שתף קטע נבחר

עקירת שיניים: כיצד ניתן למנוע ספיגת עצם?

מדוע מתרחשת ספיגת עצם לאחר עקירת שיניים, כיצד ניתן למנוע את התופעה, ואילו טכניקות יזרזו את תהליך ההחלמה ויאפשרו התקנת שתלים? ד"ר, רק שאלה – פרופ' זיו מזור מסביר

בשיתוף פרופ' זיו מזור ואינפומד

 

עקירת שיניים היא פעולה כירורגית אשר מתבצעת במצבים, כמו הרס נרחב של כותרת השן והשורש אשר אינו מאפשר את שיקומה; דלקת חניכיים מתקדמת אשר גרמה לאבוד עצם ולניידות השן ועוד. לרוב, במקרים אלה לא ניתן להציל את השן באמצעות טיפולים שמרניים. למרות שמדובר בפעולה בטוחה יחסית, היא אינה חפה מהשלכות. אחת מהמרכזיות שבהן היא אובדן העצם ברכס הלסת באזור העקירה. 

 

צפו ברופא מסביר

 

מהן הסיבות לאבדן עצם לאחר עקירת שיניים?

אבדן עצם עלול להיגרם הן בשל עקירה טראומטית, המלווה בהסרת עצם הסובבת את השן הנעקרת, או כחלק מתהליך פיזיולוגי בלתי נמנע של ספיגת הרכס הגרמי במימד האופקי והאנכי באזור העקירה. בהעדר נפח מספק של רקמת עצם, היאחזות השתל ויציבותו אינה מתאפשרת ועל כן לא ניתן לבצע שיקום באזור.

 

איך ניתן למנוע את ספיגת העצם באזור העקירה?

מיומנותו של הרופא המטפל ושימוש במכשור עדין, יסייעו במניעת טראומה נרחבת לאחר העקירה וימזערו את הנזק אשר נגרם לעצם הלסת כתוצאה מהפעולה הכירורגית. בנוסף, ניתן למלא את מכתשית השן באזור העקירה בתחליף עצם ממקור עצמי או ממקור חי, ולחלופין להשתמש בשיניים העקורות .תחליף העצם המוחדר למכתשית משמש כתשתית לשמירה על רקמת העצם , והוא מסייע בשימור רוחב וגובה הרכס. פעולה זו תתרום להחדרת השתלים בעתיד ותהווה בסיס יציב לביצוע שיקום חליפי של השן שנעקרה.

 

 

בשיתוף פרופ' זיו מזור ואינפומד

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
עקירת שיניים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים