שתף קטע נבחר

צילום:  AFP, EPA

כבר 2,000 מתו בסין: "האש במוקד הנגיף כובתה"

ביממה החולפת מתו בסין עוד 136 בני אדם מנגיף הקורונה. מגמת ירידה במספר הנדבקים החדשים, ארגון הבריאות העולמי: לקרוא את הנתונים ב"זהירות רבה". בכיר בארגון: סין הצליחה "לכבות את האש" במחוז חוביי, מוקד ההתפרצות. כמעט חודש של סגר: "780 מיליון חיים תחת הגבלות שונות"

 

 

מספר המתים מנגיף הקורונה בסין ממשיך לטפס, והלילה (ד') חצה לראשונה את רף ה-2,000. הרשויות הסיניות דיווחו על 136 מקרי מוות ביממה האחרונה, וכעת עומד המספר הכולל של הנספים בסין על 2,004. מחוץ למדינה מתו עוד שישה בני אדם, אחרי שהלילה דווח על מקרה מוות שני בהונג קונג.

 

לכל העדכונים על נגיף הקורונה

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

רובם המוחלט של מקרי המוות האחרונים, 132, התרחשו במחוז חוביי, שבבירתו ווהאן התפרץ הנגיף. ביממה החולפת התגלו גם 1,749 בני אדם נוספים שנדבקו בנגיף, מה שמעלה את מספר הנדבקים הכולל בסין ל-74,185. מחוץ לסין נדבקו כמעט אלף בני אדם נוספים.

בית חולים ב ווהאן נגיף וירוס קורונה סין (צילום: EPA)
פינוי גופה בבית חולים בווהאן, מוקד התפרצות הנגיף(צילום: EPA)

בית חולים ב ווהאן נגיף וירוס קורונה סין (צילום: AFP)
עומס רב. איש רפואה נח על הקיר(צילום: AFP)

בית חולים ב ווהאן נגיף וירוס קורונה סין (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

במספר הנדבקים החדשים חלה ירידה לעומת היממה הקודמת, אז דווח על 1,886 נדבקים. זו היממה השנייה מאז חודש ינואר שבה מספר הנדבקים החדשים נמוך מ-2,000. מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי, טדרוס אדהנום גברייסוס, אמר כי נראה שהנתונים המגיעים מסין "מצביעים על ירידה במקרים החדשים" – אך אמר שיש לקרוא את המגמה הזו ב"זהירות יתרה".

 

על רקע מותם של שבעה אנשי רפואה שנדבקו בנגיף – בהם גם אחד ממנהלי בתי החולים המרכזיים בעיר ווהאן – הזהיר אמש בכיר בארגון הבריאות העולמי כי מערכת הבריאות בעיר ובכל מחוז חוביי נמצאת תחת עומס "חמור". עם זאת, מייק ראיין, מנהל תוכנית בריאות החירום של הארגון, שיבח את הצעדים הדרסטיים שנקטה סין כדי להיאבק בהתפשטות הנגיף – בהם סגר דה-פקטו על 60 מיליון התושבים במחוז חוביי. הוא אמר כי בייג'ינג הצליחה "לכבות את האש" בחוביי. "נכון לעכשיו, הגישה הטקטית והאסטרטגית של סין היא הנכונה", אמר.

רופא בודק חולה שנדבק בנגיף הקורונה בבית חולים בווהאן (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

צוות רפואי בבית חולים מאולתר בווהאן, סין (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

"הלקחים שנלמדו בחוביי ובווהאן מיושמים בשאר המקומות", הוסיף ראיין. לקחים אלו, אמר, כוללים חיזוי מדויק של אלו שנמצאים בסיכון גבוה להידבק ולחלות, והכשרה מתאימה לרופאים ולאחיות. "אני חושב שהמערכת בסין, לדוגמה, השתפרה מאוד בתעדוף של אלו שיש להם סיכוי גבוה יותר לחלות באופן קשה".

 

ראיין התייחס גם למחקר המקיף שפרסם אתמול המרכז הסיני לבקרה ולמניעת מחלות (CCDC), שממנו עלה בין היתר כי שיעור התמותה מהנגיף עומד על 2.3% מהנדבקים. במחוז חוביי, שבו התפרץ הנגיף שזכה לכינוי COVID-19, עומד שיעור התמותה על 2.9%. לדבריו, שיעור התמותה הנקוב במחקר עשוי שלא להיות מדויק בפועל וצפוי לרדת בהמשך – גם בגלל טיפול טוב יותר שמוענק לחולים וגם בגלל שבהמשך יתגלו כנראה מקרים נוספים של חולים שסבלו מתסמינים קלים בלבד.

 

לפי המחקר של הסינים, יצוין, 80.9% ממקרי הקורונה התבטאו בתחלואה קלה, 13.8% הוגדרו חולים במצב קשה ו-4.7% במצב אנוש. חולים ומבוגרים נמצאים בסיכון הגבוה ביותר. גם עובדי שירותי הבריאות נמצאים בסיכון גבוה. שיעור התמותה הגבוה ביותר (14.8%) הוא בקרב בני יותר מ-80.

 

 

בקרב המתים, אין ילדים בני פחות מתשע. שיעור התמותה עד לגיל 39 נמוך ועומד על 0.2%. בגילאים מבוגרים יותר עולה שיעור התמותה: בקרב בני יותר מ-40 הוא עומד על 0.4%, עבור אנשים בשנות ה-50 לחייהם שיעור התמותה הוא 1.3%. בקרב בני יותר מ-60 השיעור הוא 3.6% ובקרב בני 70 פלוס 8%. גברים נמצאים בסיכון גבוה יותר למות – 2.8% מהחולים, לעומת 1.7% מהנשים החולות.

 

מבין החולים הכרוניים, אלו קבוצות הסיכון: החולים במחלות קרדיו-וסקולריות (שעלולות לגרום להתקפי לב או שבץ מוחי) בצמרת הסיכון להידבק בקורונה. אחריהם, חולי סוכרת, חולים במחלות נשימתיות כרוניות וחולים ביתר לחץ דם.

 

אחרי כמעט חודש של סגר בעיר ווהאן ובערים נוספות במחוז חוביי, הלילה פרסמה רשת CNN סקירה של המצב המתרחש בערים אלו וגם באזורים נוספים בסין. לפי הרשת, הגבלות ברמות שונות של חומרה משפיעות כעת על 780 מיליון בני אדם במחוזות חוביי, ליאונינג, בייג'ינג ושנגחאי. ההגבלות כוללות בין היתר הוראות לבידוד עצמי והגבלות על כניסה ויציאה משכונות מגורים.

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

  ()

בערים ווהאן, הואנגנג, שייאן ושיאוגן נסגרו לחלוטין כל מתחמי המגורים ונסיעת כלי רכב שאינם חיוניים אסורה. לפי CNN, על התושבים נאסר לצאת החוצה ומי שמספק את צורכיהם היום-יומיים הם חברי ועדות קהילתיות.

 

טדרוס אדהנום גברייסוס, כאמור מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי, ציין בדבריו אתמול כי מחוץ לסין טרם זוהה מוקד של הדבקה משמעותית ומתמשכת, חוץ ממקרים ספציפיים כמו בספינת התענוגות "דיימונד פרינסס" – שבה יותר ממחצית ממקרי ההדבקה מחוץ לסין. למרות דבריו, רוסיה לא לקחה סיכונים והודיעה אמש כי החל מיום חמישי לא תותר למדינה כניסתם של רוב האזרחים הסינים.

נוסעת עוזבת את
הסגר נגמר. הנוסעים מ"ספינת הקורונה" מתחילים לרדת(צילום: AFP)

לאחר שבועיים בהסגר - עוזב את
(צילום: רויטרס)

ספינת הקורונה (צילום: AP)
(צילום: AP)

בספינת התענוגות העוגנת ביפן היו 3,711 נוסעים ואנשי צוות, והוטל עליה סגר בנמל יוקוהמה לאחר שהתברר כי אחד הנוסעים שירד בהונג קונג נדבק בנגיף. למרות הסגר, בכל יום כמעט מספר הנדבקים המשיך לטפס, והגיע ליותר מ-540. מומחים הטילו ספק ביעילותו של הסגר הזה, ולביקורת הצטרף הלילה המרכז האמריקני לבקרת מחלות ולמניעתן (CDC). המרכז שיבח אמנם את הצעדים שבהם נקטה טוקיו, אך ציין כי לא נראה שהללו מנעו את האפשרות של הדבקה בין הנוסעים ואנשי הצוות בתוך הספינה.

 

היום הסתיים הסגר בספינה אחרי שבועיים – תקופת הדגירה המקסימלית של הנגיף – והנוסעים החלו לעזוב אותה. ירידתם מהסיפון נעשית באופן הדרגתי, וצפויה להסתיים ביום שישי. ארה"ב כבר פינתה מאות מהנוסעים האמריקנים, וחלקם הועברו לבידוד בתוך המטוסים שהביאו אותם לארצם, לאחר שהתברר כי גם הם נדבקו. הלילה 14 נוסעים ואנשי צוות דרום-קוריאניים שבו לארצם במטוס של הנשיא. מדינות נוספות, בהן ישראל, בריטניה ואוסטרליה, מתכננות להשיב גם הן את אזרחיהן.

 

בספינה היו 15 נוסעים ישראלים, שלושה מהם נדבקו בנגיף ופונו לבתי חולים ביפן. ה-12 האחרים ישובו ארצה במטוס פרטי שאותו חכרו חברות ביטוח. מנמל התעופה בן גוריון הם צפויים לעבור ישירות לבית החולים שיבא בתל השומר. שם הם ייקלטו במתחם מיוחד שתוכנן עבור מקרים כאלו, ויישארו בבידוד 14 יום נוספים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
מספר המתים ממשיך לטפס. פינוי גופה בווהאן
צילום: EPA
מומלצים