שתף קטע נבחר
צילום:  AFP, EPA

עובדי הרכבת: "לא להעלות את מי שחזרו מהמזרח"

צעדים רבים ננקטים כדי למנוע הדבקה בקורונה בישראל, אולם במערכה יש נקודת חולשה בולטת: נתב"ג. עובדי הרכבת זועמים: "ישראלים שחוזרים מהמזרח נוסעים הביתה ברכבת, במונית או באוטובוס ומסכנים אותנו". משרד הבריאות: נערב את המשטרה במקרים של הפרת צו הבידוד

כולם מקווים שהקורונה לא תגיע לישראל, אבל לצד צעדי המנע נערכים גם לאפשרות הריאלית יותר: שהנגיף יתקוף גם פה. קשה למצוא גופים ציבוריים שלא הוציאו הנחיות בנושא. במשטרת ישראל הוחלט שבימים הקרובים יחולק לשוטרי הסיור שנמצאים בשטח ציוד מיגון ייעודי - מסכות ונשמיות שיימצאו בניידות ויהיו מוכנות לשימוש בעת הצורך.

 

התפשטות הקורונה: מנורה מצטרפת למגדל - לא תבטח נוסעים למזרח הרחוק

החבילות מתעכבות בגלל הקורונה, אבל הישראלים שומרים אמונים לסין

אפקט הקורונה: האתגרים של התעשייה הישראלית

 

בכנסת מחלקת משאבי האנוש תוציא היום חוזר לכל העובדים. בשלב הזה ההוראה היחידה שכל עובד במשכן אשר שהה לאחרונה באחת מהמדינות המסומנות כנגועות בנגיף חייב להיכנס לתקופת בידוד בת שבועיים, על חשבון מכסת ימי המחלה המוקצבים לו. בנוסף, מנכ"ל הכנסת אלברט סחרוביץ’ הנחה את אנשי משמר הכנסת ומרכז המבקרים לא לאפשר לתיירים המחזיקים דרכון של אחת מהמדינות "המסוכנות" להיכנס למשכן.

ישראלים חוזרים לארץ מהמזרח (צילום: מוטי קמחי)
ישראלים חוזרים לארץ מהמזרח(צילום: מוטי קמחי)

משרד החינוך הבהיר אתמול כי תלמידים שהוריהם חזרו מהמדינות המחייבות בידוד ביתי יכולים להגיע לבית הספר ללא שום מניעה. במד"א הודיעו כי ישראלים ששבו מהמדינות האלה יוכלו לתרום דם רק 28 ימים אחרי שעזבו אותן.

 

בחברת אל על נערכים ל"צעדים דרמטיים והחלטות כואבות" - כפי שנכתב באיגרת ששלח אתמול המנכ"ל גונן אוסישקין לעובדי החברה. הוא הזהיר במכתבו כי הירידה החדה בביקושים לטיסות למזרח הרחוק עלולה להוביל לפיטורים או להשבתה זמנית של עובדים רבים. עם זאת, מהמכתב עולה כי אין בכוונת החברה לסגור את הקו העמוס והרווחי לבנגקוק כבר עתה, אלא רק לצמצם את מספר הטיסות.

 

החברה סיכמה עם משרד הבריאות שהצוותים אשר יטוסו לבנגקוק לא ייכנסו להסגר: הם ילונו לילה אחד בלבד בתאילנד, ישהו רק במלון או בתוך שטח שדה התעופה, יימנעו ממגע עם מקומיים, יקפידו על היגיינה, ובשובם ארצה ייבדקו. אם לא ישתעלו או יסבלו מחום גבוה הם ישוחררו לביתם.

 

 

מי שחוששים לגורלם הם עובדי התחבורה הציבורית בנתב"ג. "אנחנו רואים אנשים יוצאים מטרמינל 3 עם מסכות על הפנים וחוששים שאנחנו בסכנת הידבקות ממי שחזרו מחו"ל", הם אומרים. ישראלים רבים שחוזרים לארץ נוסעים הביתה ברכבת, במונית או באוטובוסים. נהגי הרכבת אמנם מבודדים מהנוסעים, אבל אנשי הביטחון, הדיילים ונהגי המוניות והאוטובוסים חולקים חלל משותף עם הנוחתים.

 

נכון לאמש אין שינויים בהיערכות התחבורה הציבורית. ברשות הארצית לתחבורה ציבורית, ברכבת ישראל ובחברת מטרופולין אמרו ל"ידיעות אחרונות" כי הם פועלים בהתאם להוראות משרד הבריאות, שעדיין לא העביר הנחיות חדשות.

 

הנחיות כאלה כנראה ייכנסו לתוקף היום. זאת מאחר שמנכ"ל המשרד, משה בר סימן טוב, אמר אתמול כי "על מטיילים ישראלים המגיעים מהמדינות ברשימת הבידוד לחזור הביתה בכלי רכב פרטיים של משפחה או חברים, ומי שחוזר ברכבת או בתחבורה ציבורית אחרת מפר הנחיות מפורשות של משרד הבריאות".

 

מי שזועמים על המצב הנוכחי הם עובדי הרכבת, שדורשים מההנהלה ומהממשלה למנוע מנוסעים שנשלחו לבידוד לנסוע לביתם ברכבת. "העובדים מחויבים לשהות במקומות סגורים ביחד עם נוסעים אלה ומצויים בסיכון מיידי להידבק במחלה", כתבו היועצים המשפטיים של ועד עובדי הרכבת, עו"ד סיגל פעיל וזוהר גיפס, ליועצת המשפטית של הרכבת, עו"ד הילה שמיא. "נבקש את התערבות הנהלת הרכבת מול משרדי הממשלה על מנת לאסור עליהם להשתמש בתחבורה הציבורית".

 

אחת השאלות המרכזיות - מי יאכוף את ההסגר על כל החולים בפוטנציה - מקבלת תשובה: משרד הבריאות יבצע ביקורות בבתים ובמקומות עבודה כדי להבטיח שכל מי ששהה בסין, הונג־קונג, מקאו, סינגפור או תאילנד מקיים את הוראת הבידוד. כשהצו יופר - המשטרה תעורב.

 

על חשבון מי יהיו ימי הבידוד? במידה שמדובר בעובד שכיר, הוא יהיה זכאי לחופשת מחלה ואף יקבל תוספת של 14 ימים למכסת ימי המחלה השנתיים שלו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
מטיילים שחזרו לארץ
צילום: מוטי קמחי
מומלצים