהו בתאילנד, מקאו, סינגפור והונג קונג. זאת בנוסף על זרים ששהו בסין. מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב אמר אתמול כי "במשרד נערכים להימצאות הנגיף עד שנת 2021, זאת בהתאם לניתוח של המרכז האמריקני לבקרת מחלות".

  

לקראת הבחירות משרד הבריאות נערך להצבעה של חולי קורונה ()
הערכת מצב במשרד הבריאות

לדבריו של בר סימן טוב, האסטרטגיה כעת היא להרוויח כמה שיותר זמן ללא חולה ישראלי. "אנחנו לא יכולים להיות רגועים", הוא אמר והוסיף: "מהאינדיקציה שלנו בספינה אנו רואים שזו מחלה מידבקת יותר ממה שחושבים, והיא בעלת סימפטומים קשים". עוד אמר כי משרד הבריאות ערוך לקלוט בבתי החולים בארץ אלפי מטופלים במקרה של הידבקות.

 

בבית החולים שיבא בתל השומר החלו להיערך לקליטת נדבקים או חשודים בהידבקות בנגיף. הראשונים שייכנסו לבידוד בשיבא תל השומר הם 12 הישראלים השוהים בהסגר על הספינה "דיאמונד פרינסס", שימריאו ביום חמישי בבוקר עם תום ההסגר בספינה במטוס פרטי שחכרו חברות הביטוח, בכפוף לבדיקה רפואית ולהנחיות משרדי הבריאות והחוץ.

 

הלילה עדכנה סין כי מניין החולים שמתו בהתפרצות נגיף הקורונה (בשמו הרשמי: COVID-19) טיפס ל-1,868 בני אדם, אחרי שביממה החולפת מתו עוד 98 אנשים שנדבקו בו - כך מסרה ועדת הבריאות הלאומית של סין. זאת בהשוואה ל-105 שמתו ביממה שקדמה לה. כמו כן נמסר כי עוד 1,886 בני אדם אובחנו כנושאים את הנגיף, ובסך הכול נדבקו בו מאז התגלה 72,436 בני אדם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות המצולמת
נוי אשר שחזרה מתאילנד
באדיבות המצולמת
מומלצים