שתף קטע נבחר

צילום:  AFP, EPA

בידוד גם בלי תסמיני הקורונה: הורחבו ההנחיות לשבים מהמזרח

אחרי שההנחיות הגבילו רק את הנוסעים שחוזרים מסין, משרד הבריאות הודיע כי החל מהיום, הנוסעים שחזרו מתאילנד, הונג קונג, סינגפור ומקאו מתבקשים להישאר בביתם במשך שבועיים - גם אם לא פיתחו תסמיני מחלה

 

 

 

 

משרד הבריאות הודיע בצהריים (יום ראשון) על הרחבת ההנחיות לנוסעים שחוזרים ממדינות במזרח הרחוק בעקבות התפרצות נגיף הקורונה. לאחר הערכת מצב שהתקיימה במשרד, הוחלט כי גם השבים מתאילנד, הונג קונג, סינגפור ומקאו ישהו בבידוד של 14 ימים החל ממועד חזרתם לארץ. בנוסף, הודיעה חברת אל על כי תצמצם את טיסותיה לתאילנד, אולם נכון לשעה זו לא ידוע מה היקף המהלך.

 

 

נגיף הקורונה בהונג קונג ( צילום: AFP)
הונג קונג. עשרות מקרי הידבקות, אדם אחד מת מהנגיף( צילום: AFP)

  (צילום: EPA)
בודקים חום בשדה התעופה בתאילנד(צילום: EPA)

 

בהלת הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet :

מנורה מצטרפת למגדל - לא תבטח נוסעים למזרח הרחוק

ישראייר מגמישה את מדיניות הביטולים

למה יהיה קשה למגר את הווירוס בקרוב?

נשיא סין חשף שהיה מודע לסכנת הקורונה הרבה לפני הציבור

שני ישראלים ב"ספינת הקורונה" נדבקו, אחת הנוסעות: "הודעה מטלטלת, היינו נאיביים"

 

ההחלטה התקבלה בעקבות הערכת מצב בנושא נגיף הקורונה שהתקיימה הבוקר בראשות שר הבריאות יעקב ליצמן וצוות מומחים של משרד הבריאות. עד כה היה הבידוד תקף רק לאזרחים השבים מסין, אולם בעקבות התפשטות הנגיף למדינות נוספות במזרח החליטו במשרד הבריאות לא לקחת סיכונים.

 

לפי ההנחיות החדשות, מי ששב מתאילנד, הונג קונג, סינגפור ומקאו החל מהיום, ישהה בבידוד בית עד להשלמת 14 יום ממועד החזרה - תקופת הדגירה של המחלה. על השוהה בבידוד לא לצאת למרחב הציבורי ולא לשהות במקומות ציבוריים, כולל מוסדות חינוך, מקומות עבודה, תחבורה ציבורית, מקומות בילוי וקניות, בתי חולים ומרפאות.

 

במקרה של אחד או יותר מהתסמינים הבאים: הופעת חום, שיעול או קוצר נשימה, יש לפנות לרופא המטפל בקופת החולים או בחדר המיון, וליידע מראש טלפונית את המרפאה או חדר המיון על הגעת חולה. גם במצב רפואי אחר הדורש טיפול, יש ליידע מראש טלפונית את הגורם המטפל על הגעת המטופל. בכל מקרה יש לכסות את הפה והאף במסיכה כירורגית או בבד זמין אחר, ולהימנע מנסיעה בתחבורה ציבורית.

 

ממשרד הבריאות נמסר כי "ההנחיה ניתנת בשל התפשטות המחלה הנגרמת על ידי נגיף הקורונה במדינות נוספות מעבר לסין, וכדי למנוע ככל שניתן את התפשטותו בישראל".

 

ליצמן: "צעדים סופר זהירים, אפילו קיצוניים"

שר הבריאות יעקב ליצמן אמר כי "הרושם שלנו הוא שמה שאנו רואים כרגע הוא רק קצה הקרחון. המחלה מתפשטת, יותר מדינות נגועות, ולכן החלטנו שאנשים שחוזרים מעוד כמה מדינות מלבד סין ישהו בבידוד".

 

לדברי ליצמן, "כבר בשבוע שעבר הוספנו מספר מדינות שאנשים שחזרו מהן ומגלים סימפטומים צריכים ללכת לבדוק שלא נדבקו בנגיף. עכשיו החלטנו לבקש מאותם אנשים גם לשהות בבידוד בית, מאחר שמספר המקרים במדינות האלה עלה. כמו כן, יש לנו אינדיקציה לכך שישנה הידבקות במדינות אלה, למשל בסינגפור. לכן אנחנו מבקשים לצמצם את האפשרות שאנשים שיגיעו מאותן מדינות ימשיכו את ההדבקה כאן בישראל".

שר הבריאות יעקב ליצמן מתייחס לנגיף הקורונה (צילום: דוברות משרד הבריאות  )
"עדיין חושבים שהנגיף יגיע לארץ". ליצמן(צילום: דוברות משרד הבריאות )

  ()

ליצמן הוסיף כי "אנו בודקים גם הנחיות לציבור בנוגע לכנסים בינלאומיים והתקהלויות של אנשים שמגיעים ממדינות שונות. ברור לנו שזה יכול להיות מקור גדול להדבקה כאן בארץ, ואנחנו ניתן הנחיות בנוגע לקיום כנסים כאלה, כשהנטייה שלנו היא להימנע מהם ככל הניתן".

 

ליצמן התייחס גם ל"ספינת הקורונה" ביפן, שעליה נדבקו שני ישראלים בנגיף, ואמר כי "פרופסור גרוטו הגיע ליפן. אנחנו בקשר איתו והוא בקשר עם הישראלים על הספינה, עם שלטונות יפן וגם עם שגרירות ישראל במדינה. אנחנו עובדים ביחד עם חברות הביטוח כדי להחזיר לארץ כמה שיותר מהר את מי שלא נדבק בנגיף".

 

"כל הצעדים שעשינו הם סופר זהירים ואפילו טיפה קיצוניים", הוסיף ליצמן. "אנחנו עדיין חושבים שנגיף הקורונה יגיע לארץ. אנחנו דוחים את זה כל הזמן, עושים את כל הדברים שצריך, אבל חוששים. למקרה שחס וחלילה המקרים האלה יגיעו גם לארץ, הקמנו בתי חולים מיוחדים, ונתנו הוראה לכל בתי החולים בארץ להקצות מקומות מסוימים למקרה שהמגפה תגיע גם לכאן. אנחנו מתפללים שזה לא יקרה, ואני בטוח שהשם ישמור עלינו".

72 נדבקו בסינגפור, 34 בתאילנד

עד כה מתו 1,665 בני אדם כתוצאה מנגיף הקורונה בסין, מרביתם במחוז חוביי שבמרכז המדינה, שם החלה התפרצות הנגיף. בשאר העולם מתו ארבעה בני אדם נוספים: אחד בהונג קונג, אחד ביפן, אחד בטייוואן ואחד בצרפת. יותר מ-69 אלף בני אדם נדבקו בנגיף ברחבי העולם, מתוכם 68,500 בסין עצמה.

 

משרד הבריאות הנחה כאמור את השבים מתאילנד, מקאו, הונג קונג וסינגפור לשהות בבידוד של 14 ימים. יש לציין כי במקאו אותרו עד כה 10 מקרים של הידבקות בנגיף, בתאילנד 34, בהונג קונג 57 ובסינגפור 72. בהונג קונג כאמור גם מת אחד האנשים שנדבקו. מלבד זאת, ביפן התגלו 412 מקרים - 355 מתוכם על ספינת "דיימונד פרינסס" שעוגנת מול חופי העיר יוקוהמה. 

 נזירים בנפאל עם מסכות בעקבות נגיף הקורונה (צילום: EPA)
נזירים בנפאל. חברות הביטוח מבטלות פוליסות למזרח הרחוק(צילום: EPA)

נגיף הקורונה בהונג קונג (צילום: רויטרס)
חוגגים ולנטיין בצל הקורונה בהונג קונג(צילום: רויטרס)

נגיף הקורונה בסינגפור (צילום: EPA)
מטיילים בסינגפור. יותר מ-70 איש נדבקו במדינה(צילום: EPA)

מוקדם יותר היום נודע כאמור כי בין 355 האנשים שנדבקו על הספינה שעוגנת מול חופי יפן ישנם גם שני ישראלים. על הספינה, שכונתה "ספינת הקורונה", נמצאים כ-3,700 נוסעים ואנשי צוות, בהם 15 ישראלים. החולים שמאותרים בספינה מועברים לבתי חולים ביפן, ושאר הנוסעים נמצאים בבידוד על הספינה.

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בפתח ישיבת הממשלה הבוקר כי "אנחנו ממשיכים להיערך להתמודדות עם נגיף הקורונה. הישראלים על האונייה שנמצאת ביפן שלא נדבקו בנגיף - יבואו לארץ וייכנסו לבידוד. אלה שנדבקו נשארים שם לפי החלטת ממשלת יפן, ואנחנו שלחנו להם רופא שיסייע להם. נמשיך לעשות מה שצריך ברמה המדינתית כדי לעכב ולמנוע התפשטות של המחלה בישראל".

  (צילום: EPA)
דיילות מתאילנד עם מסכות בעקבות נגיף הקורונה(צילום: EPA)

 

ברקע הדאגה מטיסות למזרח הרחוק, הגמישה חברת התעופה "ישראייר" את מדיניות הביטולים שלה במטרה לעודד הזמנות. החל מהיום ועד ל-15 במרץ ניתן להזמין חבילות נופש וטיסות ישירות ליעדי החברה שיהיו ניתנות לביטול ללא תשלום דמי ביטול עד 7 או 14 ימי עסקים לפני הטיסה, תלוי במועד היציאה. לקוחות שיזמינו במסגרת המבצע ישלמו דמי ביטול רק אם יבטלו את ההזמנה שבעה ימי עסקים לפני היציאה בטיסות שיוצאות בתקופה שבין חודש מרץ ליוני, ו-14 יום לפני טיסות שייצאו בחודשים יולי-אוגוסט. ביטול לפני הטיסה יגרור דמי ביטול של 90% מגובה העסקה.

 

חברת הביטוח מנורה הודיעה היום כי היא מקפיאה את שיווק פוליסות ביטוח הבריאות שלה למדינות המזרח הרחוק בעקבות התפשטות הנגיף מחוץ לסין. בכך הצטרפה מנורה לחברת הביטוח מגדל, שחדלה להציע כיסוי לנוסעים לסין, יפן, דרום קוריאה, טייואן, הונג קונג, מקאו, מונגליה, ויטנאם, לאוס, קמבודיה, תאילנד, אינדונזיה, לאוס, מינאמר, מלזיה, סינגפור, מונגוליה הודו ונפאל. 

 

במהלך הלילה נחשף כי נשיא סין, שי ג'ינפינג, אמר בנאום בארצו כי נתן הנחיה להתמודד עם התפרצות נגיף הקורונה כבר ב-7 בינואר. שי לא אמר מה ההוראות שנתן, אך התבטאותו חשפה כי הנהגת המדינה הייתה מודעת לחומרת המצב הפוטנציאלית הרבה לפני שהתריעה עליה לציבור כשבועיים לאחר מכן.

 

דבריו של שי מאשרים לראשונה את העובדה שידע על התפרצות נגיף הקורונה גם בזמן שהרשויות במחוז חוביי, מוקד ההתפרצות, המעיטו בסכנות הנשקפות ממנו. לאור זאת, עלו פעם נוספת חששות בכלי התקשורת המערביים מכך שסין אינה מתנהלת בשקיפות מלאה בכל הנוגע להתפרצות הנגיף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
חיטוי משרדים בסין
צילום: רויטרס
מומלצים